Audi start niet – oorzaken en hoe te verhelpen

Audi start niet - oorzaken en hoe te verhelpen

Audi is een Duits topmerk dat al meer dan een eeuw auto’s maakt. Audi maakt deel uit van de VAG (Volkswagen Auto Group) die ook Seat, Skoda, Bentley, Porsche, Lamborghini, Bugatti, Cupra en Ducati bezit. Dit betekent dat veel van deze merken onderdelen met elkaar delen en dus in verschillende segmenten vergelijkbaar zijn.

In dit artikel gaan we ons echter richten op waarom een Audi niet start – oorzaken en hoe het te verhelpen. Om te beginnen gaan we het hebben over problemen met de accu, zoals een zwakke/lege accu of een accu met gecorrodeerde aansluitingen. We moeten ook problemen met de sleutelhanger vermelden, die meestal samenhangen met een zwakke of volledig lege batterij.

Vervolgens moeten we het hebben over de startmotor en de dynamo, omdat deze twee samen met de accu de elektrische driehoek van een auto vormen, en dus alle drie in werking moeten zijn om de auto te starten en draaiende te houden. De bougies en de zekeringkast kunnen soms een probleem zijn, maar die komen lang niet zo vaak voor als de vorige redenen.

Tenslotte moeten we het ook hebben over het brandstofsysteem, dat bestaat uit de brandstofpomp en de brandstoffilters, die soms geen brandstof kunnen leveren aan de motor, waardoor de auto niet gestart kan worden.

Problemen met de batterij

Het eerste probleem waar we het over moeten hebben is de accu. Om te beginnen, als u helemaal geen stroom krijgt van uw auto, is dat waarschijnlijk te wijten aan de accu. Om dit te testen, zoekt u een multimeter en sluit die aan op de accu om de output te controleren. Als de multimeter 12-13 volt aangeeft, is de accu in orde. Als hij minder aangeeft, is er inderdaad iets mis.

  BMW Z4 VS Audi TT - wat is beter?

Als de accupolen gecorrodeerd zijn, kan de accu geen verbinding maken met de auto en daarom moeten ze worden schoongemaakt met een goed schoonmaakmiddel terwijl de accu is losgekoppeld. Als u de auto start, maar de auto slaat af of heeft nog steeds elektrische problemen, dan is de kans groot dat uw dynamo de reden is.

Problemen met dynamo en startmotor

De dynamo heeft als taak de accu op te laden terwijl de auto rijdt, wat betekent dat als uw accu leegloopt na een jumpstart of als hij voortdurend stroom lijkt te verliezen, een kapotte dynamo waarschijnlijk de reden is. Ga onder de motorkap en inspecteer de dynamo visueel om te zien of hij inderdaad draait of niet. Zo niet, dan moet hij vervangen worden.

De startmotor zit tussen de dynamo en de motor en is bedoeld om de auto aan te zwengelen. Als u bij het omdraaien van de sleutel geen geslinger hoort en alle elektrische stroom is er, dan is uw startmotor waarschijnlijk de boosdoener. Repareer hem dan indien mogelijk, maar het is altijd een beter idee om hem gewoon te vervangen door een nieuwe.

Zwakke sleutelhanger batterij

De volgende reden waarom een Audi niet start, is een zwakke sleutelhangerbatterij. Audi biedt zijn auto’s niet meer aan met ouderwetse lemmet sleutels, wat betekent dat je een sleutelhanger nodig hebt om in te stappen en de auto te starten. Als de batterij leeg is, zal de auto de sleutel niet kunnen herkennen en dus de auto niet kunnen starten.

  Welk merk heeft hogere verzekering tarieven, Audi of Mercedes?

De enige manier om dit te verhelpen is de batterij volledig te vervangen, wat niet al te duur of moeilijk zou moeten zijn. Sommige Audi modellen hebben een geïntegreerde sleutel in de sleutelhanger die gebruikt kan worden om de auto handmatig te starten.

Problemen met bougies en zekeringkasten

De bougies zijn vitale onderdelen in de verbrandingskamer van de auto, wat betekent dat ze de brandstof- en luchtmengsels ontsteken die kracht creëren en de motor laten draaien. Als u ontstekingsfouten hoort, uw auto afslaat en niet meer start, kan er iets mis zijn met uw bougies. Ze kunnen soms losraken of verbrand raken, wat betekent dat u ze moet vervangen.

De zekeringkast bevat alle zekeringen die de elektrische systemen van uw auto afgeschermd houden bij een stroomstoring of kortsluiting. Dit betekent dat als een zekering doorbrandt, u de auto niet kunt starten voordat u deze hebt vervangen door een nieuwe zekering.

Problemen met het brandstoftoevoersysteem

Het brandstoftoevoersysteem bestaat uit brandstoffilters, rails, slangen en de brandstofpomp. De brandstofpomp kan defect raken, als dat het geval is, zult u hem niet kunnen horen tijdens het starten. Als uw brandstoffilters verstopt zijn, blokkeren ze de toevoer van brandstof naar de motor en kan de motor niet starten.

FAQ Sectie

Maakt Audi betrouwbare auto’s?

Audi maakt redelijk betrouwbare auto’s, zoals de meeste van zijn rivalen, maar het zijn lang niet de meest betrouwbare luxewagens die er zijn. De realiteit is dat Audi, BMW en Mercedes meer geïnteresseerd zijn in de luxekant van de dingen, wat betekent dat zij voorrang geven aan luxe, innovatie, comfort, technologie en veiligheid boven betrouwbaarheid.

  Is de Audi TT RS een goede auto?

Hoeveel kost een Audi accu?

Een nieuwe batterij voor een Audi kost waarschijnlijk tussen de $100 en $450, exclusief installatiekosten. De kosten van een batterij voor een luxevoertuig kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type auto en alle verschillende factoren die met het merk zelf te maken hebben. Al met al, als u aanbiedingen en kortingen vindt, betaalt u geen paar honderd dollar voor een nieuwe Audi accu.

Hoe lang gaan Audi-accu’s mee?

U zou ongeveer 5 jaar uit een enkele batterij moeten kunnen persen als alles in orde is met zowel uw auto als uw batterij. Als er iets kapot is of niet naar behoren functioneert, gaat uw accu veel minder lang mee. Als uw accu diep in de problemen zit, kunt u verwachten dat hij binnen enkele dagen leeg is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts