Jeep Grand Cherokee start niet – oorzaken en hoe te verhelpen

Jeep Grand Cherokee Problemen

De Jeep Grand Cherokee is een slanke en luxueuze SUV met uitstekende prestaties op de weg en in het terrein. Maar omdat hij veel bewegende delen heeft, ontwikkelt hij problemen die van tijd tot tijd moeten worden opgelost. Een van die problemen zijn startproblemen.

Hoewel een dergelijk probleem zeer frustrerend is, kunt u het oplossen door de auto te inspecteren en de oorzaak op te sporen. Met dat in gedachten, hebben we enkele van de dingen die ervoor zorgen dat de Jeep Grand Cherokee niet start en hoe je ze kunt repareren uitgezocht.

Veel voorkomende problemen waardoor de Jeep Grand Cherokee niet start zijn een lege of zwakke accu, een slechte dynamo, gecorrodeerde accupolen, een defecte starter, defecte bougies, een slecht startrelais, een slecht starterssolenoïde, een verstopt brandstoffilter, een zwakke sleutelhangeraccu en defecte bobines.

Waarom start mijn Jeep Grand Cherokee niet? Hoe los ik het probleem op?

Een lege of zwakke accu

Een zwakke of lege accu is de belangrijkste oorzaak van de meeste startproblemen. Aangezien de accu de eerste energie aan de starter levert om de motor te starten, zal de auto niet starten als de accu beschadigd is. Andere tekenen van een lege accu zijn zwakke koplampen, een klikkend geluid wanneer u de sleutel omdraait, een rotte-eierengeur wanneer u de motorkap opent, en frequente sprongen.

Om dit probleem op te lossen, moet u proberen de auto te starten. Als dit niet werkt, moet u de lege batterij vervangen.

Een slechte dynamo

De dynamo werkt samen met de accu van de auto. Bovendien zet hij mechanische energie om in elektrische energie met wisselstroom. Als de alternator defect of slecht is, wordt deze energie dus niet omgezet en overgebracht zoals nodig. Als gevolg daarvan zal de auto niet starten.

  Alles over de 2023 Jeep Wrangler

Behalve dat de Jeep Grand Cherokee niet start, zijn andere tekenen van een slechte dynamo grommende of jankende geluiden, een waarschuwingslampje voor de accu en een lege accu. Om dit probleem te verhelpen, vervangt u de slechte dynamo.

Gecorrodeerde accupolen

Een ander probleem waardoor uw Jeep Grand Cherokee niet start is gecorrodeerde accupolen. Accucorrosie wordt gewoonlijk veroorzaakt door elektrolyt of elektrolytdampen die uit de bovenkant van de accu komen. Als er veel corrosie op de accupolen zit, zal er geen stroom lopen. Daardoor kan er geen energie meer uit de accu worden gehaald en kan de auto niet meer starten.

Dit probleem is gemakkelijk te verhelpen, want zelfs een doe-het-zelver kan het doen. Hij hoeft alleen maar de corrosie te verwijderen en de draden opnieuw aan te sluiten.

Defecte starter

De starter van de auto heeft een klein starttoestel dat het vliegwiel van de motor activeert wanneer de sleutel wordt omgedraaid of de drukknop wordt ingedrukt. Daardoor levert hij kracht, waardoor de motor gaat draaien. Als de starter beschadigd of defect is, start de auto dus niet. U kunt dit probleem oplossen door de slechte starter te vervangen.

Defecte bougies

Bougies zijn zeer belangrijk in de auto omdat ze de vonk leveren die het lucht/brandstofmengsel doet ontbranden, waardoor de explosie ontstaat die de motor vermogen doet produceren. Bougies slijten echter elke 30.000 tot 40.000 mijl. Dus als de bougies defect raken, leveren ze niet de vonk die nodig is om de auto te starten.

Om dit probleem te verhelpen, moet u de slechte bougies vervangen. Het kan echter vermeden worden door de bougies om de 30.000 mijl te vervangen.

Defecte bobines

De bobine werkt als een transformator. Hij zet namelijk de elektrische energie van de accu van de auto om in hoogspanning, slaat die levendig op en geeft dan een hoogspanningsstroomimpuls aan de bougies. Dus, als de bobines slecht zijn, zal uw auto niet zo goed starten.

  Audi vs Jeep betrouwbaarheid - Wat is beter

U kunt dit probleem oplossen door de defecte bobines te vervangen door nieuwe.

Slechte elektromagneet starter

Een startersolenoïde helpt om het startertandwiel in contact te brengen met het tandwiel van de motor. Kortom, hij geleidt de elektrische stroom van de ontsteking naar de startmotor. Als de elektromagneet van de starter defect is, moet u hem vervangen door een goede om het probleem op te lossen.

Slecht startrelais

Een startrelais is een verbinding tussen de accu van de auto en de startmotor. Het werkt als een stroomonderbreker. Als het startrelais slecht is, wordt het circuit niet voltooid en zal de auto niet starten. Vervang het slechte startrelais om het probleem op te lossen.

Verstopt brandstoffilter

Een brandstoffilter bevindt zich in de brandstofleiding en filtert verontreinigingen zoals puin, vuil en stofdeeltjes uit de brandstof. Maar na verloop van tijd raken het brandstoffilter en de brandstofleidingen verstopt en werken ze niet meer zoals bedoeld. Daarom beïnvloeden ze uiteindelijk het starten van de auto. Om dit probleem te verhelpen, moet u het brandstoffilter en de brandstofleidingen ontstoppen.

Zwakke sleutelhangerbatterij

Als uw Jeep Grand Cherokee modeljaar een druk- of stopknop heeft, is de kans groot dat de zwakke sleutelhanger de belangrijkste boosdoener is waarom uw auto niet start. Als dat het geval is, moet u de sleutelhanger zo dicht mogelijk bij de start- of stopknop plaatsen. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een zwakke batterij van de sleutelhanger.
Om dit probleem te verhelpen, kunt u een normale sleutel gebruiken om de auto te starten of de zwakke batterij van de sleutelhanger vervangen.

  Welke Jeep is het beste om te kamperen?

FAQ

Is de Jeep Grand Cherokee betrouwbaar?

Hoewel Jeep er niet om bekend staat betrouwbare auto’s te maken, is de Jeep Grand Cherokee behoorlijk betrouwbaar. Veel gebruikers hebben dit model geprezen en zeggen dat het een van de beste Jeep Grand Cherokee modellen op de markt is. RepairPal, J.D. Power en Consumer Reports hebben hem een bovengemiddelde betrouwbaarheid gegeven.

Is het duur om een Jeep Grand Cherokee te repareren?

Ja, het onderhoud van de Jeep Grand Cherokee is behoorlijk duur. Er wordt geschat dat de Jeep Grand Cherokee ongeveer $10.484 kost aan onderhoud en reparatie in de eerste 10 jaar van eigendom. Dat is $1.350 meer dan de kosten voor reparatie en onderhoud van gewone SUV’s.

Welke andere problemen heeft de Jeep Grand Cherokee?

Zoals de meeste ICE-auto’s ontwikkelt de Jeep Grand Cherokee meer problemen naarmate hij ouder wordt. Behalve dat de auto niet start, hebben Jeep Grand Cherokee gebruikers ook geklaagd over een defecte dynamo, afslaan van de motor tijdens het rijden, problemen met de ophanging, onregelmatig elektronisch schakelen en storingen aan het contactslot.

Samenvatting

Nu je enkele van de veel voorkomende problemen kent die ervoor zorgen dat de Jeep Grand Cherokee niet start, kun je de onderliggende problemen gaan inspecteren en oplossen. De Jeep Grand Cherokee is een mooie, ruime, luxe en krachtige SUV. Bij goed onderhoud en verzorging kunnen de meeste van de bovenstaande problemen worden voorkomen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts