Hyundai is de laatste tijd goed op dreef door het aanbieden van echt goed uitziende en uiterst capabele en goed uitgeruste auto’s die vaak de grenzen tussen het betaalbare en het duurdere segment van de markt doen vervagen. Wat betrouwbaarheid betreft, is Hyundai een van de meest betrouwbare merken van dit moment, wat betekent dat ze solide auto’s aanbieden die gebouwd zijn om lang mee te gaan.
In dit artikel gaan we ons richten op waarom Hyundai niet start – oorzaken en hoe het te verhelpen. Om te beginnen moeten we het hebben over de accu, want accuproblemen vormen de meerderheid van de redenen waarom een Hyundai niet start. Een zwakke of volledig lege accu, maar ook corrosie bovenop de accupolen.
De tweede reden is een lege batterij van de sleutelhanger, die niet door de auto wordt herkend en u dus niet laat starten. De dynamo en de startmotor zijn even belangrijk als de accu als het gaat om de stroomvoorziening van de auto en daarom moet hier ook naar gekeken worden.
De bougies en de zekeringkast kunnen soms een reden zijn waarom een Hyundai niet start, maar niet vaak. Tenslotte moeten we het ook hebben over de brandstofpomp en de brandstoffilters die verstopt kunnen raken en daardoor geen brandstof aan de motor kunnen leveren.
Problemen met de batterij
Alle Hyundai-modellen zijn uitgerust met een speciale 12-volt batterij die de auto van stroom voorziet en de accessoires en andere essentiële systemen van stroom voorziet. Als de accu leeg raakt, krijgt de auto geen stroom en kan hij niet starten. Zorg ervoor dat u een multimeter vindt om de uitgang van de accu te testen; als deze 12-13 volt aangeeft, is alles in orde. Is dat meer of minder, dan is de accu defect.
Controleer ook de accupolen op tekenen van corrosie, want ook die kunnen de doorgang van elektriciteit van de accu naar de auto blokkeren. Als u corrosie vindt, moet u eerst de accu loskoppelen en de corrosie verwijderen met een speciale accureiniger voordat u de accu test en weer aansluit.
Problemen met startmotor en dynamo
De startmotor bevindt zich tussen de motor en de dynamo en is bedoeld om de motor aan te zwengelen. Als u de motor niet hoort aanslaan wanneer u de sleutel omdraait, is de kans groot dat de startmotor de schuldige is en dus moet worden vervangen.
De dynamo werkt samen met de accu, wat betekent dat als uw accu leeg is, dit kan komen doordat de dynamo hem onderweg niet oplaadt. Om dit te testen start u de auto met startkabels. Als de auto later afslaat of geen stroom meer krijgt, is het de schuld van de dynamo die moet worden vervangen voordat de accu helemaal leeg is.
Problemen met de batterij van de sleutelhanger
Alle moderne Hyundai-modellen zijn uitgerust met een sleutelhanger in plaats van een gewone sleutel, wat in de eerste plaats betekent dat ze ook sleutelvrije toegang hebben. Deze kunnen niet werken als de batterij van de sleutelhanger leeg is, wat betekent dat u de batterij van de sleutelhanger moet vervangen als u wilt dat de auto herkent dat de sleutel zich in de auto bevindt.
Als u ook een standaard sleutelhanger hebt, probeer dan op die manier toegang tot de auto te krijgen. Steek vervolgens de sleutel in het contact en probeer de motor aan te zetten. Als de auto start, ligt het probleem bij de batterij van uw sleutelhanger, zo niet, dan lijkt iets anders het probleem te zijn.
Zekeringkast en bougies
De zekeringkast en de bougies zijn zelden de reden waarom een Hyundai niet wil starten, maar moeten worden geïnspecteerd als al het bovenstaande u niet heeft geholpen. De zekeringkast bevindt zich meestal in de kofferbak en herbergt alle zekeringen die de elektrische systemen van de auto veilig houden in geval van kortsluiting of als de zekering is doorgebrand.
Vervang in dat geval de zekering door een zekering met dezelfde stroomsterkte. Bovendien, als de bougies loskomen en doorbranden, kunt u deze twee vervangen. Als slechts één bougie defect is, zal de auto wel starten, maar ook misbranden. Als er meer bougies kapot zijn, zal de auto waarschijnlijk helemaal niet starten.
Problemen met het brandstofsysteem
De laatste twee problemen die we gaan bespreken zijn verstopte brandstoffilters en een defecte brandstofpomp. Als u uw brandstoffilters niet vervangt wanneer dat nodig is, kunnen ze de brandstofdoorgang naar de motor blokkeren, waardoor de auto niet wil starten.
Aan de andere kant, als uw brandstofpomp de schuldige is, kan deze geen brandstof naar de motor sturen, waardoor de auto niet wil starten. Dit komt niet al te vaak voor, maar het kan soms gebeuren.
FAQ Sectie
Maakt Hyundai betrouwbare auto’s?
Volgens het 2019 WhatCar betrouwbaarheidsonderzoek won Hyundai met een resultaat van 95,7%, waarmee het aan de top van de auto-industrie staat. De J.D. Power-enquête van 2022 rangschikt Hyundai, Kia en Genesis ook als de meest betrouwbare automerken die er zijn. Wat Consumer Reports betreft, wordt alleen de Santa Fe niet als de beste van de hele Hyundai-reeks beoordeeld.
Met deze resultaten kunt u gemakkelijk concluderen dat Hyundai momenteel de meest betrouwbare auto’s maakt.
Hoeveel kost een Hyundai-accu?
Afhankelijk van de grootte, het vermogen, het model en het type kost een Hyundai-accu tussen 50 en 250 dollar. Dit wordt als een normaal prijskaartje voor een vervangende accu beschouwd, maar controleer wel of uw garantie ook een gloednieuwe accu dekt.
Moet ik een Hyundai kopen?
In 2022 is Hyundai een van de gemakkelijkste merken om aan te bevelen, omdat Hyundai momenteel veel indrukwekkende auto’s aanbiedt, zoals de Ioniq 5, de Ioniq 6, de Tucson, de Sonata en de Elantra. Deze zijn allemaal immens populair omdat ze goed geprijsd zijn, goed uitgerust, er geweldig uitzien en echt betrouwbaar zijn.