Is de Fiat Toro een goede auto?

Fiat Toro

De Fiat Toro is een van de beste kleine pick-ups op de markt. Deze auto won in 2016 de Red Dot Design Award. Niettemin, is de Fiat Toro een goede auto?

De Fiat Toro is een prachtige auto als je een compacte, betrouwbare, efficiënte, betaalbare en strakke kleine pick-up truck wenst. Aan de andere kant is deze auto niet wenselijk als je op zoek bent naar high performance, luxe, geavanceerde en comfortabele pick-up truck.

Geschiedenis van de Fiat Toro

De Fiat Toro is een pick-up truck geproduceerd door Fiat in Brazilië. Deze truck is sinds 2016 tot op heden in productie. Daarnaast is hij afgeleid van het Fiat FCC4 concept en is gebaseerd op de Small Wide 4X4 architectuur die gedeeld wordt met Jeep Renegade, Fiat 500X en Jeep Compass.

Echter, in veel Zuid-Amerikaanse markten wordt de Fiat Toro verkocht als de Ram 1000, met behulp van de Ram Trucks badge. Wat meer is, de Fiat Toro beschikt over verschillende motoren, waaronder de 1,3-liter FireFly T4 I4 Turbo, 1,8-liter E.torQ Flex I4, 2,4-liter Tigershark II I4, en een 2,0-liter Multijet II I4 motoren.

Kenmerken van Fiat Toro

### Uiterlijk
Wat het uiterlijk betreft, behoort de Fiat Toro tot de meest aantrekkelijke kleine pick-ups op de markt. Daarom was hij een van de best verkopende auto’s toen hij werd uitgebracht. Bovendien maakt zijn compacte ontwerp hem ideaal voor stadsritten, waar veel mensen verliefd op werden.

Enkele opvallende kenmerken van de Fiat Toro zijn 17-inch wielen, een elektrisch schuifdak, een vliegwiel met hendels en elektrische achteruitkijkspiegels. Terwijl het exterieur van de Fiat Toro er uitzonderlijk uitziet, ontbreekt het interieur. In de eerste plaats is het interieur krap. Ten tweede is het interieur niet zo geavanceerd als dat van de meeste concurrenten.

  Veel voorkomende problemen met Fiat 500L

De Fiat Toro heeft een wielbasis van 117,7 inch, een lengte van 193,5 inch, een breedte van 72,6 inch en een hoogte van 68,7 inch.

Prestaties

De Fiat Toro is uitgerust met een 1,3-liter motor. Hij heeft echter ook een 2,4-liter Tigershark II I4-motor en een krachtige 2,0-liter Multijet II I4-motor. De 1,8-liter motor levert tot 139 pk, de 2,4-liter tot 186 pk en de 2,0-liter motor tot 170 pk.

De Fiat Toro heeft vijf uitrustingsniveaus, waaronder de Endurance, Freedom, Volcano, Ranch en Ultra. Bovendien heeft hij drie versnellingsbakopties, waaronder een handgeschakelde 6-versnellingsbak, een automatische 6-versnellingsbak en een automatische 9-versnellingsbak.

Comfort en laadruimte

Een van de dingen waardoor sommige mensen wegblijven van deze geweldige kleine pick-up truck is zijn comfort. Omdat de Fiat Toro een kleine auto is, is het binnenin nogal krap. De voorstoelen zijn enigszins comfortabel en ruim, maar de achterbank is dat niet. Daardoor zijn ze alleen geschikt voor kinderen en niet voor volwassenen.

Toch heeft deze pick-up een behoorlijke laadruimte. Zo kunt u zowel goederen als bagage vervoeren.

Brandstofefficiëntie

Rijden met de Fiat Toro is best leuk en gemakkelijk. Dankzij het uitstekende rijgedrag en de betrouwbare motoren. Toch is het ook goedkoop, want deze auto is zeer efficiënt. In de stad rijdt hij 31,75 mpg en op de snelweg 46,81 mpg. De gebruiker bespaart dus geld als hij kiest voor de Fiat Toro.

Veiligheid

De Fiat Toro is niet de veiligste kleine pick-up op de markt. Bovendien is het één van de minst veilige pick-ups op de markt. Dat komt omdat hij niet standaard voorzien is van een zijdelingse hoofdbescherming en vele andere standaard veiligheidsvoorzieningen die wel op concurrerende voertuigen te vinden zijn.

  Is de Fiat Cronos een goede auto?

Prijs

De prijs van de Fiat Toro varieert per uitvoering of variant. De prijs varieert van 22.500 tot 33.700 dollar. Dit is heel betaalbaar in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten. Niettemin zijn de high-end varianten iets duurder dan de concurrenten, omdat ze een aantal basisfuncties missen.

FAQ

Is de Fiat Toro het kopen waard?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u op zoek bent naar een compacte, betrouwbare, efficiënte en strakke pick-up truck, dan is de Fiat Toro de beste auto voor u. Maar als u op zoek bent naar een grotere, comfortabele, krachtige en luxueuze pick-up truck, dan is dit niet de truck voor u.

Hoe snel is de Fiat Toro?

De Fiat Toro mag dan een kleine pick-up zijn, hij is wel degelijk snel. Hij heeft namelijk een topsnelheid van 124,27 mph. Bovendien kan hij in 10 seconden van 0 naar 60 accelereren, wat erg indrukwekkend is. Als u dus op zoek bent naar een van de best presterende kleine pick-ups, dan is de Fiat Toro een uitstekende keuze.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat Toro?

Als u van plan bent de Fiat Toro aan te schaffen, is het van cruciaal belang om te weten met welke problemen u onderweg te maken krijgt. Enkele veel voorkomende problemen met de Fiat Toro zijn een defecte brandstofpomp, oververhitting van de motor, elektrische problemen in het interieur, zwarte uitlaatrook en een krappe cabine.

  Is de Fiat Uno een goede auto?

Wat is de hoge kilometerstand van de Fiat Toro?

Hoewel de Fiat Toro nog niet zo lang op de markt is, kan de hoge kilometerstand op 100.000 tot 150.000 mijl geschat worden. Kleine problemen kunnen echter al bij 10.000 mijl opduiken. Als u een tweedehands Fiat Toro koopt, kunt u dus beter een exemplaar met maximaal 150.000 mijl overwegen.

Is de Fiat Toro een auto met vierwielaandrijving?

Nee, de Fiat Toro is vooral een auto met voorwielaandrijving. Deze auto is gebouwd op een unibodystructuur en rijdt op een onafhankelijke achterwielophanging. Toch biedt de fabrikant ook een optionele vierwielaandrijving aan. Dus als u graag off-road rijdt, kunt u deze optie krijgen voor een soepele rit op zwaar terrein.

Conclusie

De Fiat Toro is een uitzonderlijke auto voor mensen die op zoek zijn naar een compacte, betrouwbare, stijlvolle, moderne en efficiënte kleine pick-up truck. Het is daarentegen niet ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een luxe, geavanceerde, comfortabele, ruime en high-performance pick-up truck.

Al met al is de Fiat Toro een leuke auto voor in de stad en voor een jong gezin. Maar zoals alle auto’s, komt ook dit apparaat met verschillende problemen die kunnen worden voorkomen door een goede verzorging, onderhoud en goede rijgewoonten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts