Veel voorkomende problemen met Audi S8

Audi S8 problemen

De Audi S8 is de snelste en meest krachtige versie van de grootste en meest comfortabele Audi sedan geld kan kopen. Dit betekent dat de Audi S8 een echte vlaggenschip auto is die superioriteit belooft als het gaat om luxe, comfort, technologie en prestaties. De S8 is echter ingetogen en stijlvol, wat betekent dat hij geen prestatieauto schreeuwt.

Auto’s die zo complex zijn als de S8 zijn een nachtmerrie om te bezitten als je ze niet goed genoeg onderhoudt, wat betekent dat het gebrek aan onderhoud de neiging heeft om in de loop der jaren op te lopen. Auto’s zoals deze worden meestal gekocht door mensen die veel tijd op de weg doorbrengen en mensen die er niet echt op gebrand zijn om hun auto om het jaar of om de twee jaar te vervangen.

De S8 is dus een betrouwbare auto, maar alleen als je te allen tijde alle onderhoudsbehoeften in de gaten houdt. Als je de S8 niet voldoende onderhoudt, gaat hij stuk. De meest voorkomende problemen met de Audi S8 hebben te maken met het veersysteem van de auto, de motor, de transmissie, de elektronica en een deel van de uitrusting.

De meeste van deze kunnen worden verzorgd met preventief onderhoud, dat is inderdaad een goede zaak. Al met al, als je een Audi S8 wilt, zorg er dan voor dat je er alleen een krijgt die in goede staat is gehouden, anders heeft het geen zin om er een te krijgen omdat het je bankrekening zal schaden.

Audi S8 – problemen met de ophanging

De Audi S8 wordt geleverd met een geavanceerd veersysteem genaamd voorspellende actieve luchtvering, die is ontworpen om de weg voor je in de gaten houden en de ophanging aan te passen aan eventuele onregelmatigheden als ze komen. Echter, een complex systeem als dit is gebonden aan een nachtmerrie te repareren op een bepaald punt, maar voor nu, het lijkt te houden.

  Welke Audi heeft een V12 motor

Oudere Audi S8 modellen zijn helaas een stuk problematischer als de schorsing bussen bekend zijn te slijten en zo kan de multi-links die ongelijkmatige slijtage van de banden veroorzaken. Echter, deze problemen zijn bijna altijd direct gekoppeld aan gebrek aan onderhoud, wat betekent dat je moet altijd aandacht besteden aan de auto veersysteem als degene die gevonden worden in Audi S8 modellen zijn duur.

Audi S8 – Motor problemen

De nieuwste Audi S8 wordt geleverd met een grote en krachtige V8-motor die lijkt te zijn fatsoenlijk betrouwbaar, met uitzondering van verhoogde niveaus van verbrande olie en potentiële olielekkages. De echte problemen komen echter met oudere Audi S8 modellen zoals de V10 motor die een bekende nachtmerrie is om draaiende te houden na een tijdje.

Oudere V8-eenheden zijn bekend om te lijden aan koolaanslag opbouw op het inlaatspruitstuk die moeten worden gereinigd. Als u niet om ze schoon te maken, gaan ze problemen veroorzaken om uw motor en dat zijn niet het type van de motor problemen die iemand wil ervaren.

Audi S8 – Transmissie problemen

De Audi S8 heeft een 8-versnellingsbak met koppelomvormer die goed bij het karakter van de S8 past. De Tiptronic is misschien niet zo snel en vlot als de S-Tronic DSG, maar hij is wel een stuk vlotter en comfortabeler. De Tiptronic-versnellingsbak heeft echter te lijden onder olielekkage uit de afdichtingen van de uitgaande as van de transmissie, wat de transmissie kan beschadigen als er niets aan wordt gedaan.

  Veel voorkomende problemen met Audi RS e-Tron GT

De koppelomvormer kan ook defect raken, vooral bij S8-modellen van de vorige generatie, wat vaak leidt tot een lampje dat aangeeft dat de motor het begeeft. Andere transmissie problemen zijn de gebruikelijke problemen die we geconfronteerd met een enkele koppeling eenheden en dat is een relatief trage responstijd voor een performance auto als de Audi S8.

Audi S8 – Elektrische problemen

De Audi S8 heeft ook te kampen met verschillende elektrische problemen, maar gelukkig zijn geen van hen direct verbonden met de motor. De meest ernstige elektrische problemen hebben te maken met de accu, die vroegtijdig kan corroderen of zelfs voortijdig leeg kan raken. Andere, minder ernstige problemen zijn problemen met het MMI-systeem, de achteruitrijcamera en vele andere schakelaars in het interieur.

Het start-stopsysteem is een bekend probleem met veel moderne Audi-modellen en het lijkt erop dat de S8 niet anders is. De S8 wordt geleverd met een breed scala aan geavanceerde assistentiesystemen voor de bestuurder, zoals de automatische noodstop, die een beetje te opdringerig kan zijn. Hetzelfde verhaal geldt ook voor het lane keep assist systeem.

Audi S8 – Uitrustingsproblemen

Volgens vele online bronnen heeft de Audi S8 de neiging om te lijden aan het binnendringen van water, wat meestal gebeurt als gevolg van verstopte afvoeren. Als u deze afvoeren schoonmaakt, vooral die rond het zonnedak, zult u deze problemen waarschijnlijk niet ervaren. Al met al is de S8 een redelijk betrouwbare auto en Audi heeft ervoor gezorgd dat de meeste mechanische onderdelen betrouwbaar zijn en lang meegaan.

FAQ Sectie

Is de Audi S8 het waard?

Als u op zoek bent naar een snelle, gestroomlijnde en understated full-size sedan, dan is de S8 een uitstekende keuze. Hij is lager dan de S63 AMG en vooral de M760 LI, wat betekent dat het een meer logisch geprijsde top-of-the-line performance sedan is.

  Is het kopen van een tweedehands Audi een slecht idee?

De geloofsbrieven van de S8 zijn keer op keer bewezen, want er zijn gewoon niet al te veel snelweg cruisers die zo capabel zijn als de S8 is, vooral als het gaat om de prijs. De S8 is een geweldige auto, en als u de middelen hebt om hem te kopen, zult u niet teleurgesteld worden.

Maakt Audi de Audi RS8?

Het topmodel van de A8 is de S8 en er is nooit een auto geweest die de Audi RS8 heette. Audi zal de RS8 waarschijnlijk nooit aanbieden, wat betekent dat de S8 in de nabije toekomst waarschijnlijk het vlaggenschip van de Audi A8 zal blijven.

En aangezien auto’s steeds meer elektrisch aangedreven worden, zullen we waarschijnlijk nooit een krachtigere RS8-versie van de A8 zien.

Is de Audi S8 een sportwagen?

Nee, de Audi S8 is geen sportwagen. Het is duidelijk dat de S8 een comfortabele auto is, ontworpen voor diegenen die een beetje meer opwinding willen van een anders klinkende Audi A8. De S8 rijdt nog steeds goed en hij offert geen comfort op in naam van de prestaties, want iedereen weet dat een A8 wordt gekocht voor comfort, en niet voor prestaties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts