Beste Mercedes gezinsauto met 7 zitplaatsen

Beste Mercedes gezinsauto met 7 zitplaatsen

Mercedes is een van die merken die genieten van superieure niveaus van wenselijkheid, ongeacht wat ze doen. Sinds de oprichting van het merk, heeft Mercedes voortdurend een aantal van de meest luxueuze auto’s die er bestaan. Mercedes biedt echter niet al te veel opties voor zevenzitters, dus als u een Mercedes-zevenzitter wilt, zult u voor de GLB, de GLE of de GLS moeten gaan.

De Mercedes Benz GLB-Klasse is de kleinste Mercedes zeven-zits SUV en ook de nieuwste Mercedes SUV in het algemeen. Het slots tussen de kleinste GLA en de compacte GLC SUV, wat betekent dat, hoewel het wordt geleverd met zeven zitplaatsen, het is lang niet zo praktisch als de GLE, of de GLS.

De GLE is de middelgrote Mercedes familie SUV die wordt geleverd met ofwel 5-zits of 7-zeven zitplaatsen, afhankelijk van de configuratie. De GLE is groot genoeg om met gemak tot zeven zitplaatsen te komen dan de GLB, maar de GLS is ongetwijfeld de grootste zevenzitter die Mercedes kent.

De GLS-Klasse is het vlaggenschip van de full-size familie SUV die zonder problemen tot zeven volwassenen kan herbergen. De GLS biedt ook de meeste laadruimte, met of zonder de 3e zitrij.

Mercedes Benz GLB-Klasse – De kleinste zevenpersoons SUV van Mercedes

De Mercedes Benz GLB begint bij $38.600 voor de instap GLB250 die wordt aangedreven door een 2.0L inline 4-cilinder motor met 221pk. De GLB250 wordt geleverd met een RWD configuratie, maar als je een extra $2,000 betaalt, kun je upgraden naar het 4MATIC AWD systeem.

Als je de beste GLB modellen wilt die er te koop zijn, moet je de AMG route volgen en de $50,000 AMG GLB 35 kopen die 302pk en een permanent 4MATIC AWD systeem vanaf de fabriek biedt. De GLB kan tot zeven passagiers herbergen, maar slaagt er niet in dit op een bruikbare manier te doen.

  Is Mercedes AIRMATIC betrouwbaar?

Dat betekent dat hoewel de GLB een zevenzitter is, de zeven zitplaatsen niet al te ruim zijn. Als u de derde zitrij zelden gebruikt of als u ze uitsluitend gebruikt om kinderen te vervoeren, is de GLB voldoende. Als u daarentegen tot zeven volwassenen wilt vervoeren, is de GLB niet de auto voor u.

Mercedes Benz GLE-Klasse – De middelgrote Mercedes zevenzits SUV

Als je serieus zeven mensen wilt vervoeren, moet je je aandacht richten op de GLE, of de GLS. Het GLE-gamma begint met de GLE350 die begint bij 56.100 dollar en wordt geleverd met een 2.0L 4-cilindermotor met 255 pk. Als u 4MATIC AWD aan de vergelijking wilt toevoegen, moet u een extra $ 2.500 betalen.

Als u denkt dat een 2.0L 4-cilinder niet genoeg is voor zo’n grote auto, kunt u upgraden naar de $64.000 GLE450, die een meer passende 3.0L inline 6-cilinder turbomotor krijgt met EQ mild-hybrid technologie. Dit geeft de GLE450 362pk en maakt de GLE450 de beste GLE die u kunt kopen.

U kunt ook gaan voor de GLE AMG-modellen, maar de GLE450 is waarschijnlijk het beste model waar u voor kunt gaan. De GLE biedt voldoende ruimte voor zowel kinderen als volwassenen om op de derde zitrij te reizen. Wie echter de grootst mogelijke ruimte wil, moet voor de GLS gaan.

Mercedes Benz GLS-Klasse – De full-size Mercedes zeven-zits SUV

Als u de allerbeste Mercedes SUV wilt die in elk opzicht de meeste ruimte biedt, dan is de GLS de manier om te gaan. De GLS is ontworpen als een “S-Klasse op stelten”, maar de waarheid is dat de GLS gewoon een iets grotere GLE is. Daarom zijn de verschillen tussen de twee niet groot, behalve dan de ruimte.

  Passen Mercedes velgen op VW

Hoe dan ook, de GLS450 begint bij 78.000 dollar en heeft dezelfde aandrijflijn als de GLE450 met exact dezelfde specificaties. De GLE is ook leverbaar met een aantal V8 opties, maar de meeste mensen nemen die moeite niet en kiezen gewoon voor de GLS450. De GLS concurreert met de BMW X7, wat betekent dat het de SUV van Mercedes bij uitstek is.

Zeven mensen vervoeren in de GLS is een fluitje van een cent, want de GLS biedt meer ruimte op de derde zitrij dan sommige hatchbacks op de voorste twee rijen. De GLS heeft dus geen gebrek aan ruimte en biedt comfortabel plaats aan zeven volgroeide volwassenen, zelfs op langere ritten.

FAQ Sectie

Moet ik de Mercedes GLB kopen?

Als u van de Mercedes badge houdt en u luxe, comfort en functionaliteit wilt combineren, is de GLB een goede optie. Als u op zoek bent naar zeven zitplaatsen en u bent niet bereid om daarop in te boeten, is de GLB een beetje twijfelachtiger.

Hoewel het technisch gezien een zevenzitter is, is hij niet zo ruim en de derde zitrij belemmert de laadruimte nogal. Al met al is de GLB een goede auto en zeker de moeite waard, maar alleen als het praktische aspect u goed bevalt.

Moet ik de Mercedes GLE kopen?

De Mercedes GLE aanraden aan iemand die een luxueuze SUV met zeven zitplaatsen wil, is zo eenvoudig als het maar kan. Om te beginnen heeft de GLE alle basisprincipes perfect in orde. Hij ziet er van binnen en van buiten geweldig uit, is veilig, stil, heeft krachtige motoren en behoudt zijn waarde heel goed.

  Mercedes AMG GLC klasse Coupé Betrouwbaarheid

Ten tweede is de GLE een middelgrote SUV, een segment van SUV’s dat meestal de meeste aandacht krijgt van degenen die iets groters willen. Daarom is de GLE naar mijn mening de beste Mercedes zeven-zits SUV omdat hij aanvoelt als een iets kleinere GLS, maar met een meer haalbaar prijskaartje.

Moet ik de Mercedes GLS kopen?

De Mercedes GLS is het grootste familie vlaggenschip SUV die probeert een Mercedes S-Klasse op stelten te zijn maar is gewoon een iets grotere Mercedes GLE. De GLS boven de GLE verkiezen heeft dus alleen zin als de ruimte die u op de GLs krijgt boven de GLE echt een verschil maakt in uw persoonlijke omstandigheden.

De GLS wordt door veel mensen als veel te groot beschouwd omdat het een van de grootste luxe SUV’s is die er zijn, vooral in Europa. Misschien moet je wachten tot de volgende generatie van de GLS uitkomt voordat je besluit er voor te gaan, want de volgende GLS zou wel eens een S-Klasse op stelten kunnen zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts