Veel voorkomende problemen met Fiat 500L

Fiat 500L

De Fiat 500L is een eenvoudige en efficiënte Mini MPV die in 2012 debuteerde. Het is ook een leuke stadsauto omdat hij compact en zuinig is. Toch heeft deze auto verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers klaar voor moeten zijn. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Fiat 500L?

Enkele veel voorkomende problemen met de Fiat 500L zijn een ruwe rit, motorproblemen, remproblemen, een multifunctioneel infotainmentsysteem, een defect elektrisch raam, defecte elektrische deursloten en remproblemen. Ondanks dat deze auto verschillende problemen heeft, heeft hij nooit grote terugroepacties gehad.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat 500L?

Motorproblemen

Het eerste probleem waarmee gebruikers van de Fiat 500L te maken krijgen, zijn motorproblemen. Zoals de meeste van zijn broers en zussen, ondervindt ook de Fiat 500l motorproblemen. Enkele van de problemen die gebruikers hebben gemeld zijn het niet aanslaan van de motor. Dit wordt meestal veroorzaakt door een slecht contactslot, een verstopt of vuil brandstoffilter of een defecte brandstofpomp.

Als uw Fiat 500L een van de bovenstaande problemen ondervindt, moet u een professionele monteur bezoeken. In de meeste gevallen zal de monteur het defecte onderdeel vervangen en de motor weer soepel laten werken.

Defecte elektrische ramen en deursloten

De elektrische ramen van uw Fiat 500L beschermen uw interieur tegen weersinvloeden en schade. Aan de andere kant zorgen de deursloten ervoor dat de passagiers veilig in de auto zitten. Deze twee onderdelen kunnen echter defect raken nadat de auto veel kilometers heeft gemaakt.

Enkele oorzaken van defecte elektrische ramen en deursloten zijn een slechte raammotor, een doorgebrande zekering, de schakelaar en bedradingsproblemen. Als u zo’n probleem hebt, ga dan naar een professionele monteur om het probleem te laten verhelpen.

  Veelvoorkomende problemen met Fiat 500e

Ruw rijden

Een ander veelvoorkomend probleem waarover Fiat 500L-gebruikers hebben geklaagd, is de slechte rijkwaliteit. Veel gebruikers hebben gemeld dat ze een ruwe rit ervaren wanneer ze over hobbelige of ruwe oppervlakken rijden. Afgezien van het feit dat de rit hobbelig is, zijn er ook knarsende geluiden te horen bij het rijden over bulten of ruwe oppervlakken.

Dit is een probleem waar de meeste gebruikers van de Fiat 500L mee te maken krijgen. Als u een dergelijk probleem hebt, zorg er dan voor dat uw Fiat 500L-banden de juiste spanning hebben.

Multifunctioneel infotainmentsysteem

De Fiat 500L levert entertainment en informatie aan de bestuurder en de passagiers via audio- of video-interfaces. Maar na enige tijd gebruik kan het infotainmentsysteem storingen vertonen en de werking van de auto beïnvloeden. Verschillende gebruikers hebben gemeld dat de touchscreens niet meer reageren en dat de telefoons niet kunnen worden gekoppeld met de Bluetooth van de auto.

Aangezien de procedure voor het repareren van het infotainmentsysteem vrij omslachtig is, moet u het door de monteur laten repareren. Bovendien moet u proberen de software te updaten en het bedradingssysteem te controleren.

Remproblemen

De meeste Fiat-modellen staan bekend om hun remproblemen. De Fiat 500L is daarop geen uitzondering. Toch worden de meeste remproblemen in de Fiat 500L veroorzaakt door normale slijtage, remblokken van slechte kwaliteit, overmatige slijtage van de remblokken en vreemde voorwerpen die in de remmen zitten.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat Argo

Om dit probleem op te lossen, moet u ervoor zorgen dat de slechte onderdelen worden vervangen. Zorg er bovendien voor dat u remblokken van goede kwaliteit installeert. Goed onderhoud is ook nodig om de levensduur van het remsysteem te verlengen.

Stuurproblemen

De meeste Fiat 500L-modellen van 2014 hebben stuurproblemen. Verschillende gebruikers hebben melding gemaakt van abrupt en plotseling verlies van stuurkracht. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door defecte bedrading die voortijdige slijtage en plotselinge elektrische storingen veroorzaakt.

Als u een dergelijk probleem heeft, breng uw auto dan naar een professionele monteur. Maar als het stuurwiel niet meer werkt, zul je het hele stuursysteem moeten vervangen. Dit is een vrij omslachtige en kostbare reparatie. Maar het is van levensbelang en mag niet worden uitgesteld.

FAQ

Is de Fiat 500L betrouwbaar?

Nee, de Fiat 500L behoort tot de minst betrouwbare Fiat-modellen op de markt. Betrouwbaarheidsbureaus zoals Consumer Reports gaven hem een lage betrouwbaarheidsbeoordeling, waardoor hij een van de minst betrouwbare Fiat-modellen op de markt is. Bovendien heeft deze auto ook een handvol problemen waarmee geïnteresseerde kopers rekening moeten houden.

Hoe lang gaat de Fiat 500L mee?

Mits goed onderhouden en gereden, kan de Fiat 500L zeer lang meegaan. Aangezien de Fiat 500L nog geen 10 jaar op de markt is, is het nog een uitdaging om te weten hoe lang deze auto meegaat. Maar als u hem vergelijkt met soortgelijke Fiat 500-modellen, zou deze auto met de juiste verzorging en onderhoud meer dan 200k mijl moeten klokken.

Is het duur om de Fiat 500L te onderhouden?

Wanneer u de onderhoudskosten van de Fiat 500L vergelijkt met die van soortgelijke auto’s, zijn deze aanzienlijk hoog. Gemiddeld kost het u ongeveer 640 dollar om de Fiat 500L te onderhouden, terwijl het u minder dan 600 dollar kost om andere Fiat 500-modellen te onderhouden. Verwacht dus meer te betalen als u de Fiat 500L aanschaft.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat 124 Spider

Na hoeveel kilometer krijgt de Fiat 500L problemen?

Gebruikers van de Fiat 500L moeten al vanaf 50.000 mijl rekening houden met kleine problemen zoals problemen met de bougie en de bobine. Ernstige problemen moeten daarentegen worden aangepakt nadat de auto meer dan 100.000 mijl heeft afgelegd. Bij goed onderhoud moeten gebruikers zich echter geen zorgen maken over kleine of grote problemen.

Waarom werd de Fiat 500L in Noord-Amerika uit productie genomen?

De Fiat 500L en andere Fiat 500-modellen werden in Noord-Amerika stopgezet vanwege de lage verkoopcijfers. De Noord-Amerikaanse markt was niet onder de indruk van het design, de kwaliteit van de materialen of zelfs de kwaliteit van het rijgedrag. Daarom heeft de Fiat 500L nooit positieve verkopen geboekt.

Samenvatting

De Fiat 500L mag dan ruim en praktisch zijn en een goed zicht hebben, maar hij heeft ook een aantal problemen waar gebruikers rekening mee moeten houden. Hij heeft bijvoorbeeld een lastige rit, een onhandig ontwerp, motorproblemen en een slecht functionerend infotainmentsysteem, om er maar een paar te noemen.

Maar zoals de meeste auto’s, als de Fiat 500L goed wordt onderhouden, gaat hij heel lang mee. Bovendien is hij zuinig, betaalbaar en goedkoop in onderhoud.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts