Auto’s vergelijkbaar met Jeep Patriot

Jeep Patriot

De Jeep Patriot is een uitstekende terreinwagen met meerdere uitrustingsniveaus waaruit u kunt kiezen. Bovendien is hij betaalbaar maar ruim met fatsoenlijke laadruimte. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Jeep Patriot?

Auto’s die vergelijkbaar zijn met de Jeep Patriot zijn Jeep Compass, GMC Terrain, Jeep Renegade, Ford Escape, Kia Sportage, Subaru Forester, Honda CRV en Hyundai Santa Fe. Dus, als je verliefd bent op de Jeep Patriot maar een betaalbaarder, zuiniger of betrouwbaarder alternatief wilt, kun je deze auto’s bekijken.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Jeep Patriot?

1. Jeep Compass

De Jeep Compass lijkt in veel opzichten op de Jeep Patriot. Eerst en vooral is de Jeep Compass gebouwd voor terreinrijden, wat hetzelfde is als de Jeep Patriot. Daarnaast zijn beide auto’s compact, maar voorzien van veel geavanceerde functies.

Daarentegen is de Jeep Compass veel groter dan de Jeep Patriot. Bovendien is hij veel sneller, want hij kan in slechts 9,75 seconden van 0 naar 60 mph accelereren met een topsnelheid van 124 mph. De Jeep Patriot daarentegen heeft een topsnelheid van 112 mph en kan in 92 seconden van 0 tot 60 mph accelereren.

2. Jeep Renegade

In tegenstelling tot de Jeep Compass is de Jeep Renegade een stuk kleiner dan de Jeep Patriot. Hij is echter ook gebouwd voor on- en off-road rijden. Ondanks zijn geringe afmetingen biedt de Jeep Renegade meer vermogen dan de Jeep Patriot. Zijn motor levert namelijk tot 180 pk in vergelijking met de 172 pk van de Jeep Patriot.

Bovendien is de Jeep Renegade ook zuiniger dan de Jeep Patriot, want hij heeft een gecombineerde EPA-classificatie van 26 mpg, tegenover 22 mpg in de Jeep Patriot.

3. Ford Escape

Een andere auto die vergelijkbaar is met de Jeep Patriot is de Ford Escape. De Ford Escape is niet alleen een compacte SUV, maar ook een vijfzitter met een optie voor zeven zitplaatsen zoals de Jeep Patriot. Bovendien hebben deze twee auto’s vergelijkbare motoren.

  Is de Jeep Wrangler een goede auto?

Bovendien is de Ford Escape uitgerust met een 2,5-liter lijnmotor die tot 200 pk levert, terwijl de Jeep Patriot een 2,4-liter lijnmotor heeft die tot 172 pk levert. De Jeep Patriot is echter iets geavanceerder dan de Ford Escape, terwijl de Ford Escape zuiniger is.

4. GMC Terrain

De GMC Terrain is net als de Jeep Patriot een compacte SUV. Toch is hij vrij ruim met een grotere laadruimte dan de Jeep Patriot. Bovendien is hij zuiniger dan de Jeep Patriot. Deze auto mist echter vermogen en zal niet uitzonderlijk presteren in het terrein. Dat komt omdat hij wordt geleverd met een 1,5-liter turbomotor, wat enigszins teleurstellend is.

Desalniettemin is hij leuk om te rijden met veel technische voorzieningen. Hij is ook mooi ontworpen en ziet er aantrekkelijker uit dan de Jeep Patriot.

5. Subaru Forester

De Subaru Forester is een perfecte compacte SUV voor bestuurders die prestaties en efficiëntie in dezelfde auto willen. Hij is ook perfect voor rijden in alle weersomstandigheden, waardoor het een perfect alternatief is voor de Jeep Patriot. Echter, in tegenstelling tot de Jeep Patriot, kan de Subaru Forester slechts plaats bieden aan vijf personen.

Bovendien heeft de Subaru Forester standaard vierwielaandrijving, terwijl de Jeep Patriot standaard vierwielaandrijving heeft. Hij is ook efficiënter met een gecombineerde EPA-classificatie van 29 mpg, terwijl de Jeep Patriot 22 mpg heeft.

6. Hyundai Santa Fe

De Hyundai Santa Fe lijkt sterk op de Jeep Patriot omdat ze met vergelijkbare motoren zijn uitgerust. Terwijl de Jeep Patriot een 2,4-liter lijnmotor met 172 pk heeft, heeft de Hyundai Santa Fe een 2,5-liter lijnmotor met 191 pk. Beide auto’s zijn ook compact met een fatsoenlijke cabine en laadruimte.

  Veel voorkomende problemen met Jeep Compass

Maar zoals verwacht is de Hyundai Santa Fe zuiniger en veel goedkoper dan de Jeep Patriot. Bovendien is hij betrouwbaarder en goedkoper in onderhoud.

7. Kia Sportage

De Kia Sportage is een andere grote soortgelijke auto als de Jeep Patriot. Hoewel beide auto’s compacte SUV’s zijn, presteert de Kia Sportage veel beter op de weg, terwijl de Jeep Patriot het beste presteert in het terrein. Beide auto’s hebben een uitstekende bodemvrijheid, hoewel de Jeep Patriot iets hoger van de grond staat dan de Kia Sportage.

In termen van algemene prestaties en efficiëntie is de Kia Sportage veel beter dan de Jeep Patriot. De Kia Sportage heeft niet alleen een krachtigere motor, maar ook een beter brandstofverbruik.

8. Honda CRV

Als u een compacte SUV wilt die vergelijkbaar is met de Jeep Patriot, maar met een betere brandstofefficiëntie en betrouwbaarheid, dan is de Honda CRV een van de beste alternatieven. Deze auto wordt geleverd met een 1,5-liter motor die tot 190 pk levert. Het heeft ook een EPA rating van 29 mpg en het is veel goedkoper te onderhouden dan de Jeep Patriot.

FAQ

Is de Jeep Patriot een betrouwbare auto?

Nee, de Jeep Patriot is geen betrouwbare auto. Dat komt omdat hij verschillende problemen heeft en veel betrouwbaarheidsinstanties geven hem een gemiddelde betrouwbaarheidsscore. J.D. Power geeft hem bijvoorbeeld een score van 2,5 uit 5,0. Daarnaast heeft de Jeep Patriot ook een lage restwaarde.

  Jeep Grand Cherokee Trackhawk Betrouwbaarheid

Hoe lang gaat de Jeep Patriot mee?

Dat hangt af van hoe goed u de auto onderhoudt. Bij goed onderhoud gaat de Jeep Patriot meer dan 150.000 mijl mee. Toch hebben sommige Jeep Patriot eigenaren gemeld dat hun auto’s meer dan 250.000 mijl meegaan. Trouwens, om de auto nog langer mee te laten gaan, zijn goede rijgewoonten nodig.

Is het duur om de Jeep Patriot te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de Jeep Patriot is duurder dan dat van de meeste concurrenten. Gemiddeld kost het jaarlijks repareren en onderhouden van de Jeep Patriot ongeveer 596 dollar. Dat is meer dan de gemiddelde onderhoudskosten van middelgrote SUV’s, namelijk 521 dollar. Geïnteresseerde kopers moeten dus bereid zijn meer uit te geven aan reparatie en onderhoud.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Patriot?

De Jeep Patriot is een duurzame en krachtige SUV met veel geweldige functies. Maar zoals de meeste auto’s heeft ook de Jeep Patriot verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Veel voorkomende problemen met de Jeep Patriot zijn waterlekkage in de cabine, voortijdige CVT-storing, transmissieproblemen en motorproblemen.

Samenvatting

De Jeep Patriot is een leuke compacte SUV met leuke voorzieningen en een behoorlijke cabine en laadruimte. Deze auto is echter niet zuinig, betrouwbaar of goedkoop in onderhoud. Dus, als u op zoek bent naar een perfecte vervanging voor de Jeep Patriot, kunt u een van de bovenstaande compacte SUV’s kiezen met de functies die u het meest verlangt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts