Is Jeep Cherokee een goede auto?

Jeep Cherokee

Jeep is een van de meest avontuurlijke kleine SUV’s op de markt. Hij beschikt over veel laadruimte, een uitstekend trekvermogen, een ruime cabine, heerlijke stoelen en een behoorlijk laag brandstofverbruik. Maar is de Jeep Cherokee een goede auto?

Over het geheel genomen, Jeep is een mooie compacte SUV. Hij is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een kleine terreinauto met een uitstekend trekvermogen en een laag brandstofverbruik. Bovendien heeft hij een uitstekende cabine met een grote laadruimte. Toch heeft hij ook een aantal tegenvallers, zoals matige prestaties en een lage betrouwbaarheid.

Geschiedenis van de Jeep Cherokee

De Jeep Cherokee is een van de verschillende Jeep SUV’s aangeboden door Jeep. Deze auto werd formeel op de markt gebracht als Jeep Wagoneer maar veranderde zijn naam in Jeep Cherokee. Bovendien is deze auto vernoemd naar de Cherokee stam van de Noord-Amerikaanse Indianen.

Jeep heeft de Jeep Cherokee geproduceerd van 1974 tot heden. Momenteel is de auto aan zijn vijfde generatie toe en heeft hij in de loop der jaren heel wat wijzigingen ondergaan. Hij heeft ook een grotere broer of zus, de Jeep Grand Cherokee, die groter en krachtiger is.

Kenmerken van de Jeep Cherokee

Uiterlijk

De Jeep Cherokee is niet de mooiste auto in zijn klasse, maar hij ziet er wel elegant uit. Daarnaast heeft hij een mooi interieur, maar dat ontbreekt nogal in vergelijking met zijn grote rivalen, zoals de Hyundai Tucson en Volkswagen Tiguan. Merk op dat sommige exterieur- en interieurkenmerken variëren naargelang de Cherokee-uitvoering die u kiest.

Zelfs niet zo ruim als zijn rivalen, de Jeep Cherokee wordt geleverd met een grotere carrosserie en afmetingen. Hij heeft een wielbasis van 106,5 inch, een lengte van 182 inch, een breedte van 73,2 inch en een hoogte van 65,7 inch.

  Is Jeep Compass een goede auto?

Prestaties

Dit is een gebied waar de Jeep Cherokee tekort schiet. De Jeep Cherokee is verkrijgbaar in verschillende versies, maar de meeste concurrenten overtreffen hem. De basisversie is de Jeep Cherokee Altitude, terwijl de duurste versie de Jeep Cherokee Limited 4X4 is. Andere populaire uitvoeringen zijn X, Latitude, en Trailhawk.

De basisversie van de Jeep Cherokee wordt geleverd met een 3,2-liter V-6 motor die maximaal 271 pk en 239 lb-ft koppel levert. De duurdere Jeep Cherokee Limited-uitvoering heeft daarentegen een 2,4-liter vier-in-lijn motor die goed is voor 180 pk en 171 Nm koppel.

Over het algemeen is de Jeep Cherokee niet de best presterende auto in zijn klasse. Auto’s als de Honda CR-V, VW Tiguan, en Mazda CX-5 presteren veel beter.

Comfort en laadruimte

De Jeep Cherokee mag dan aan de buitenkant groter zijn dan de meeste van zijn rivalen, aan de binnenkant is hij heel wat kleiner. Hij heeft bijvoorbeeld een kleinere laadruimte dan de Honda CR-V en Ford Escape. Bovendien voelt het interieur bekrompen aan door de kleine ramen en hoge vensterbanken.

Wanneer de achterbank van de Jeep Cherokee wordt opgeklapt, biedt deze auto in totaal 54,7 inch bagageruimte, wat behoorlijk is.

Brandstofefficiëntie

Een van de lastigste aspecten aan het bezitten van een SUV is dat ze veel brandstof verbruiken. Dat is echter niet het geval met de Jeep Cherokee, want hij behoort tot de zuinigste auto’s op de markt. Hij heeft een EPA rating van 19 mpg in de stad, 27 mpg op de snelweg, en 22 mpg gecombineerd.

  Jeep Grand Cherokee SRT Betrouwbaarheid

Gezien het feit dat de Jeep Cherokee een terreinauto is, is hij zeer zuinig met brandstof. Daarom zullen gebruikers wat geld besparen.

Prijs

De Jeep Cherokee is veel duurder dan de meeste van zijn concurrenten. Zo kost de basisversie van de Jeep, de Cherokee Altitude, 31.500 dollar, terwijl de meest geavanceerde versie, de Cherokee Limited 4X4 versie, 40.400 dollar kost.

Wanneer u dit vergelijkt met de Volkswagen Tiguan die voor 27.600 dollar gaat, of de Honda CR-V die voor 27.580 dollar gaat, zult u merken dat de Jeep Cherokee iets duurder is. Integendeel, deze twee auto’s presteren beter dan de Cherokee.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de Jeep Cherokee?

Als het op betrouwbaarheid aankomt, doet Jeep het niet erg goed. Veel betrouwbaarheidsbureaus beoordelen de Jeep Cherokee als een van de minst betrouwbare compacte SUV’s op de markt. Consumer Reports beoordeelt de Jeep Cherokee als benedengemiddeld betrouwbaar, terwijl J.D. Power dezelfde auto als iets bovengemiddeld betrouwbaar beoordeelt.

Wat is het verschil tussen de Jeep Cherokee en de Jeep Grand Cherokee?

Het belangrijkste verschil tussen de Jeep Cherokee en de Jeep Grand Cherokee is de grootte. De Jeep Grand Cherokee is een midsize SUV, terwijl de Jeep Cherokee een kleine of compacte SUV is. Daarnaast is de Grand Cherokee krachtiger en duurder dan de Cherokee.

Heeft Jeep Cherokee veel problemen?

Jeep Cherokee heeft verschillende problemen die eigenaars of geïnteresseerde kopers moeten weten. Enkele van de problemen zijn afslaan van de motor, motorolielekkage, transmissieproblemen, slecht functionerende elektrische hefklep, problemen met inklapbare spiegels, problemen met de ophanging en vertraagd schakelen.

  Jeep Grand Cherokee L Betrouwbaarheid

Wat is de hoge kilometerstand van de Jeep Cherokee?

De hoge kilometerstand van de Jeep Cherokee bedraagt 150.000 mijl of meer. Ondanks dat de Jeep Cherokee minder betrouwbaar is dan de meeste van zijn rivalen, houdt deze auto het lang vol. De meeste gebruikers hebben gemeld dat ze serieuze problemen begonnen te krijgen nadat ze meer dan 150.000 mijl hadden afgelegd. Dus, als deze auto goed wordt onderhouden, kan hij een lange tijd meegaan.

Welke auto is beter – Jeep Cherokee of Volkswagen Tiguan?

Dat hangt ervan af waar u naar op zoek bent. Eerst en vooral is de Jeep Cherokee iets duurder dan de Volkswagen Tiguan. Aan de andere kant biedt de Jeep Cherokee een avontuurlijke rit en is hij de betere terreinauto. Niettemin heeft de Tiguan een ruimer en luxueuzer interieur dan de Cherokee.

Als het op onderhoudsgemak aankomt, is de Jeep Cherokee de beste. Toch heeft de Volkswagen Tiguan een ruimer interieur en een grotere laadruimte.

Samenvatting

Over het algemeen is de Jeep Cherokee een van de beste compacte SUV’s op de markt. De auto is ruim, strak, luxueus, met veel laadruimte, en een uitstekend trekvermogen. Bovendien is hij goedkoper in onderhoud dan de meeste van zijn concurrenten.

Toch is deze auto niet betrouwbaar, want de meeste betrouwbaarheidsbureaus geven hem een benedengemiddelde betrouwbaarheid. Bovendien is het een van de slechtst presterende auto’s in zijn klasse, want concurrenten zoals de Honda CR-V, Range Rover Evoque en Volkswagen Tiguan presteren beter.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts