Ferrari F12 Berlinetta Betrouwbaarheid

Ferrari is een wereldberoemd automerk voor supercars en sportwagens. De F12 bernelinetta is een grand tourer supercar, die gemaakt is voor hoge prestaties zoals andere Ferrari’s. De auto ziet er bijzonder fraai uit met zijn edgy sports design. Dit is ook een betrouwbare supercar om te bezitten.

Overzicht

De auto is extreem snel om te rijden met zijn 6,3 L V12 motor die 730 pk produceert bij 6.000 tpm. De auto is zo snel dat hij van 0 naar 60 mph kan in slechts 3,1 seconden, en van 0 naar 120 mph in slechts 8,5 seconden.

Betrouwbaarheid

In termen van supercars wordt er vaak niet veel gesproken over betrouwbaarheid, omdat ze worden beoordeeld op basis van hun motor en rijervaring. Ferrari maakt net zo goed betrouwbare supercars als alle andere supercars makers. De F12berlinetta is met zijn brute motor ook een betrouwbare auto. De auto heeft ook geen grote problemen gekend.

Veiligheid

Veiligheid is ook belangrijk bij supercars naast hun motoren. Ferrari’s zijn vaak goed uitgerust op het gebied van veiligheidsvoorzieningen en maatregelen. Ferrari test niet elk model, maar wel een aantal van hun modellen. Hoewel de F12berlinetta niet crash-tested is, heeft de auto veel bestuurders assistentie functies zoals stabiliteitscontrole, airbags, etc.

Afschrijvingspercentage

Ferrari’s worden niet echt veel afgeschreven omwille van hun uniciteit en zeldzaamheid. Deze auto’s zijn niet zoals alle andere auto’s die in het bezit zijn van elke persoon. Daarom hebben ze een zeer laag afschrijvingspercentage. De 2017 F12berlinetta is na 5 jaar gewoon rond de 30% afgeschreven.

  Aston Martin DBS betrouwbaarheid

Onderhoud en reparatie

Het grootste minpunt van het bezitten van een supercar is dat ze veel kosten in hun onderhoud en service. De F12berlinetta kost ook veel, ook al is de kwaliteit van de onderdelen de beste. Gemiddeld kosten Ferrari’s meer dan $1.000 per jaar voor al hun onderhoud en reparaties.

FAQ

Is de Ferrari F12 Berlinetta een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Ferrari F12 Berlinetta is een auto met achterwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Ferrari F12 Berlinetta?

De Ferrari F12 Berlinetta is een auto met 2 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Two-Seaters

Wat is het aantal pk’s in een Ferrari F12 Berlinetta en heeft deze een turbo?

De Ferrari F12 Berlinetta heeft 731 pk en 508 lb-ft koppel. De motor is een Premium Unleaded V-12 met een cilinderinhoud van 6.3 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft het?

Ferrari F12 Berlinetta heeft 20 X 9.5 inch Aluminium voorwielen en 20 X 11.5 inch Aluminium achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts