2022 BMW M4 vs Mercedes C63 AMG

De BMW M-divisie en de Mercedes AMG divisie zijn belast met het ontwerpen en maken van de meest prestatiegerichte BMW en Mercedes modellen, wat betekent dat de BMW M4 en de C63 AMG de allerbeste modellen uit hun line-up zijn.

De nieuwe 2022 BMW M4 is een relatief controversiële auto omdat hij gebruik maakt van een nogal moeilijk te slikken ontwerp, maar het lijkt erop dat de controversiële grille het iets beter doet dan de meesten van ons hadden verwacht. Aan de andere kant is de 2022 Mercedes C63 AMG nog controversiëler dankzij zijn 4-cilinder turbomotor.

Hoe dan ook, zowel de M4 en de C63 zijn enkele van de meest dynamische en interessante compacte sedans op de markt, maar er zijn nogal wat verschillen tussen hen. De M4 is meer een precisie-instrument, wat betekent dat hij een veel meer gerichte rijervaring biedt, terwijl de C63 krachtiger is en niet zo gericht.

De C63 ziet er echter aantoonbaar mooier uit, en hij biedt zeker een meer hightech interieur dat ook iedereen zal verbazen. De C63 biedt meer ruimte omdat hij zowel in coupé- als sedanversie verkrijgbaar is, terwijl de M4 uitsluitend als coupé wordt geleverd en de M3 de sedanversie is.

2022 BMW M4 – Een echte BMW M wagen

De nieuwe M4 werd nog niet zo lang geleden onthuld, maar het lijkt erop dat de wereld het veelbesproken grille-ontwerp langzaam omarmt. Het M4-gamma begint met de standaard Coupé M4 van 72.000 dollar, die een 3.0L M TwinPower Turbo-motor, achterwielaandrijving, een handgeschakelde versnellingsbak, 472 pk en 406 lb-ft aan koppel biedt.

Wie bereid is 3.000 dollar extra te betalen, kan kiezen voor de BMW M4 Competition met dezelfde motor, maar met een vermogen dat is opgevoerd tot 503 pk en 479 Nm koppel. De M4 Comp krijgt ook de M Steptronic 8-versnellingsbak en de RWD. Wie een xDrive M4 Comp wil, moet 5.000 dollar meer betalen voor de M4 Competition xDrive, het topproduct.

  Welke Mercedes SUV is een 7-zitter?

Qua design ziet de M4 er opvallend en een beetje in your face uit, vooral als hij wordt uitgerust met een meer opvallende lakkleur. Het interieur van de M4 straalt kwaliteit uit en er lijken materialen van een hogere kwaliteit te worden gebruikt in vergelijking met de C-Klasse. De geboden ruimte is niet zo royaal, maar dat komt omdat de M4 een strakke coupé is.

Het grootste voordeel van de M4 ten opzichte van de C63 is echter de motor. Ook al is de motor lang niet zo krachtig als die in de C63, de motor in de M4 is de motor die je in een M4 zou verwachten, terwijl de motor in de nieuwe C63 dat niet is.

2022 Mercedes C63 AMG – Een nieuwe generatie van een AMG-auto

De gloednieuwe 2022 C63 staat voor de deur en het is veilig om te zeggen dat de meeste mensen benieuwd zijn wat Mercedes van plan is om de C63 te redden nu deze niet met een V8 komt. Het is veilig om te zeggen dat de meeste mensen zullen teleurgesteld zijn met de motor keuze, dus Mercedes moet gaan compenseren.

Het lijkt erop dat ze de stopzetting van de V8 gaan compenseren met meer dan 600pk, tot 650pk om precies te zijn. Mercedes heeft officieel bevestigd dat de aankomende C63 een 2.0L 4-cilinder turbomotor zal bieden die ook in de A45 te vinden is, maar de M139 motor zal ook worden aangedreven door een elektromotor.

De batterij zal waarschijnlijk 25,4 kWh groot zijn en de transmissie zal de vertrouwde 9G-Tronic zijn. De topversie van de C63 S AMG krijgt ook een extra startdynamo met riemaandrijving, die nog meer vermogen levert. Ook 4MATIC is standaard.

  2022 Mercedes GT vs Audi R8

Het lijkt erop dat de nieuwe C63 ongeveer 600-650 pk zal hebben, afhankelijk van het model in kwestie. Dat zal de M4 waarschijnlijk ver achter zich laten, maar niemand weet hoe vermakelijk een C63 AMG zonder V8 zal zijn.

Conclusie – De BMW M4 is waarschijnlijk een betere auto

We kunnen niets met zekerheid zeggen voordat de nieuwe C63 het daglicht ziet, maar wat we wel kunnen zeggen is dat de M4 beter is dan ooit. Sterke kritiek op de vorige M4 modellen was dat ze nooit zo speciaal leken als ze niet volledig waren uitgerust met opties.

We kunnen gerust stellen dat de nieuwe BMW M4 veel meer de aandacht trekt, vooral omdat het exterieurdesign de meeste mensen langzaam begint te bekoren. De M4 maakt gebruik van een klassiek BMW M recept door de inzet van een V6, een achterwielaangedreven platform, en de beschikbaarheid van een handgeschakelde versnellingsbak.

Dit geeft aan dat BMW M nog steeds stevig geworteld is in zijn benadering van het ontwerpen van sportsedans. Aan de andere kant wijkt de nieuwe C63 volledig af van de C63 modellen uit het verleden, en het is meer dan waarschijnlijk dat de nieuwe C63 niet zo populair zal zijn als de modellen die eraan voorafgingen.

Dit komt omdat de C63 niet beschikbaar is met een handgeschakelde versnellingsbak, hij uitsluitend AWD zal zijn en omdat hij gebruik maakt van een 4-cilinder hybride. Het lijkt erop dat de emissievoorschriften het beest uit Affalterbach eindelijk hebben kunnen temmen.

FAQ Sectie

Is de 2022 Mercedes C63 duurder dan de BMW M4?

Het is nog niet duidelijk hoeveel de aankomende C63 gaat kosten, maar de meeste schattingen zeggen dat een volledig uitgeruste versie met gemak de grens van 100.000 dollar moet passeren. Dat betekent dat de C63 nu duurder dan ooit zal zijn, terwijl hij ook saaier dan ooit zal zijn.

  Mercedes AMG E63 S Wagon Betrouwbaarheid

Een goed uitgeruste BMW M4 kan ook gemakkelijk de grens van 100.000 dollar overschrijden, maar de C63 zal waarschijnlijk de duurdere auto zijn.

Is de 2021 Mercedes C63 AMG beter dan de 2022 C63?

Veel mensen vragen zich af of het wel zin heeft om de nieuwe C63 te kopen, omdat hij zijn belangrijkste feeststuk, een V8, is kwijtgeraakt. Dit betekent dat de uitgaande C63 met zijn 4.0L BiTurbo V8 al snel in waarde zal stijgen als de nieuwe C63 geen indruk maakt op andere gebieden.

De huidige generatie van de C63 is dus waarschijnlijk een betere auto omdat hij voldoende vermogen, een vrij modern interieur en exterieurdesign, en de heerlijke V8 biedt.

Gaat Mercedes stoppen met de V8?

Het is nog niet duidelijk in welke richting Mercedes gaat wat V8’s betreft, maar het is veilig om te zeggen dat ze er langzaam mee ophouden. Op het moment dat de C63 de V8 verloor, verloor AMG een belangrijke slag, wat betekent dat ze nu andere strategieën moeten toepassen om auto’s te verkopen.

Dit is waarschijnlijk de reden waarom de nieuwe C63 een stuk sneller zal zijn dan de vorige. Het ziet er echter niet goed uit voor de V8.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts