Is de Jeep Patriot een goede auto?

Jeep Patriot

De Jeep Patriot is een fraai ogende compacte crossover SUV met uitzonderlijke prestaties en een ruime cabine. Hij wil lijken op de Jeep Grand Cherokee, maar in tegenstelling tot de Cherokee is hij vrij goedkoop in onderhoud.

Bovendien staat de Jeep Patriot hoog en heeft hij een uitstekende bodemvrijheid met een Jeep-grille als handelsmerk. Niettemin, als u een krachtige off-road SUV wilt, is de Jeep Patriot niet een van die auto’s. En zoals de meeste auto’s, heeft de Jeep Patriot ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers mee om moeten kunnen gaan.

Hoewel de Jeep Patriot wordt beoordeeld als iets boven het gemiddelde betrouwbaarheid, deze auto is goedkoper te onderhouden. Het zal de gebruiker ongeveer $596 kosten om de Jeep Patriot jaarlijks te onderhouden. Dat is goedkoper als je bedenkt dat veel SUV’s jaarlijks minstens $650 aan onderhoud vergen.

Geschiedenis van de Jeep Patriot

De Jeep Patriot is een compacte crossover SUV gemaakt door Jeep. Daarnaast wordt hij geleverd met een voormotor met de optie van voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. Deze auto debuteerde in april 2006 op de New York Auto Show. Dit voertuig werd geproduceerd tussen 2007 en 2017.

Bovendien, de Jeep Patriot wordt geleverd met twee verschillende 4-cilinder motoren en twee transmissie keuzes. Geïnteresseerde kopers kunnen kiezen tussen een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een CVT. Maar voor personen die een automatische transmissie willen, moeten ze een model kiezen dat na 2014 is gemaakt, omdat de fabrikant in 2014 een automatische transmissieoptie met 6 versnellingen heeft toegevoegd.

Kenmerken van de Jeep Patriot

Uiterlijk

Qua uiterlijk is de Jeep Patriot niet een van de best uitziende compacte crossover SUV’s op de markt. Toch ziet hij er goed uit en heeft hij een degelijk interieur. Hij heeft onder meer lichtmetalen 16-inchwielen, een met vinyl bekleed stuurwiel, getinte ruiten en neerklapbare achterbank.

  Jeep Renegade betrouwbaarheid

Prestaties

De Jeep Patriot wordt aangeboden in drie verschillende modellen: sport, latitude en limited. De sport variant is de minst presterende auto, gevolgd door de latitude. Terwijl de gelimiteerde variant de best presterende uitvoering is. Sommige van de dingen die verschillen in deze modellen zijn de wielmaat en het motorvermogen.

De best presterende Patriot is de Patriot High Altitude met een 2.4-liter inline-4 motor die maximaal 172 pk en 165 lb-ft koppel levert. De Patriot daarentegen is uitgerust met een 2,0-liter inline-4 motor met maximaal 158 pk en 141 lb-ft koppel.

Comfort en veiligheid

De Jeep Patriot is geen erg grote auto. Toch is hij zeer comfortabel want hij biedt plaats aan vijf personen. Bovendien heeft hij vijf deuren. Verschillende gebruikers hebben echter geklaagd dat deze auto een kleine laadruimte heeft, wat misschien niet bevorderlijk is voor lange reizen of voor mensen die veel bagage willen meenemen.

De auto heeft een totaal van 23 kubieke meter. Wanneer de tweede rij is opgeklapt, is er in totaal 46 kubieke meter beschikbaar. Wanneer alle stoelen zijn neergeklapt, biedt hij 53,5 kubieke meter. Dit is heel behoorlijk, maar niet zo groot als de meeste van zijn concurrenten.

Brandstofefficiëntie

De meeste SUV’s zijn niet zuinig met brandstof. De Jeep Patriot is echter zeer zuinig. Hij heeft een uitstekende EPA rating van 23 mpg in de stad, 30 mpg op de snelweg, en 25 mpg gecombineerd. Merk op dat hoe geavanceerder de uitrusting, hoe minder zuinig de auto zal zijn.

  Veelvoorkomende problemen met Jeep Commander

Zo is de meest brandstofefficiënte Jeep Patriot de Sport FWD, terwijl de minst brandstofefficiënte variant de Patriot High Altitude 4X4 is. Deze laatste heeft een EPA-waardering van 20 mpg in de stad, 25 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 22 mpg.

Prijs

Dit is een van de goedkoopste compacte SUV’s op de markt. Bovendien is hij zeer goedkoop in onderhoud. De prijs varieert echter naargelang de variant die je koopt. Als je de sportvariant koopt, betaal je ongeveer 19.000 dollar, terwijl de High Altitude-variant je ongeveer 27.900 dollar kost.

FAQ

Waarom is de Jeep Patriot uit productie genomen?

Deze crossover SUV werd uit productie genomen omdat hij niet goed verkocht. Ook al was de auto degelijk met goede prestaties en goedkoop, hij miste veel technologieën. Als gevolg daarvan vonden veel mensen hem onaantrekkelijk omdat Jeep bijna niets deed om de technologie in de auto te verbeteren.

Als je de Jeep Patriot vergelijkt met zijn rivalen, zul je merken dat die veel geavanceerder waren met betere technologieën. Bijvoorbeeld de Honda CR-V en Subaru Forester.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de Jeep Patriot?

De Jeep Patriot is een zeer betrouwbare wagen en hij registreert weinig problemen. Toch heeft hij ook een aantal veel voorkomende problemen waar geïnteresseerde kopers zich bewust van moeten zijn. Deze omvatten elektrische problemen, transmissie problemen, roest, kogelgewrichten falen, voortijdige CVT falen, en motorproblemen.

Hoe snel is de Jeep Patriot?

De 2017 Jeep Patriot is de snelste auto in de lijn. In tegenstelling tot de oudere modellen die er 10,7 seconden over deden om van 0 naar 60 te accelereren, doet deze auto er slechts 8,2 seconden over. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 126 mph, in vergelijking met zijn voorganger met 112 mph.

  Jeep Wrangler betrouwbaarheid

Wat is het meest betrouwbare Jeep Patriot modeljaar?

De 2017 Jeep Patriot springt eruit als het meest betrouwbare modeljaar. In tegenstelling tot de meeste van zijn voorgangers, meldt deze auto minder problemen, ondanks dat hij geavanceerder is. Het minst betrouwbare Jeep Patriot modeljaar is daarentegen het 2008 model. Deze auto heeft veel problemen die u dwingen meer tijd in de garage door te brengen en meer geld uit te geven.

Na hoeveel tijd begint de Jeep Patriot problemen te ontwikkelen?

Sommige gebruikers hebben al vanaf 40 mijl problemen gemeld. Dus, als u wilt dat uw auto minder problemen heeft of meer dan 200.000 mijl meegaat, zijn goede zorg en onderhoud nodig. Bovendien moet u goede rijgewoonten aanhouden. Hoe dan ook, de meeste Jeep Patriots beginnen problemen te krijgen na 100.000 mijl.

Conclusie

De Jeep Patriot is geen perfecte SUV, maar het is wel een van de meest gebruikte Jeep SUV’s die je kunt kopen. Dat is te danken aan de uitstekende prestaties, het uitstekende interieur en de zuinigheid. Zoals de meeste auto’s heeft ook dit voertuig zijn eigen uitdagingen, waaronder motor-, transmissie- en elektrische problemen.

Al met al is het een uitzonderlijke auto die zeer lang meegaat als hij goed wordt onderhouden. Bovendien is hij goedkoper in onderhoud, maar is hij niet geweldig voor off-road gebruik.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts