Is de BMW e39 een goede auto?

BMW e39

De BMW E39 is een van de mooiste auto’s die BMW ooit heeft gemaakt. De dichtstbijzijnde concurrent op het gebied van uiterlijk is de BMW E46 3-Serie sedan. Afgezien van het uiterlijk is de BMW E39 een goed presterende en leuk rijdende auto. Maar is de BMW e39 een goede auto?

De BMW e39 is zowel goed als slecht. Hij is goed vanwege zijn uitzonderlijke prestaties, uitstekende betrouwbaarheid en fantastische uiterlijk. Hij kan echter slecht zijn vanwege de dure onderhoudskosten, hoge initiële kosten en dure reparaties. Over het geheel genomen is de BMW e39 een uitstekende BMW 5-Serie en een van de beste BMW’s ooit gemaakt.

Geschiedenis van de BMW e39

De BMW E39 maakt deel uit van de BMW 5-Serie. Het is de vierde generatie van de BMW 5-Serie serie executive auto’s. Bovendien werd hij gemaakt tussen 1995 en 2004. Hoewel de BMW E39 eerst werd gelanceerd in de sedan carrosserie, werd later in 1996 een stationwagon geïntroduceerd.

Enkele van de dingen die de BMW e39 uniek maakten, zijn het gebruik van aluminium voor alle belangrijke onderdelen in de voor- en achterwielophanging. Bovendien was het ook de eerste 5-serie met een viercilinder dieselmotor. Deze auto was voorzien van verschillende motoren, zoals de 2,0-3,0-liter M52/M54 lijnmotor en de 3,5-4,9-liter M62/S62 V8 motor.

Kenmerken van de BMW e39

Uiterlijk

De BMW e39 is een van de mooiste BMW modellen ooit. Tijdens zijn release werd de auto geprezen door alle media over de hele wereld. Enkele kenmerken die opvallen aan deze auto zijn de heldere koplampen LED achterlichten, en grote wielen. Ook het interieur is gezellig met veel geavanceerde functies.

  Veelvoorkomende problemen met BMW M235I

Prestaties

In vergelijking met de auto’s van zijn generatie is de BMW e39 een van de best presterende auto’s. Hoewel de BMW e39 verschillende uitvoeringen heeft, is de M5 de best presterende uitvoering. Dankzij de krachtige 4,9-liter S62 V8-motor die tot 394 pk en 369 lb-ft koppel levert.

Comfort en laadruimte

De BMW e39 is verkrijgbaar als sedan en stationwagon. Beide auto’s hebben vijf zitplaatsen, wat ideaal is voor gezinnen. Het interieur is ook ruim met veel beenruimte. Wat laadruimte betreft, biedt deze auto in totaal 16 kubieke meter ruimte, wat vrij groot is en ideaal om veel bagage te vervoeren.

Veiligheid

BMW bouwt enkele van de veiligste auto’s op de markt. Ondanks het feit dat het een oude auto is, is de BMW e39 nog steeds zeer veilig met veel high-end veiligheidsvoorzieningen. Enkele van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen van deze auto zijn stabiliteitscontrole, antiblokkeerremmen, gordelspanners, een veiligheidssysteem, frontale airbags, zijdelingse airbags en hoofdairbags.

Brandstofefficiëntie

BMW’s zijn gewoonlijk geen zuinige auto’s. De BMW e39 vormt daarop geen uitzondering. Bijvoorbeeld, de 2003 BMW 540i wordt geleverd met een gecombineerde EPA rating van 16 mpg, met 14 mpg in de stad en 21 mpg in de stad. Met zo’n EPA-classificatie kunt u verwachten iets meer uit te geven aan brandstof.

Prijs

De prijs van de BMW e39 varieert van plaats tot plaats. Bovendien hangt hij af van de staat waarin de auto verkeert. Momenteel worden de meeste BMW e39 modellen verkocht tussen 6.000 en 12.000 dollar. Toch is het cruciaal om de auto te laten inspecteren voordat u ervoor betaalt.

  Wat is de grootste BMW SUV?

FAQ

### Is de BMW e39 het kopen waard?
Ja, de BMW E39 is het kopen waard als u een high-performance, slanke, krachtige en betrouwbare BMW sedan wenst. Het is daarentegen geen ideale auto voor iemand die op zoek is naar een onderhoudsarme en betaalbare luxe sedan. Over het geheel genomen is het een uitstekende auto en ideaal voor een gezin.

Hoe snel is de BMW e39?

In vergelijking met zijn rivalen ten tijde van de bouw was de BMW e39 een van de snelste auto’s op de markt. De snelste BMW e39-uitvoering is de M5 met de 4,9-liter S62-motor. Deze auto levert maximaal 394 pk en 369 lb-ft koppel. Hij kan ook in 5,3 seconden van 0 naar 60 mph accelereren met een topsnelheid van 155mph.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de BMW e39?

De BMW e39 is een betrouwbare auto, maar heeft ook enkele problemen waarmee geïnteresseerde kopers rekening moeten houden. Enkele van de veel voorkomende problemen zijn storingen aan het koelsysteem, storingen aan de dual-Vanos, problemen met het LCD-scherm, lekkende slangen en leidingen, falende raamregelaars en storingen aan de tuimelaars.

Ondanks verschillende problemen kunnen de meeste worden vermeden door goed voor uw BMW te zorgen en zich aan de door BMW aanbevolen periodieke onderhoudsbeurten te houden.

Wat is de hoge kilometerstand voor de BMW e39?

BMW stopte met de BMW e39 in 2004. Daardoor is het bijna onmogelijk om een nieuwe BMW e39 op de markt te vinden. Als u dus in de markt bent voor een gebruikte BMW e39, is de kans groot dat u BMW e39’s met een hoge kilometerstand tegenkomt. Als u minder problemen wilt hebben met zulke oude BMW’s, overweeg dan om er een te kopen met minder dan 150k mijl.
In het algemeen ondervinden de meeste BMW e39 modellen ernstige problemen na meer dan 150k mijl. Maar als de auto goed onderhouden is, zult u weinig ernstige problemen ondervinden.

  Hoe BMW koelvloeistof mengen

Wordt de BMW e39 een klassieker?

Ja, de BMW e39 is erkend als een klassieke BMW. Het is een van de best presterende auto’s en hij ziet er buitengewoon goed uit. Deze auto heeft alle kenmerken van een klassieker. Niet lang geleden maakte BMW de status van de E39 officieel door het chassis van de e39 te verplaatsen van de “huidige” onderdelencatalogus naar de “heritage” of “klassieke” catalogus.

Samenvatting

De BMW E39 is een van de mooiste auto’s van zijn generatie. Ten tijde van zijn bouw behoorde hij tot de modernste BMW modellen op de markt met een geweldige wegligging, controle en uitstekende prestaties. Maar zoals veel BMW modellen heeft ook deze auto te maken met verschillende problemen. Toch voorkomen een goede verzorging en een goed onderhoud de meeste problemen.

Nu de BMW e39 een klassieker aan het worden is, is zijn prijs gestegen. Over enkele jaren zal de BMW e39 een van de meest begeerde BMW modellen van de jaren ’90 zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts