Is Jeep Compass een goede auto?

Jeep Compass

Jeep is een van de meest gerespecteerde SUV-merken op de markt. De fabrikant produceert enkele van de meest betrouwbare, duurzame en krachtige auto’s die overal kunnen komen, ongeacht het terrein of het weer. Maar is de Jeep Compass wel een goede auto?

Ja, de Jeep Compass is een van de beste compacte crossover SUV’s op de markt. Ondanks zijn grootte heeft dit off-road beest een ruime cabine en laadruimte, is hij betrouwbaar en zuinig. Hij heeft ook verschillende afwerkingen om uit te kiezen, zodat verschillende gebruikers een auto van hun keuze kunnen kiezen.

Met alle uitzonderlijke functies die de Jeep Compass wordt geleverd met, het heeft ook een aantal problemen die eigenaars of geïnteresseerde kopers moeten weten over. Bijvoorbeeld, TIPM defect, een lekkend dak, problemen met de ophanging, wiellager defect, en nog veel meer.

Hoewel de meeste Jeeps onbetrouwbaar zijn, is de Jeep Compass een van de meest betrouwbare Jeep modellen op de markt. Enkele van zijn rivalen zijn Volkswagen Tiguan, Ford Escape, en Honda CR-V.

Geschiedenis van de Jeep Compass

De Jeep Compass is een compacte crossover SUV gemaakt door Fiat Chrysler Automobiles. Dit model werd in 2007 op de markt gebracht en werd voorheen aangeduid als Jeep Patriot. Momenteel is de Jeep Compass aan zijn tweede generatie toe.

Verder komt de auto met verschillende basismodellen, waaronder Sport, Latitude, Altitude, en Limited. Het is een 5-deurs crossover SUV en biedt plaats aan maximaal vijf personen. Deze auto zit in dezelfde categorie als de Jeep Cherokee, maar ze hebben veel verschillende kenmerken.

Kenmerken van de Jeep Compass

Uiterlijk

De Jeep Compass ziet er eleganter uit dan de meeste van zijn rivalen, waaronder de Jeep Cherokee. Deze compacte SUV heeft een zeer aantrekkelijke moderne uitstraling. Bovendien is het interieur luxueus en mooi, waardoor het zeer comfortabel is. En met een grote laadruimte is dit een van de beste kleine crossovers op de markt.

  Jeep Renegade betrouwbaarheid

Prestaties

De Jeep Compass is niet de best presterende auto op de markt. Hij heeft echter verschillende varianten, zodat gebruikers een auto kunnen kiezen die het beste aan hun behoeften voldoet. De minst krachtige variant is de Jeep Compass Altitude FWD, terwijl de best presterende uitvoering de Jeep Compass Trailhawk 4X4 is.

De basisversie, de Altitude FWD, wordt geleverd met een 2,4-liter inline-4 motor die maximaal 177 pk en 172 lb-ft aan koppel levert. De meest krachtige uitvoering, de Trailhawk 4X4, heeft vergelijkbare specificaties. Maar in tegenstelling tot de basisuitvoering heeft hij een vierwielaandrijving in plaats van een voorwielaandrijving.

Comfort en laadruimte

De Jeep Compass mag dan een compacte SUV zijn, hij is ruim genoeg om vijf passagiers comfort te bieden. Bovendien beschikt hij over een topcabine met de nieuwste functies en technologieën. En als u een outdoorliefhebber bent of graag veel reist, heeft de auto voldoende kofferruimte om bagage in op te bergen.

Brandstofefficiëntie

In tegenstelling tot de meeste van zijn rivalen, is de Jeep Compass een zeer efficiënte auto. Hij heeft een EPA-rating van 22 mpg in de stad, 31 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 25 mpg. In vergelijking met zijn concurrenten is de Jeep Compass een zeer zuinige auto.

Prijs

De prijs van de Jeep Compass varieert naargelang de uitvoering en het modeljaar dat u wenst. De basisuitrusting, de Jeep Compass Altitude FWD, kost ongeveer 31.700 dollar, terwijl de hoogste uitrusting, de Jeep Compass Trailhawk 4X4, ongeveer 34.800 dollar kost. Al met al is dit model behoorlijk goedkoper dan de meeste van zijn rivalen.

  Jeep Cherokee betrouwbaarheid

FAQ

Hoe betrouwbaar is de Jeep Compass?

De Jeep Compass is een van de meest betrouwbare SUV’s op de markt. Betrouwbaarheidsbureaus zoals Consumer Report beoordelen hem met 4 op 5, wat geweldig is. De meeste betrouwbaarheidsbureaus beoordelen hem boven het gemiddelde, wat zeldzaam is omdat de meeste Jeeps rond het gemiddelde of onder het gemiddelde vallen.

Bovendien zijn de jaarlijkse onderhoudskosten van deze auto $526, wat bijna gelijk is aan het gemiddelde van de meeste auto’s.

Wat is de hoge kilometerstand voor Jeep Compass?

Elke Jeep Compass met meer dan 150.000 mijl heeft een hoge kilometerstand. De meeste Jeep Compass modellen krijgen echter al vanaf 25.000 mijl problemen. Indien goed onderhouden, zal de Jeep Compass serieuze problemen krijgen na 150.000 mijl. Sommige kunnen zelfs meer dan 200k mijl gaan.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Compass?

Als u een Jeep Compass bezit of van plan bent een tweedehands model te kopen, is het belangrijk om enkele problemen te kennen die u onderweg kunt tegenkomen. Veel voorkomende problemen die Jeep Compass eigenaren kunnen verwachten zijn oververhitting CVT transmissie, lawaaierige remmen, het niet starten van de motor, TIPM storing, en wiellager storing.

Voor het kopen van een gebruikte Jeep Compass, moet u een aantal van de problemen die je zal worden geconfronteerd langs de weg om verrassingen te voorkomen identificeren. Niettemin, is de vaststelling van Jeep Compass problemen enigszins gemakkelijk en betaalbaar.

Is Jeep Compass een 7-zitter?

Nee, Jeep Compass is geen 7-zitter maar een 5-zitter. Wie een Jeep met 7 zitplaatsen wil, zal moeten kiezen voor de Jeep Grand Cherokee L. Dit is op dit moment het enige Jeep-model dat standaard 7 zitplaatsen heeft. Toch is Jeep van plan om in juni 2022 een andere zevenzitter, de Jeep Meridian, in India te lanceren.

  Jeep Wrangler betrouwbaarheid

Welke auto is beter – Jeep Cherokee of Jeep Compass?

Verrassend genoeg zitten deze twee compacte Jeep crossover SUV’s in dezelfde klasse. Ze concurreren met auto’s als de Range Rover Evoque, Volkswagen Tiguan, en Honda CR-V. Het Compass-model is echter compacter en stijlvoller dan de Cherokee. Aan de andere kant is de Cherokee ideaal voor off-road rijden omdat hij krachtiger is.

Bovendien is de Jeep Cherokee iets groter dan de Jeep Compass met 10-inch. Aan de andere kant heeft de Jeep Compass een goed interieur en ziet hij er meer upmarket uit dan de Jeep Cherokee.

Bottom line

De Jeep Compass is een leuke auto voor mensen die op zoek zijn naar een compacte, betrouwbare en brandstofzuinige off-road crossover SUV. Bovendien heeft hij een ruime cabine waarin tot vijf passagiers passen en zijn uitstekende trekvermogen maakt hem tot een geweldig outdoorvoertuig.

Maar zoals de meeste auto’s heeft ook de Jeep Compass verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden. Sommige van de problemen zijn TIPM defect, wiellager defect, een lekkend dak, en problemen met de ophanging. Over het geheel genomen, is het een leuke investering omdat hij overal kan doorkruisen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts