BMW start niet – Oorzaken en hoe te verhelpen?

BMW start niet - Oorzaken en hoe te verhelpen?

BMW is een merk dat bekend staat om het maken van “ultieme rijmachines”, wat betekent dat BMW’s ontworpen zijn om mee te rijden en van te genieten. De auto niet kunnen starten doet dat echter teniet en dus moet er iets aan gedaan worden, zodat u met uw BMW kunt rijden en genieten. U bent hier dus aan het juiste adres, want wij gaan u vertellen waarom uw BMW niet start – oorzaken en hoe het te verhelpen.

Eerst en vooral moet u aandacht besteden aan uw batterij. De batterij levert immers elektrische energie aan uw wagen, die nodig is om de wagen te starten. De accu kan zwak zijn, gecorrodeerde polen hebben of helemaal leeg zijn. Let ook op uw startmotor en uw dynamo, want deze drie onderdelen vormen de elektrische basis van de hele auto.

Alle nieuwere BMW modellen hebben een sleutelhanger in plaats van een gewone sleutel, wat betekent dat de batterij kan leeglopen en u de auto niet kunt starten. Een verstopt brandstoffilter of een defecte brandstofpomp kan ervoor zorgen dat er geen brandstof in de motor komt, waardoor u de wagen niet kunt starten.

Controleer tenslotte ook de zekeringkast en de bougies, want die kunnen defect raken en het starten onmogelijk maken. Nu gaan we wat dieper in op al deze redenen, dus blijf vooral hangen!

Startsymptomen van BMW’s kunnen variëren.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende symptomen die u kunt ervaren als uw BMW niet wil starten.

  • De motor start niet door op START te drukken.
  • BMW start niet. Alle lichten zijn dood/uit
  • U steekt de sleutel in en er gebeurt niets.
  • BMW motor slaat niet aan, maakt een klikkend geluid
  • De auto start niet na het vervangen van de accu.
  • BMW start niet een uitroepteken
  • BMW start niet bij koud weer
  • EML-lampje brandt, BMW weigert te starten
  • BMW lampjes knipperen, geen start
  • BMW wil niet starten toont het sleutelsymbool op het dashboard
  2022 BMW M4 vs Mercedes C63 AMG

Problemen met de batterij

Uw eerste aandachtspunt moet de batterij zijn, want dat is meestal de meest voorkomende reden waarom een BMW niet start. Als de auto niet of heel traag start, is de kans groot dat de batterij zwak of leeg is. U kunt proberen de auto te starten met een paar startkabels of de accu testen met een multimeter om te zien wat er aan de hand is.

Soms zijn de accupolen gecorrodeerd, waardoor het contact tussen de draden en de accu verloren gaat en de elektrische stroom afneemt. Als dat inderdaad het geval is, gebruik dan een speciale accureiniger en stof alle corrosie van een losgekoppelde accu af.

Problemen met de dynamo of startmotor

Een dynamo is een slim stukje techniek dat is ontworpen om uw accu onderweg op te laden. Als uw dynamo uitvalt en uw lichten knipperen, moet u de dynamo testen om te zien of hij stroom levert.

De startmotor kan ook uitvallen en als u een klik hoort en verder niets, is de kans groot dat de startmotor de schuldige is. Als al uw accessoires van stroom worden voorzien, maar de auto toch weigert aan te slaan, is de startmotor waarschijnlijk de oorzaak.

Batterij sleutelhanger

Alle nieuwe BMW’s zijn uitgerust met een sleutelhanger in plaats van een gewone sleutel, wat ook een probleem kan vormen als de batterij van de sleutelhanger leeg is. Auto’s met sleutelloze systemen zullen niet kunnen herkennen dat de sleutel zich in de auto bevindt, waardoor u de auto niet meer kunt starten. Om dit te verhelpen, vervangt u gewoon de batterij of gebruikt u de sleutelhanger als u die bij u hebt.

  BMW 2 serie betrouwbaarheid

Verstopt brandstoffilter of een defecte brandstofpomp

Verschillende BMW modellen staan bekend om problemen met de brandstofpomp die ertoe leiden dat uw motor geen brandstof meer krijgt, waardoor het onmogelijk wordt om uw auto te starten. De enige manier om dit goed te herstellen is het vervangen van de brandstofpomp. Bovendien kan een verstopt brandstoffilter de doorgang van brandstof naar de motor blokkeren en het starten van de auto onmogelijk maken. Controleer daarom uw brandstoffilter en vervang het als het inderdaad verstopt is.

Zekeringkast en bougies

Zekeringen zijn ontworpen om uw auto te beschermen tegen verschillende elektrische problemen, wat betekent dat ze doorbranden als er iets de elektrische systemen van de auto overbelast. Als u uw BMW niet kunt starten, controleer dan de zekeringkast en vervang een doorgebrande zekering met dezelfde stroomsterkte om uw elektrische systemen weer van stroom te voorzien.

Als een bougie uitvalt, kan hij niet meer helpen bij de verbranding en dat leidt tot ontstekingsfouten of tot het niet meer starten van uw auto. Deze moeten ook vervangen worden om het probleem op te lossen.

FAQ Sectie

Hoeveel kost een BMW batterij?

De batterij zal u waarschijnlijk tussen $300 en $500 kosten wanneer u zowel de onderdelen als de arbeidskosten meerekent. Als u echter profiteert van speciale aanbiedingen, besparingen en coupons bij een grote detailhandelaar, koopt u de batterij waarschijnlijk voor veel minder en profiteert u mogelijk zelfs van een gratis installatie.

  Hebben BMW's veel problemen?

Zorg er in elk geval voor dat u de juiste batterij voor uw auto gebruikt, want er zijn veel verschillende soorten batterijen op de markt.

Hoeveel kost een BMW dynamo?

Een gloednieuwe alternator met arbeidskosten gaat u tussen 375 en 1.000 dollar kosten, wat een vrij duur onderdeel is. Sommigen zeggen dan ook dat deze vaak gerepareerd kunnen worden, maar het is altijd een beter idee om een nieuwe te kopen.

De reden waarom is eenvoudig. Een kapotte alternator zal uw batterij uitputten, wat ertoe kan leiden dat u meer dan eens zowel een nieuwe alternator als een nieuwe batterij nodig hebt, wat om voor de hand liggende redenen zeer frustrerend kan zijn.

Gaan BMW’s vaak stuk?

Als u een BMW met een lage kilometerstand bezit die goed onderhouden en verzorgd is, is de kans op ernstige problemen niet zo groot. Oudere BMW’s met een hogere kilometerstand en een twijfelachtige staat van onderhoud kunnen echter een festival van problemen zijn. Dat is de reden waarom u altijd zorgvuldig te werk moet gaan voordat u een gebruikte BMW koopt.

BMW staat niet bekend om het maken van ’s werelds meest betrouwbare auto’s, want dat is niet de belangrijkste prioriteit voor BMW.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts