BMW E90 (3 Serie Sedan) – Alles wat u moet weten

BMW E90 3-Serie is een prachtige sedan, die toevallig ook een van de meest betrouwbare BMW modellen op de markt is. Maar omdat de E90 3-Serie divers is, is het belangrijk om er meer over te weten voor je hem koopt. In dit artikel gaan we alles bespreken wat je moet weten over deze subcompacte auto.

Geschiedenis van de BMW E90 3-Serie

De BMW E90 werd geproduceerd tussen 2005 en 2011. Het was een herontwerp van de BMW E46 3-Serie, die een van de meest succesvolle BMW auto’s van de late jaren ’90 en vroege jaren 2000 was. Het chassis van de E46 werd beschouwd als een van de meest betrouwbare en velen betwijfelden of de E90 in zijn schoenen kon staan.

Verrassend genoeg presteerde het BMW E90-chassis zelfs beter en werd het een van de best verkochte sedans in de VS. Toen BMW de productie van de E90 startte, kreeg hij veel kritiek op de 3-Serie omdat het achterlicht slecht ontworpen was.

Bovendien bestond de BMW E90 3-Serie uit verschillende carrosserietypes die geïnteresseerde kopers een verscheidenheid gaven om uit te kiezen. De E90 was een sedan, de E91 een sportwagen, de E92 een coupé en de E93 een cabriolet.

Kenmerken van de 2009 BMW E90

Uiterlijk

De BMW E90 heeft verschillende varianten en motoropties, maar onze focus ligt op het 2009 BMW E90 model. Zoals de meeste BMW sedans is de 2009 E90 fraai vormgegeven met een kleine nierengrille. Bovendien wordt deze subcompacte auto geleverd met 16-inch wielen met een BMW logo.

In vergelijking met zijn concurrenten is de 2009 BMW E90 een van de best uitziende auto’s in zijn klasse. Hij concurreert gunstig met het 2008 model van de Mercedes-Benz E-Klasse. En wat het interieur betreft, ziet deze auto er luxueus en ruim uit. Bovendien is hij standaard voorzien van kunstlederen bekleding.

  BMW M2 Betrouwbaarheid

Opvallende kenmerken van de 2009 BMW E90 zijn lederen zetels, lederen stuurwiel, zon/maand dak, motor start vanop afstand, en nog veel meer. Hij heeft ook opties, zoals houtnerf interieurbekleding, navigatiesysteem, cruise control, een elektrisch bediende achterklep en nog veel meer.

De BMW E90 is een subcompacte auto met een capaciteit van vijf zitplaatsen. De auto heeft een wielbasis van 108,7-inch, een lengte van 178,2-inch, een breedte van 71,5-inch en een hoogte van 55,9-inch. Al met al is het dus een praktische auto en leuk voor een gezin van vijf.

Prestaties

De 2009 BMW E90 is misschien niet de best presterende auto in zijn klasse, maar hij is zeer betrouwbaar en presteert uitzonderlijk goed. Deze auto werd uitgerust met een 3,0-liter inline-6 gasmotor die tot 230 pk en 200 lb-ft koppel levert. Bovendien kan hij een topsnelheid van 130 mph halen en kan hij van 0 naar 60 versnellen in 6,9 seconden.

Bovendien wordt de BMW E90 geleverd met automatische 6-versnellingsbak of handgeschakelde 6-versnellingsbak. Bovendien heeft hij een achterwielaandrijving, die niet erg uitmuntend is, maar beter dan de voorwielaandrijving die in de meeste omstandigheden niet zo effectief is als de RWD.

Comfort en Lading

Zoals eerder gezegd, is de 2009 BMW E90 een mooie en comfortabele auto die plaats biedt aan vijf personen. In tegenstelling tot zijn voorganger, de BMW E46, is dit exemplaar zowel van binnen als van buiten ruimer. Zo is de beenruimte voor 41,5-inch en de beenruimte achter 34,6-inch. De hoofdruimte voor is 38,5-inch en de hoofdruimte achter is 37,5-inch.

  BMW X6 VS Ford Explorer - wat is beter?

De BMW E90 heeft niet alleen een ruime cabine, maar ook een royale bagageruimte met een totaal van 12 kubieke meter. In vergelijking met de huidige laadruimte lijkt dit middelmatig, maar vroeger was dit meer dan voldoende.

Brandstofefficiëntie

BMW mag dan wel tekortschieten op het vlak van betrouwbaarheid, op het vlak van brandstofefficiëntie is hij uitmuntend. Zo heeft de 2009 BMW E90 een EPA rating van 18 mpg in de stad, 28 mpg op de snelweg, en een gecombineerde mpg van 23. Als u dit vergelijkt met concurrerende auto’s, zult u merken dat hij zuinig is.

Prijs

Als u een tweedehands BMW model wilt kopen en waar voor uw geld wilt krijgen, dan is de BMW E90 een uitstekende keuze. Deze auto heeft een vanafprijs van rond de $33.500, wat fantastisch is gezien de kenmerken die hij biedt.

FAQ

Is de BMW E90 het waard om te kopen?

Dat hangt ervan af waar u naar op zoek bent. Als u comfort, betrouwbaarheid, luxe en ruimte zoekt, dan is de nieuwe E90 een uitstekende auto voor u. Maar als u prestaties, kracht en geavanceerde technologie wenst, kijk dan uit de buurt.

Wat is de hoge kilometerstand van de BMW E90?

Voordat u uw zuurverdiende geld betaalt voor een tweedehands BMW E90, is het van cruciaal belang om te controleren hoeveel kilometers de auto heeft afgelegd. Als de auto meer dan 200.000 mijl heeft gereden, dan kan hij nog problematischer worden naarmate hij ouder wordt. Hoe dan ook, een kwaliteitsvolle tweedehandswagen moet goed onderhouden worden om lang mee te gaan.

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij de BMW E90?

Als u van plan bent om in een BMW E90 te investeren, is het ook verstandig om rekening te houden met een aantal problemen die u onderweg zult tegenkomen. Daarom is het kennen van gemeenschappelijke problemen die BMW E90 gezichten is van vitaal belang. Enkele van deze problemen zijn olielekkages, elektrische waterpomp problemen, defecte stuurslot, en nog veel meer.

  BMW M8 Gran Coupe Betrouwbaarheid

Is BMW E90 een betrouwbare auto?

De BMW E90 is een zeer betrouwbare auto. Dankzij zijn betrouwbare N52 motor die minder problemen ontwikkelt in vergelijking met andere BMW motoren. Daardoor is de bestuurder minder geld kwijt aan reparatie en onderhoud, wat bij BMW’s vaak een dure aangelegenheid is. Al met al is de E90 een zeer betrouwbare auto.

Is BMW E90 een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de BMW E90 is een perfecte dagelijkse bestuurder. Dat komt omdat de auto niet vaak stuk gaat zoals andere BMW modellen. Bovendien is hij zuiniger en presteert hij op een hoog niveau. En dankzij de grote binnenruimte passen uw kinderen of vrienden zonder problemen in de auto. Bovendien heeft hij voldoende laadruimte voor een goede opslag.

Slotgedachten

BMW E90 3-Serie is een van de meest betrouwbare subcompact auto’s op de markt. De in 2005 herontworpen BMW E90 heeft zijn hype waargemaakt. Bovendien is hij ruim, comfortabel, luxueus en presteert hij behoorlijk goed. Hij is ook zuinig met brandstof, maar heeft ook een paar problemen. Over het geheel genomen is het een van de meest gebruikte BMW’s op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts