Jeep Compass start niet – oorzaken en hoe te verhelpen

Jeep Compass

De Jeep Compass is een van de meest betrouwbare Jeeps op de markt. Maar zoals de meeste auto’s ontwikkelt hij ook verschillende problemen na het maken van veel kilometers. Een van de problemen die Jeep Compass eigenaren kunnen ervaren is dat de auto niet start. Daarom gaan we kijken wat de oorzaak is dat de Jeep Compass niet start en hoe het te verhelpen is.

Veel voorkomende redenen waarom uw Jeep Compass niet start zijn een lege accu, een slechte dynamo, een defecte starter, een verstopt brandstoffilter, een doorgebrande zekering, een lege benzinetank, versleten bougies, een kapotte starter, een fout in het elektrische systeem en corrosie op de accupolen.

Waarom start mijn Jeep Compass niet? Hoe los ik het probleem op?

Lege accu

De meest voorkomende oorzaak van het niet starten van de Jeep Compass is een lege accu. Als uw auto enige tijd heeft stilgestaan of als het ’s nachts extreem koud was en de auto niet wil starten, is de kans groot dat u een zwakke of lege accu hebt.

U kunt dit verhelpen door uw auto een jumpstart te geven. Zoek een andere auto met een werkende accu en startkabels. Sluit vervolgens de startkabels aan op de accu’s van beide auto’s. U kunt nu de auto starten. Als hij niet start, moet u misschien de accu vervangen.

Slechte dynamo

Het werk van de dynamo is de accu van stroom te voorzien en de motor te starten. Na enkele jaren gebruik kan de alternator echter defect raken en geen stroom meer leveren aan de accu en de motor. In tegenstelling tot een lege of zwakke accu moet u de dynamo vervangen om het probleem te verhelpen.

  Jeep Wrangler betrouwbaarheid

Defecte starter

Naast een lege accu en een defecte startmotor kan ook een defecte starter startproblemen veroorzaken met uw Jeep Compass. De startmotor ontvangt het elektrische signaal om de motor aan te zwengelen. Als hij defect is, start de motor dus niet.

Om dit probleem op te lossen, moet u de defecte starter vervangen. Een starter is een beetje ingewikkeld om te repareren, dus u hebt misschien een vakman nodig om u te helpen.

Verstopt brandstoffilter

Het brandstoffilter moet verontreinigingen zoals vuil, stof, puin en roestdeeltjes uit de brandstof filteren. Als de brandstoffilter verstopt is, start de motor dus niet. Dit komt omdat de verontreinigingen de brandstofstroom naar de motor belemmeren. U kunt dit verhelpen door het brandstoffilter te ontstoppen of te vervangen als het oud of versleten is.

Een kapotte starter

Een starter helpt uw motor te starten. Als die kapot is, start uw Jeep Compass dus niet. Starters hebben een levensduur van 100.000 tot 150.000 mijl. Als uw Jeep Compass binnen dit bereik valt, is de beste oplossing dus om de versleten of kapotte starter te vervangen.

Corrosie op accupolen

Een ander over het hoofd gezien probleem waardoor de Jeep Compass niet start, is corrosie op de accupolen. Als er corrosie op de contacten van uw autoaccu zit, zal er een contactverlies zijn en een verminderde stroomtoevoer. Als gevolg daarvan zal uw motor niet starten.

Om dit probleem te verhelpen, moet u de gecorrodeerde accupolen reinigen en de accu opnieuw aansluiten.

Doorgebrande zekering

De zekering is bedoeld om de elektrische bedrading in voertuigen te beschermen. Als de zekering is doorgebrand, loopt er geen elektrische stroom, waardoor de auto niet kan starten. Toch moet u dit probleem door een vakman laten nakijken, want het is zeer delicaat. Als u een doorgebrande zekering hebt, moet u die vervangen om het probleem op te lossen.

  Auto's vergelijkbaar met Jeep Patriot

Storing in het elektrisch systeem

Een storing in het elektrische systeem kan er ook voor zorgen dat uw auto niet start. Als er bijvoorbeeld een probleem is met de massakabel, kan uw auto niet starten. Deze kabel verbindt de negatieve pool van de autoaccu met de carrosserie van de auto.

Om dit probleem te verhelpen, moet u de beschadigde kabels of andere draden in het elektrische systeem vervangen.

Lege gastank

Uw Jeep Compass kan ook niet starten als de brandstof op is. Daarom is het heel belangrijk om altijd het brandstofpeil te controleren voordat u van huis of uw werkplek vertrekt. Is dit het geval, dan moet u de brandstoftank bijvullen om uw auto weer te laten starten.

Versleten bougies

Bougies ontsteken de verbranding om de auto te starten. Ze zijn echter niet erg duurzaam, want meestal moeten ze om de 30.000 tot 40.000 mijl worden vervangen. Dus, als uw auto meer dan 50.000 mijl heeft gereden en u hebt de bougies niet vervangen, dan kunnen zij de oorzaak zijn van de startproblemen.

Om dit probleem te verhelpen, moet u de versleten bougies vervangen.

FAQ

Is de Jeep Compass betrouwbaar?

In vergelijking met andere compacte Jeep-modellen is de Jeep Compass betrouwbaar. Maar vergeleken met de meeste concurrenten is de Jeep Compass niet erg betrouwbaar. Over het algemeen wordt de Jeep Compass door de meeste betrouwbaarheidsinstanties als iets bovengemiddeld beoordeeld. J.D. Power gaf hem bijvoorbeeld een iets bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore van 81 op 100, wat behoorlijk goed is.

  Is Jeep Gladiator een goede auto?

Is het duur om een Jeep Compass te repareren?

Ja, het repareren van de Jeep Compass is veel duurder in vergelijking met andere compacte crossover SUV’s. Gemiddeld kost het de eigenaar van de Jeep Compass ongeveer 526 dollar om zijn auto jaarlijks te onderhouden. De meeste compacte SUV’s kosten daarentegen ongeveer 521 dollar per jaar aan onderhoud.

Waarom start mijn Jeep Compass niet met een nieuwe accu?

Als u een oude of beschadigde batterij van uw Jeep Compass hebt vervangen door een nieuwe, zou de auto goed moeten werken. Als het niet werkt, moet u de accukabels controleren, want die kunnen los zitten. Andere dingen die u moet controleren zijn de bedrading van de accu naar de starter, de start- en neutraalschakelaar en de sleutelhanger.

Conclusie

Als uw Jeep Compass problemen heeft met starten, kan dat het gevolg zijn van een van de problemen die we hierboven hebben besproken. Zorg ervoor dat u een professionele monteur of technicus bezoekt om de auto te diagnosticeren en het echte probleem vast te stellen. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen de meeste van de bovenstaande problemen echter worden voorkomen.

Al met al is de Jeep Compass een uitzonderlijke compacte crossover SUV. Het is ook stijlvol, gemakkelijk te onderhouden, zuinig en een geweldige off-roader. Bij goed onderhoud kan deze auto meer dan 200.000 mijl meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts