Veel voorkomende problemen met Jeep Compass

Jeep Compass Problemen

Jeep auto’s zijn populair om hun vermogen om overal te gaan. Maar als het op betrouwbaarheid aankomt, staan deze auto’s nergens bovenaan de lijst.

De Jeep Compass is een goed voorbeeld. Deze compacte crossover SUV is stijlvol, krachtig, ruim en heeft een behoorlijk trekvermogen. Hij is echter niet betrouwbaar en heeft verschillende problemen. Dus, wat zijn de meest voorkomende problemen met Jeep Compass?

Als u eigenaar bent van een Jeep Compass of overweegt de aankoop van een, is het van vitaal belang om vertrouwd te raken met een aantal van de gemeenschappelijke problemen die je zult tegenkomen langs de weg. Sommige van hen omvatten oververhitting CVT transmissie, mislukken te starten, TIPM defect, schorsing problemen, wiellager defect, en nog veel meer.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Compass?

Oververhitting CVT transmissie

Dit probleem komt vaak voor bij de 2011 Jeep Compass. De meeste gebruikers klaagden dat de continu variabele transmissie (CVT) oververhit raakte wanneer de temperaturen hoog waren of bij lange ritten. Dit probleem komt meestal voor wanneer de 2011 Jeep Compass 70.200 mijl bereikt.

Een van de tekenen van een oververhitte CVT transmissie is een waarschuwingslampje dat knippert om aan te geven dat de transmissie oververhit is.

Problemen met de ophanging

Hoewel dit probleem zich kan voordoen bij elk Jeep Compass model, komt het vaak voor bij de 2007 Jeep Compass. De 2007 Jeep Compass is het minst betrouwbare Jeep Compass model. Naast problemen met de vering, had hij ook verschillende problemen.

Problemen met de ophanging in deze auto waren gecentreerd op de controle-arm of de bushing failure. Bovendien komt dit probleem altijd naar boven wanneer deze auto 58.000 mijl bereikt. Het is ook vrij duur om te repareren, want het kost gemiddeld $600.

  Audi vs Jeep betrouwbaarheid - Wat is beter

Niet starten

Een ander veelvoorkomend probleem van de Jeep Compass is het niet starten van de auto. Dit probleem is woekerend in de 2018 Jeep Compass. Sommige gebruikers merkten op dat hun auto niet meer startte toen deze 25.000 mijl raakte. Dit probleem werd gekoppeld aan een probleem met de batterij van het voertuig. Een defecte verbinding met de hulpaccu zorgde ervoor dat de auto stopte.

Luidruchtige of knarsende remmen

Dit probleem komt voor bij alle Jeep Compass modellen. Toch is het meer wijdverspreid in de 2012 en 2014 Jeep Compass. Op de 2012 Compass, begint het wanneer de auto 8.900 mijl bereikt, terwijl op de 2014 Compass, het begint bij 12.700 mijl.

De beste oplossing om van dit probleem af te komen is het installeren van een anti-vibratie beugel aan de achterste remklauw.

Water lekt in de cabine

Als u een 2007 tot 2014 Jeep Compass bezit, verwacht dan dit probleem. Volgens vele rapporten is er een grote kans dat het dak voor en achter lekt. Als dit gebeurt, moet u alle dichtingsringen en pluggen inspecteren, en ook de daknaden en de afvoerbuizen van het zonnedak opnieuw afdichten. Bovendien moet u de afvoerbuizen van het zonnedak controleren.

TIPM defect

De Totally Integrated Power Module (TIPM) is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om de distributie van stroom in de auto te beheren. Als uw TIPM slecht is of faalt, kunt u een aantal problemen ondervinden en het is kostbaar om te repareren. Enkele tekenen van een defecte TIPM zijn koplampen en dashboardverlichting die aan en uit gaan.

Gemiddeld moet u ongeveer $1.600 uitgeven om een slechte TIPM te repareren. Dit probleem doet zich meestal voor rond 110.000 mijl.

  Is de Jeep Commander een goede auto?

De defecte draadloze controlemodule

Als de draadloze controlemodule defect is, kan uw Jeep Compass niet meer aanslingeren of starten. Dit probleem werd geregistreerd in de 2007, 2008, 2010, en 2011 Jeep Compass modeljaren. Het probleem werd veroorzaakt door een elektronische blokkering van de draadloze controlemodule (WCM). Om dit probleem te verhelpen, moet u de slechte WCM vervangen.

Wiel lager defect

Dit probleem komt ook voor bij de meeste Jeep Compass modellen. Als u een rommelend geluid uit de wielen begint te horen, is dit een indicatie dat de wiellagers van uw auto versleten zijn. Het geluid zal meer merkbaar zijn wanneer u bij snelheden van meer dan 30 mph rijdt of bij het nemen van bochten bij lage snelheden.

FAQ

Is Jeep Compass betrouwbaar?

Ja, de Jeep Compass is een van de meest betrouwbare Jeep-modellen op de markt. Slechts een handvol Jeep modellen, zoals de Jeep Grand Cherokee zijn betrouwbaarder. Consumer Reports en J.D. Power beoordelen de Jeep Compass iets boven het gemiddelde, wat fantastisch is, aangezien de meeste Jeep-modellen een gemiddelde betrouwbaarheid krijgen.

Wat is het minst betrouwbare modeljaar Jeep Compass?

Het meest beklaagde Jeep Compass modeljaar is de 2007 Jeep Compass. Sterker nog, het is de eerste Jeep Compass die geproduceerd werd. Veel gebruikers hebben problemen gemeld die verband houden met de motor en de wielophanging. Bovendien zijn de meeste problemen omslachtig en duur om te verhelpen.

Bij welke kilometerstand begint Jeep Compass problemen te krijgen?

Sommige Jeep Compass modellen zoals het 2018 model beginnen de no-start conditie al vanaf 25.000 mijl te hebben. Als u uw Jeep Compass niet goed onderhoudt, kan het dus zijn dat u al heel vroeg met problemen te maken krijgt. Niettemin, de meeste Jeep Compass problemen beginnen wanneer de auto hits meer dan 100.000 mijl.

  Is Jeep Cherokee een goede auto?

Hoeveel kilometer kan een Jeep Compass meegaan?

Met de juiste zorg en onderhoud kan de Jeep Compass meer dan 200.000 kilometer meegaan. Gemiddeld gaan de meeste Jeep Compass modellen meer dan 150.000 mijl mee. Maar als u uw Jeep Compass niet goed onderhoudt, kan het zijn dat hij niet langer dan 150.000 mijl meegaat.

Wat is het meest betrouwbare Jeep-model?

Deze vraag is een hele uitdaging, want zowel de Jeep Grand Cherokee als de Jeep Wrangler JK zijn twee betrouwbare modellen. Met dat gezegd, het meest betrouwbare Jeep-model is de 2019 Jeep Grand Cherokee, op de voet gevolgd door de 2007 Jeep Wrangler JK.

Naast betrouwbaar, is de Jeep Grand Cherokee ook veilig, ruim, veelzijdig, zuinig en technologisch geavanceerd. Zoals de meeste Jeeps heeft hij een uitstekend trekvermogen, wat ideaal is voor off-road voertuigen.

Conclusie

Nu u enkele van de problemen kent waarmee u te maken krijgt als u in de Jeep Compass investeert, is het van vitaal belang om uw auto goed onderhouden te houden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de meeste van de bovenstaande veelvoorkomende problemen. Bovendien kan goed auto-onderhoud helpen om de levensduur van uw Jeep te verlengen.

Over het geheel genomen is de Jeep Compass een mooie en betrouwbare compacte SUV. Hij presteert ook redelijk goed en heeft een grote cabine met een uitstekend trekvermogen. Hij is ook gemakkelijker en goedkoper te onderhouden dan de meeste van zijn concurrenten, zoals GMC Terrain en Volkswagen Tiguan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts