Veelvoorkomende problemen met BMW E90 (3 Serie Sedan)

BMW E90 3-Serie is een van de best verkochte BMW modellen aller tijden. Deze auto is betrouwbaar, goed gebouwd, krachtig, luxueus, comfortabel en praktisch. Maar zoals de meeste BMW’s, heeft hij ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Maar wat zijn enkele van de meest voorkomende problemen met de BMW E90 3-Serie sedan?

BMW E90 3-Serie sedan heeft verschillende problemen die een geïnteresseerde koper moet klaar zijn om te worden geconfronteerd in de toekomst. Sommige van deze problemen zijn olielekkages, defecte hogedrukpomp, elektrische waterpomp problemen, defect stuurslot, kleppendeksel pakking lek, rammelende geluiden op oudere auto’s, en nog veel meer.

De BMW E90 3-Serie heeft verschillende body types, waaronder de E90 voor de sedan, E91 voor de sport wagon, E92 voor de coupé, en E93voor de cabriolet. Hoewel al deze carrosserietypen hun problemen hebben, ondervinden de meeste van hen vergelijkbare uitdagingen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij de BMW E90?

Olielekken

Dit is geen probleem bij de BMW E90 serie, maar bij alle BMW’s. Bij de E90 serie lekt olie door versleten pakkingen. De E90 wordt geleverd met twee pakkingen. De eerste pakking bevindt zich tussen het oliefilterhuis en het motorblok, terwijl de tweede pakking zich tussen het huis en de oliekoeler bevindt.

Na enige tijd rijden met de E90 worden de pakkingen hard en breekbaar, waardoor olielekkage ontstaat. U kunt dit probleem echter verhelpen door de versleten pakkingen door nieuwe te vervangen.

Elektrische waterpomp problemen

Dit probleem doet zich meestal voor bij BMW E90 modellen met veel kilometers. Aangezien de E90 met een zescilindermotor wordt geleverd, maakt hij gebruik van een elektrische koelvloeistofpomp, waarvan de snelheid afhankelijk is van de motortemperatuur en de belasting. Na verloop van tijd kan de elektrische motor die de koelvloeistofpomp aandrijft defect raken, waardoor de motor oververhit raakt.

  BMW M8 Betrouwbaarheid

Om dit probleem te verhelpen, moet u de versleten elektrische waterpomp vervangen door een nieuwe.

Defecte hogedrukpomp

In sommige gevallen kan de hogedrukpomp defect raken en de motor doen afslaan. Dit komt vaak voor bij turbomotoren, omdat deze een hogedrukbrandstofinjectiesysteem gebruiken. Dit systeem heeft normaal gesproken twee storingen, waaronder een hogedrukpomp die leidt tot een gebrek aan vermogen, sterke aarzeling en slechte acceleratie.

Een andere storing is verstopte brandstofinjectoren die ontstaan door een slechte kwaliteit brandstof. Bovendien kan een defecte hogedrukpomp ertoe leiden dat de olie inwendig lekt, hoewel dit niet vaak voorkomt.

Defecte VANOS Solenoïden

Elke BMW E90 motor wordt geleverd met een variabele kleptiming, die ook VANOS wordt genoemd. Hoewel dit probleem niet vaak voorkomt, kunnen twee solenoïden die de kleptiming bedienen problemen beginnen te ontwikkelen die worden veroorzaakt door oliesludging. Als gevolg daarvan leidt het tot het runnen van problemen, check engine light komen op, en een gebrek aan low-end koppel.

Gelukkig, moet u VANOS Solenoids niet vervangen aangezien het schoonmaken genoeg is om de solenoids te herstellen.

Klepdeksel pakking lek

Een ander veel voorkomend probleem dat u waarschijnlijk zult ervaren tijdens het bezitten van de BMW E90 is een defecte klepdeksel pakking. Na een lange tijd gebruikt te zijn, kan de klepdekselpakking verslijten, waardoor olie gaat lekken. Dit wordt meestal gekenmerkt door een sterke brandlucht in de cabine van de auto.

  Aiways vs BMW - wat is beter?

Losse DISA klepkleppen

Losse DISA kleppen komen alleen voor bij BMW E90 modellen met de N52 motor, zoals de 325i, 328i, en 330i motoren. Deze motor wordt geleverd met twee DISA kleppen die de vorm van het inlaatspruitstuk veranderen. Na enige tijd te zijn gebruikt, kunnen deze kleppen losraken en niet meer goed afdichten. Als ze niet worden vervangen, kunnen ze afbreken en enorme motorschade veroorzaken.

Ratelende geluiden

Veel BMW E90 eigenaars hebben ook problemen met rammelende geluiden gemeld. Dit begint meestal te gebeuren nadat ze meer dan 4.000 mijl hebben afgelegd. Een van de belangrijkste oorzaken van rammelende geluiden is de extreme slijtage tussen de VANOS as en het nokkenastandwiel.

Defect stuurslot

Sommige E90 eigenaars hebben gemeld dat de sleutel niet omdraait als ze de auto proberen te starten. In plaats daarvan licht op het dashboard het stuurslotsymbool op. Dit wordt meestal veroorzaakt door een slechte stuurkolom of computerproblemen.

FAQ

Wat is het meest betrouwbare BMW E90 model?

Het meest betrouwbare BMW E90 model is het 2009 BMW E90 328i model. Deze auto had minder problemen dan andere BMW’s. Dit komt omdat hij was uitgerust met de N52, die minder problemen had en nog steeds een van de meest betrouwbare BMW motoren ooit is.

Wat is het minst betrouwbare BMW E90 model?

Hoewel de hele lijn van de E90 3-Serie bestaat uit enkele van de meest betrouwbare BMW modellen aller tijden, is de E90 335i het minst betrouwbare model. Dit komt omdat gebruikers meer problemen registreerden dan bij andere BMW E90 modellen. Over het geheel genomen is het nog steeds een uitstekende auto met uitstekende eigenschappen.

  Beste tweedehands BMW SUV

Wat is de hoge kilometerstand voor de BMW E90?

Als een van de betrouwbaarste BMW modellen aller tijden kan de BMW E90 bij goed onderhoud meer dan 200.000 mijl afleggen. Echter, elke BMW met meer dan 250.000 mijl wordt beschouwd als een hoge kilometerstand en de BMW E90 is geen uitzondering.

Is BMW E90 duur in onderhoud?

BMW E90 mag dan betrouwbaarder zijn dan de meeste BMW modellen, de onderhoudskosten zijn nog steeds hoog. In vergelijking met andere BMW’s is de E90 echter behoorlijk goedkoper in onderhoud. Het probleem is dat de meeste problemen waar de BMW E90 mee te maken krijgt lastig te verhelpen zijn, waardoor de totale reparatie- en onderhoudskosten hoog zijn.

Bottom line

Als u op zoek bent naar een betrouwbare BMW serie, dan is de BMW E90 de beste keuze. De auto is bovendien comfortabel, krachtig, praktisch en presteert uitstekend. Hij komt echter ook met een aantal veelvoorkomende problemen zoals olielekkages, defecte hogedrukpompen, losse DISA klepkleppen, rammelend geluid, en nog veel meer.

In vergelijking met andere BMW modellen, rapporteert de BMW E90 minder problemen, waardoor het een van de meest betrouwbare BMW sedans op de markt is. Niettemin kan het verhelpen van de veel voorkomende problemen nogal omslachtig en kostbaar zijn, afhankelijk van waar het zich bevindt. Over het geheel genomen, is de E90 mooi en betrouwbaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts