Is de Fiat 500L een goede auto?

Fiat 500L

Fiat is een van de grootste fabrikanten van compacte auto’s. De Fiat 500L is zo’n model, want het is een kleine crossover met verschillende uitstekende eigenschappen. Maar is de Fiat 500L een goede auto?

In vergelijking met de meeste auto’s in zijn klasse is de Fiat 500L geen goede auto. Dat komt omdat de rijkwaliteit slecht is en de auto niet aanspreekt. Bovendien is de auto duurder dan de meeste van zijn concurrenten. Het enige goede aan de Fiat 500L zijn de ruime cabine, de enorme laadruimte en het uitstekende zicht naar buiten.

Geschiedenis van de Fiat 500L

De Fiat 500L is een Mini MPV of kleine crossover. Hij wordt geproduceerd door Fiat onder het FCA Servië. Hij is sinds 2012 tot op heden in productie, hoewel de productie voor de Noord-Amerikaanse markt in 2014 begon. De Fiat 500L is gebaseerd op het FCA Small Wide platform.

Dit model is populair vanwege de hoge H-punten, het hoge dak, de dubbele A-stijl, de hoge kas en het herconfigureerbare interieursysteem. De 500L vervangt de Fiat Idea en de Lancia Musa. Hij heeft ook verschillende motoropties, waaronder een 0,9-liter TwinAir Turbo 12, 1,4-liter Fire I4 turbo, 1,3-liter Multijet II I4 en 1,6-liter Multijet I4 motoren.

Kenmerken van de Fiat 500L

Uiterlijk

Terwijl de meeste Fiat 500-modellen er spectaculair uitzien, doet de Fiat 500L dat niet. De buitenkant ziet er flauw en weinig indrukwekkend uit. Dankzij het vreemd geproportioneerde wagenontwerp. Daardoor vinden de meeste mensen deze auto onaantrekkelijk. Behalve een vlakke buitenkant, ontbreekt ook het interieur.

Het interieur bestaat uit goedkope materialen en afwerkingen. Mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle en moderne auto kunnen dus beter wegblijven bij de Fiat 500L. Deze auto heeft een wielbasis van 102,8 inch, een lengte van 167,3 inch, een breedte van 69,8 inch en een hoogte van 65,7 inch.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat Tipo

Prestaties

De Fiat 500L presteert uitstekend. Het weggedrag is echter matig en traag in het verkeer. Bovendien biedt de fabrikant verschillende motoropties en uitvoeringen aan. Enkele populaire uitvoeringen zijn Pop, Trekking, Urbana en Lounge.

De 2020 Fiat 500L is uitgerust met een 1,4-liter viercilinder turbomotor met 160 pk. Het heeft ook een 6-traps automatische transmissie met een voorwielaandrijving. Merk op dat deze auto geen vierwielaandrijving als optie heeft. Hij kan in 8,0 seconden van 0 naar 60 km/u accelereren en heeft een topsnelheid van 111 km/u.

Comfort en laadruimte

Ondanks de gemiddelde prestaties is de Fiat 500L behoorlijk comfortabel. Hij heeft ook een ruime cabineruimte met een uitzonderlijk zicht naar buiten en een panoramisch zonnedak. Deze auto biedt plaats aan vijf passagiers. Bovendien heeft hij voldoende laadruimte met een kofferbak van 22 kubieke meter en 68 kubieke meter wanneer de achterbank is opgeklapt.

Veiligheid

Als veiligheid uw prioriteit is, blijf dan weg bij de Fiat 500L. De Fiat 500L is namelijk niet voorzien van veel veiligheidsvoorzieningen. Enkele van de geavanceerde veiligheidsvoorzieningen die u van deze auto mag verwachten zijn adaptieve cruise control, automatisch remmen in noodgevallen en dodehoekbewaking.

Brandstofefficiëntie

Hoewel de Fiat 500L zuinig is, kan hij niet tippen aan zijn concurrenten. De EPA schat de 2020 Fiat 500L op 22 mpg in de stad, 30 mpg op de snelweg en een gecombineerde 25 mpg. Dat is vrij hoog in vergelijking met de meeste van zijn rivalen.

  Veel voorkomende problemen met Fiat 500

Prijs

De Fiat 500L is redelijk duur in vergelijking met zijn concurrenten. Het basismodel ‘Pop’ kost ongeveer 23.995 dollar, de Trekking 25.320 dollar, de Urbana 25.915 dollar en de Lounge 26.140 dollar.

FAQ

Is de Fiat 500L het kopen waard?

Dat hangt af van wat u wenst. Als u een ruime, praktische en efficiënte kleine Fiat-crossover wilt, is de Fiat 500L een leuke auto om te overwegen. Bent u echter op zoek naar een betrouwbare, comfortabele, veilige en leuke auto, dan is de Fiat 500L geen goede optie.

Al met al is de Fiat 500L een leuke auto en zeer betaalbaar. De grootste uitdaging aan deze auto is dat hij een onhandig weggedrag heeft, waardoor het een uitdaging is om in de stad te rijden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat 500L?

Voordat u in de Fiat 500L investeert, is het cruciaal om enkele problemen te kennen waarmee u onderweg te maken krijgt. Een veel voorkomend probleem met de Fiat 500L zijn motorproblemen, defecte elektrische ramen, defecte elektrische deursloten, ruwe rit, remproblemen, multifunctioneel infotainmentsysteem en stuurproblemen.

Hoe snel is de Fiat 500L?

De Fiat 500L is niet erg snel of langzaam. Deze auto heeft 8,0 seconden nodig om van 0 naar 60 mph te accelereren, wat geweldig is in vergelijking met de meeste van zijn rivalen. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 111 mph, wat goed is. Dus als u op zoek bent naar een snelle auto, is dit niet het beste Fiat-model om te kiezen. Toch heeft hij een behoorlijke snelheid, die heel goed is voor dagelijks gebruik.

  Is de Fiat 500X een goede auto?

Wat is de hoge kilometerstand van de Fiat 500L?

De Fiat 500L behoort tot de minst betrouwbare Fiat 500-modellen. Hij registreert dan ook meer problemen dan gemiddeld voor Fiat modellen. Als u op zoek bent naar een tweedehands Fiat 500L, zorg er dan voor dat u er een aanschaft met minder dan 120k km. Bovendien moet u op zoek gaan naar een goed onderhouden auto om ernstige problemen te voorkomen.

Wat is het verschil tussen de Fiat 500 en 500L?

De Fiat 500 en 500L zijn even lang, maar hebben verschillende verhoudingen. De Fiat 500L is iets groter dan de Fiat 500. Daarentegen heeft de Fiat 500 een aantrekkelijker uiterlijk dan de Fiat 500L. Bovendien is de Fiat 500L iets duurder dan de Fiat 500.

Conclusie

De Fiat 500L is een perfecte auto voor mensen die op zoek zijn naar een ruime, betaalbare en comfortabele auto. Hij is echter niet ideaal als u op zoek bent naar een betrouwbare, makkelijk hanteerbare, strakke en veilige auto. Bovendien heeft hij verschillende problemen waar gebruikers rekening mee moeten houden. Enkele daarvan zijn motor-, rem- en stuurproblemen.

Over het geheel genomen is de Fiat 500L niet één van de beste opties in zijn klasse. Dit komt omdat de rit onhandig is en de meeste veiligheidsvoorzieningen ontbreken. Bovendien is het uiterlijk niet aantrekkelijk en is deze auto duurder dan de meeste van zijn rivalen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts