Dodge Caliber Betrouwbaarheid

Niet de meest bekende auto, de Caliber is een 5-deurs hatchback geproduceerd door Dodge in 2007 tot 2012. De auto was nooit de favoriet van de mensen, noch was het de meest betrouwbare auto. Hij had enkele problemen, maar toch is het een goede koop omwille van zijn grote laadruimte en lage prijs.

Overzicht

De Caliber was een hatchback met veel mogelijkheden. Het was zelfs aanwezig in een AWD systeem, met zijn grote aanbod van motoren. De grootste van allemaal was een 2.4 L turbo motor, die 285 pk leverde bij 6.400 tpm.

Betrouwbaarheid

Duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn heel belangrijk bij de aankoop van een oude wagen. Dodge is nooit het meest betrouwbare merk geweest, maar heeft de laatste tijd wel gewerkt aan zijn onwrikbare kwaliteit. Het merk staat in de rangschikking van de beste 10 betrouwbaarheidsmerken van Consumer Reports. De Caliber presteert ook behoorlijk op het gebied van betrouwbaarheid.
De Caliber heeft een betrouwbaarheidsscore van 4,0 op 5,0 door Repairpal, maar toch wordt hij niet beschouwd als de meest betrouwbare optie. De auto had problemen met zijn ophangingssysteem, transmissiesysteem en motor. Echter, het interieur is gewoon mooi en de laadruimte is een groot voordeel van het bezitten van de Caliber.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk onderdeel bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van een auto. De Caliber scoort goed bij de crashtests en heeft een solide carrosserie, maar presteert niet zo goed bij de zijdelingse botsproeven. Veiligheidsvoorzieningen van de auto zijn onder andere meerdere airbags.

  Dodge Charger Betrouwbaarheid

Onderhoud en reparatie

Het kopen van een Dodge auto heeft een groot voordeel in de onderhouds- en reparatiekosten van de auto. De verkrijgbaarheid van de onderdelen is eenvoudig, en de prijzen zijn ook lager dan veel andere geïmporteerde auto’s zoals BMW of Mercedes. De Caliber heeft een lage jaarlijkse onderhoudskost van $501, maar dit kan overschreden worden afhankelijk van de eigenaar van de auto.

FAQ

Is de Dodge Caliber een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Dodge Caliber is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Dodge Caliber?

De Dodge Caliber is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Small Station Wagon

Hoeveel pk heeft een Dodge Caliber en heeft hij een turbo?

De Dodge Caliber heeft 158 pk en 141 lb-ft koppel. De motor is een Gas I4 met een cilinderinhoud van 2.0L/ Het brandstofsysteem is: Elektronische brandstofinjectie.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Dodge Caliber?

19,56 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Dodge Caliber heeft 18 x 7.0 inch Aluminium Voorwielen en 18 x 7.0 inch Aluminium Achterwielen.

Hoe lang gaat een Dodge Caliber mee?

Een Dodge Caliber zou meer dan 200.000 mijl moeten kunnen meegaan met het juiste onderhoud. Ze zijn zeer betrouwbaar en moeten minstens 200.000 mijl meegaan zonder grote defecten. Om uw auto langer mee te laten gaan, moet u ervoor zorgen dat al het geplande onderhoud wordt uitgevoerd.

  Dodge Avenger betrouwbaarheid

Wat is er mis met de Dodge Caliber?

CarComplaints.com meldt dat de Dodge Caliber problemen heeft met de ophanging, meestal als gevolg van defecte controle-armen en kogelgewrichten. Eigenaren hebben hun frustratie geuit over de hobbelige ophanging van de Caliber die ongelijkmatige bandenslijtage veroorzaakt.

Is een Dodge Caliber goed voor benzine?

Dodge produceert al zes jaar Caliber modellen. Ze hebben een gemiddelde van 24,4 MPG, de 2012 Caliber is iets lager met 24 MPG.

In welk jaar is de productie van de Dodge Caliber gestopt?

Ze stopten met de productie in 2011.

Wat is er mis met de 2007 Dodge Caliber?

De meest voorkomende problemen zijn slechte kogelgewrichten en controle-armen. In dezelfde reeks worden ook lekkende veerpoten en trekstangen gemeld die het laten afweten. Sommige eigenaars ontdekken het probleem pas nadat hun banden verpest zijn.

Is een 2008 Dodge Caliber een goede auto?

De 2008 Dodge Caliber scoorde vijf sterren in de National Highway Traffic Safety Administration’s voor-en zijdelingse botsing crashtest evaluaties. Het Insurance Institute for Highway Safety gaf de Caliber de hoogste rating van “Good” in de frontale en zijdelingse botsing crashtests.

Is de Dodge Caliber een SUV?

Hij onderscheidt zich van de concurrentie omdat hij meer op een SUV lijkt dan op een compacte hatchback. Er zijn verschillende uitrustingsniveaus die het uiterlijk van de Caliber beïnvloeden. De basisversie van de Dodge Caliber SE wordt geleverd met zwarte deurgrepen en zwarte spiegelkappen. Carrosseriekleur fascias zijn ook beschikbaar.

  Dodge Challenger betrouwbaarheid

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts