Beste Audi gezinsauto met 7 zitplaatsen

Beste Audi gezinsauto met 7 zitplaatsen

Gezinsauto’s met zeven zitplaatsen zijn gemaakt voor grote gezinnen en zijn ontworpen om groot, ruim en veilig te zijn, en gevuld met allerlei opbergruimtes en gezinsgerichte gadgets. De enige Audi die zeven zitplaatsen biedt, is voorlopig de Audi Q7 totdat de langverwachte Audi Q9 uitkomt.

De Q7 is de grootste SUV van Audi en die heeft standaard geen zeven zitplaatsen. Met zeven zitplaatsen biedt de Q7 comfortabel plaats aan vijf volwassenen en twee kinderen achterin, wat perfect in lijn is met alle andere auto’s uit dit segment, zoals de Mercedes GLE, de Land Rover Discovery en de BMW X5.

De eerste generatie van de Q7 werd halverwege de jaren 2000 uitgebracht en de tweede generatie kwam in 2017 uit. De 2e generatie post-facelift Q7 werd een jaar of twee geleden uitgebracht, wat betekent dat hij binnenkort zal worden vervangen door een gloednieuw model.

De Q7 is een echt goede gezinsauto, wat betekent dat hij stil, comfortabel, veilig en gemakkelijk te besturen is, en boordevol gezinskenmerken zit, zoals gemakkelijk bereikbare IsoFix-bevestigingspunten op bijna alle stoelen, entertainmentpakket voor de achterbank, wijd openende deuren, kindersloten en een grote laadruimte.

Waarom bestaan er auto’s met zeven zitplaatsen?

Wat zevenzitsauto’s betreft, kunt u kiezen tussen middelgrote SUV’s, full-size SUV’s en minivans. Het segment van de middelgrote SUV’s is het populairste segment van de zevenzitsauto’s, maar qua passagiersruimte kan het niet tippen aan de full-size SUV’s en minivans. Auto’s als de Q7 waren oorspronkelijk niet bedoeld om met zeven zitplaatsen leverbaar te zijn, maar autofabrikanten besloten dit toch te doen omdat niet iedereen voortdurend gebruik maakt van zeven zitplaatsen.

  Veel voorkomende problemen met Audi RS5

De Q7, de Mercedes Benz GLE, en de BMW X5 zijn de drie meest populaire Duitse executive mid-size SUV’s met zeven zitplaatsen, en slechts een klein deel van deze wordt gekocht met de zeven-zetel optie. SUV’s zoals deze bestaan omdat automakers in staat zijn om de aantrekkingskracht op de markt van deze te verbreden, maar ze opofferen ruimte om dat te doen.

Full-size SUV’s zoals de Mercedes Benz GLS, de BMW X7, de Chevy Suburban, en de Cadillac Escalade zijn de grootste SUV’s die je kunt kopen deze dagen. Het verpakken van zeven stoelen in deze SUV’s is des te logischer omdat ze groot genoeg zijn om niet te lijden als het gaat om passagiersruimte.
Minivans zijn de beste auto’s met zeven zitplaatsen omdat ze het beste gebruik maken van de beschikbare ruimte. Ze zijn ook het beste als het op gezinsvriendelijke functies aankomt, terwijl ze ook het veiligst zijn.

Audi Q7 – Is het een goede gezinsauto?

Een goede gezinsauto biedt een aantal duidelijke voordelen zoals ruimte, veiligheid, comfort en diverse gezinsvriendelijke snufjes. De Q7 biedt een overvloed aan ruimte met slechts 5 zitplaatsen in gebruik, wat betekent dat de laadruimte van de Q7 toonaangevend is in zijn klasse. Maar als je de derde zitrij laat zakken, wordt de laadruimte iets beperkter.

Wat de zitruimte betreft, is er op de eerste en tweede zitrij nauwelijks plaatsgebrek, maar is de derde zitrij alleen bruikbaar voor kinderen. Op het gebied van veiligheid is de Q7 het neusje van de zalm, want hij is voorzien van alle 21e-eeuwse veiligheidsvoorzieningen en heeft bovendien een veiligheidsclassificatie van 5 sterren.

  Welke Audi heeft een V12 motor

De Q7 is ook een stille en comfortabele auto, wat betekent dat in slaap vallen in de Q7 zo gemakkelijk is als het maar kan, iets wat uw kinderen waarschijnlijk zullen waarderen. De rijeigenschappen van de Q7 zijn het best wanneer de auto is voorzien van luchtvering, zonder is het een vrij stevige SUV.

Wat de gadgets voor het hele gezin betreft, is de Q7 verkrijgbaar met entertainment op de achterbank, IsoFix-bevestigingspunten op bijna alle stoelen, individuele achterklepvergrendeling, ventilatieopeningen op de stijlen, instelbare rijhoogte, veel USB-poorten en veel opbergvakken in het interieur.

Wordt de Audi Q9 een familie-SUV?

De Mercedes Benz GLS en de BMW X7 zijn nu de twee grootste en meest luxueuze Duitse executive full-size SUV’s. De X7 kwam pas een paar jaar geleden uit, terwijl de Mercedes GLS/GL al sinds 2006 bestaat. We weten allemaal hoe concurrerend deze drie merken zijn, dus het is slechts een kwestie van tijd voordat Audi zijn eigen full-size SUV uitbrengt, de Audi Q9.

Afgaande op de beschikbare informatie wordt de Q9 de grootste, duurste, meest comfortabele en meest luxueuze Audi SUV tot nu toe. Dit betekent dat hij het rechtstreeks opneemt tegen de GLS en de X7 om de beste familie SUV op de planeet te worden.

FAQ Sectie

Is de Audi Q8 leverbaar met zeven zitplaatsen?

De Audi Q8 wordt niet aangeboden met zeven zitplaatsen en zal dat waarschijnlijk ook nooit worden, omdat het chassis waarop hij is gebaseerd nooit bedoeld was om met zeven zitplaatsen te komen. Als de Q8 zeven zitplaatsen zou bieden, zouden die achterstoelen extreem krap zijn dankzij de schuin aflopende daklijn van de Q8.

  Polestar vs Audi betrouwbaarheid - wat is beter?

Bovendien is de Q7 al leverbaar met zeven zitplaatsen, dus de Q8 hoeft echt geen zevenzits SUV te worden. De Q8 wordt gepositioneerd als een meer jeugdige, meer moderne benadering van het bouwen van een SUV.

Moet ik de Audi Q7 kopen?

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een grote familie SUV, de Audi Q7 is inderdaad een auto die u zou moeten overwegen. Ten eerste is het de grootste en ruimste Audi SUV, wat hem op zich al ongelooflijk competitief maakt. De huidige Q7 is de beste van allemaal, terwijl de 1e generatie Q7 de slechtste is.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van de Q7 moet u uw aandacht richten op de huidige post-facelift 2e generatie, want het is de beste vanuit elk perspectief, behalve voor de prijs natuurlijk.

Wanneer komt de Audi Q9 uit?

Volgens de beschikbare gegevens zal de Audi Q9 waarschijnlijk heel binnenkort het levenslicht zien, maar er zijn al foto’s van hem die in China rondrollen. Dit betekent dat de Q9 waarschijnlijk om de hoek staat en dat we hem zelfs al in 2022 mogen verwachten.

Al met al wordt de Q9 waarschijnlijk een van de spannendste SUV’s van dit jaar, dus als je een familie-SUV wilt en geen haast hebt, moet je nog even wachten tot de Q9 het daglicht ziet.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts