Fiat Ducato 2.8 JTD problemen

Fiat Ducato

De Fiat Ducato is een zeer populaire lichte bedrijfswagen of bestelwagen in Europa. Het is toevallig ook een van de best verkochte bestelwagens in Europa. Dit model wordt geleverd met verschillende motoropties, zodat geïnteresseerde kopers een motor kunnen kiezen die het beste bij hun behoeften en budget past. Maar wat zijn de problemen met de Fiat Ducato 2.8 JTD motor?

Enkele van de problemen waarmee gebruikers van de Fiat Ducato 2.8 JTD worden geconfronteerd zijn slecht starten, ongewoon geluid, ongewone rook, falende startonderbreker en vermogensverlies. Andere gebruikers hebben ook problemen met de versnellingsbak, elektrische storingen, defecte EGR-magneetkleppen en falende distributieriemen gemeld. Merk op dat de meeste van deze problemen kunnen worden vermeden met de juiste zorg en onderhoud.

Wat zijn de problemen met de Fiat Ducato 2.8 JTD?

Slecht starten

Als u van plan bent een Fiat-model aan te schaffen, is dit een van de problemen waarmee u rekening moet houden. Gebruikers van een Fiat Ducato 2.8 JTD hebben ook geklaagd over een slechte start. De belangrijkste oorzaak van dit probleem is een niet goed bevestigde nokkensensor. Bezoek een professionele monteur om u te helpen de nokkensensor goed te installeren en van het probleem af te komen.

Falende startonderbreker

Dit is een ander probleem waar veel gebruikers van de Fiat Ducato 2.8 JTD melding van hebben gemaakt. Wanneer de startonderbreker defect of beschadigd raakt, kunt u problemen krijgen met schakelen, starten of zelfs met het vergrendelen en ontgrendelen van de auto. Zorg ervoor dat uw plaatselijke monteur de slechte startonderbreker vervangt om dit probleem op te lossen.

Ongewoon geluid en rook

Een ander probleem dat door gebruikers van de Fiat Ducato 2.8 JTD is gemeld, is ongewoon lawaai en rook. Als u met uw auto rijdt en een van de bovenstaande problemen opmerkt, moet u uw auto door een professionele monteur laten nakijken. Enkele van de mogelijke oorzaken zijn slechte brandstofinjectoren, defecte turbo’s of zelfs een falende brandstofpomp.

  Beste banden voor Fiat 500

Vervanging van het (de) getroffen onderdeel (onderdelen) zal het probleem verhelpen.

Problemen met de versnellingsbak

Dit probleem komt veel voor bij de oudere Fiat Ducato 2.8 JTD-modellen. De meeste van deze auto’s hadden een probleem met het falen van de koppeling doordat de dubbelmassavliegwielen het begaven vanwege de hoge achteruitversnelling. Fiat heeft dit probleem in de nieuwste modellen echter verholpen door motoren met 100 pk en 5-versnellingsbakken te introduceren.

Ongeacht het probleem met de versnellingsbak van uw Fiat Ducato kan de monteur de getroffen onderdelen repareren in plaats van de hele versnellingsbak te repareren.

Vermogensverlies

Vermogensverlies komt bij de meeste Fiat-modellen vaak voor. De Fiat Ducato 2.8 JTD is daarop geen uitzondering. Dit gebeurt gewoonlijk wanneer de auto tussen 2200 toeren en 3500 toeren bereikt. Gebruikers hebben gemeld dat ze een schreeuwend geluid horen wanneer ze dit bereik bereiken. Daarna gaat een rood waarschuwingslampje branden.

Om dit probleem te verhelpen, laat u de monteur een diagnose stellen, want er zijn verschillende oorzaken voor dit probleem. Het kan een verstopt brandstoffilter zijn, een defecte EGR-klep of zelfs een slecht werkende luchtstroommeter.

Elektrische storingen

Eigenaars van een Fiat Tipo 2.8 JTD hebben ook verschillende elektrische storingen gemeld. De meest voorkomende storingen worden echter veroorzaakt door de inferieure aardbanden die Fiat monteert. Deze bandjes zijn slecht en bederven sneller. Daardoor veroorzaken ze kortsluiting tussen de versnellingsbak en het chassis onder het luchtfilter. Dus, alvorens aan te nemen dat uw alternator of batterij een probleem heeft, moet u eerst de aardingsbanden controleren.

  Is de Fiat 500L een goede auto?

Defecte EGR-magneetklep

Dit is een ander probleem dat zich waarschijnlijk voordoet naarmate u meer kilometers maakt. De magneetklep van de uitlaatgasrecirculatie zal na verloop van tijd defect raken. Dit komt omdat de EGR verstopt raakt met olie en resten, waardoor hij niet meer werkt.

Dit probleem kan echter worden verholpen door de defecte EGR-magneetklep te vervangen.

Defecte distributieriem

Zoals de meeste auto-onderdelen zal de distributieriem van uw Fiat Tipo 2.8 JTD na drie jaar slijtage vertonen, scheuren en zelfs breken. Dit betekent dat u de distributieriem van uw Fiat Tipo 2.8 JTD om de drie jaar moet vervangen. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot uitlaatproblemen, een tikkend geluid en kan de motor niet meer draaien.

Om dit probleem te verhelpen, zal de monteur de defecte distributieriem moeten vervangen door een nieuwe.

FAQ

Is de Fiat Ducato 2.8 JTD betrouwbaar?

Dat hangt af van het modeljaar dat u wilt aanschaffen. De oudere Fiat Ducato 2.8 JTD modellen hadden namelijk meer problemen dan de nieuwste versies. Zo meldden veel gebruikers van de modellen van 1993 tot 2000 verschillende problemen, zoals problemen met de motor en de versnellingsbak.

Hoe lang gaat de Fiat Ducato 2.8 JTD mee?

Met de juiste zorg en onderhoud zou de Fiat Ducato meer dan 250.000 km moeten meegaan. Bovendien moet u goede rijgewoonten aanhouden. Bovendien geeft de fabrikant kopers van deze auto 5 jaar of 125.000 km garantie, afhankelijk van wat het eerst komt.

Is de Fiat Ducato 2.8 JTD gemakkelijk te onderhouden?

De Fiat Ducato 2.8 JTD mag dan een gunstige aanvangsprijs hebben, het onderhoud van deze bestelwagen is niet eenvoudig. Het kan zijn dat u uiteindelijk meer dan gemiddeld uitgeeft om deze bestelwagen op de weg te houden. Dat komt vooral door de iets hogere onderhoudskosten en kostbare reserveonderdelen die moeilijk te vinden zijn.

  Is de Fiat 124 Spider een goede auto?

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Fiat Ducato 2.8 JTD?

De Fiat Ducato mag dan de populairste bestelwagen in Europa zijn, hij heeft ook te kampen met zware concurrentie op de markt. De meeste van zijn concurrenten zijn op hetzelfde platform gebaseerd. Enkele van zijn rivalen zijn de Citroen Jumper, Citroen Relay, Peugeot Boxer en Peugeot Manager.

Welke Fiat Ducato-motor is betrouwbaarder – een 2,2-liter of een 2,3-liter?

De Fiat Ducato 2,2-liter en 2,3-liter motoren zijn beide efficiënt, krachtig en betrouwbaar. Toch is de 2.2-liter veel beter dan de 2.3-liter motor, omdat deze laatste iets meer problemen heeft dan de eerste. Maar als het op prestaties aankomt, is de 2.3-liter motor de betere keuze.

Conclusie

De Fiat Ducato 2.8 JTD is één van de beste multifunctionele voertuigen op de markt. Deze auto is ruim, praktisch, efficiënt en leuk om mee te rijden. Het komt echter ook met meerdere problemen die geïnteresseerde kopers moeten weten. Als deze lichte bedrijfswagen echter goed wordt onderhouden, kunnen de meeste van de bovenstaande problemen worden vermeden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts