Jeep Wrangler start niet – oorzaken en hoe te verhelpen

Jeep Wrangler Problemen

De Jeep Wrangler is een populaire off-road SUV met uitstekende prestaties en duurzaamheid. Deze auto ontwikkelt echter ook problemen en dat kan soms frustrerend zijn. U kunt bijvoorbeeld op een dag wakker worden en uw Jeep Wrangler wil niet starten. Als je zo’n probleem hebt met je auto, gaan we kijken naar enkele van de mogelijke oorzaken en hoe je die kunt verhelpen.

Als uw Jeep Wrangler niet start, kan dit te wijten zijn aan een van de volgende problemen. Deze omvatten een lege of zwakke accu, slechte startmotor, defecte ontstekingsschakelaar, losse massakabel, slechte solenoïde, defecte dynamo, corrosie op accupolen, gebrek aan brandstof, slecht startrelais en defecte park neutraal veiligheidsschakelaar.

Waarom start mijn Jeep Wrangler niet? Hoe los ik het probleem op?

Een slechte startmotor

Een startmotor is verantwoordelijk voor het aanslaan van de motor aan het begin van elke autostart. Daarom, als de starter defect of slecht is, zal de motor niet starten. Behalve dat de motor niet start, zijn andere veel voorkomende tekenen van een slechte startmotor een klikkend of knarsend geluid, lichten die aangaan zonder actie te ondernemen en olie die de starter doordrenkt.

Om dit probleem te verhelpen, moet u de slechte of beschadigde starter vervangen door een goede.

Een lege of zwakke batterij

Een andere veel voorkomende oorzaak van het niet starten van de Jeep Wrangler accu is een lege of zwakke accu. Dit is een van de eerste verdachten als uw auto niet start. De accu van de auto is van vitaal belang omdat hij de stroom levert die nodig is om elektrische onderdelen aan het werk te zetten. Bovendien zet hij chemische energie om in de elektrische energie die nodig is om de auto te starten.

  Welke Jeep is het beste om te kamperen?

Als de accu zwak of leeg is, krijgt uw auto dus niet de nodige energie en start hij niet. Los dit probleem op door te proberen de auto te starten. Als hij niet start, kan de accu versleten zijn en moet hij worden vervangen.

Een defect contactslot

Een defect contactslot kan ook de oorzaak van het probleem zijn. Als u de autosleutels omdraait en er gebeurt niets, is de kans groot dat u een slecht contactslot hebt. Een ander veel voorkomend teken is dat alle elektrische componenten stoppen met werken. Dit probleem kan worden verholpen door de defecte schakelaar te vervangen door een nieuwe.

Corrosie op accupolen

Corrosie op accupolen of contacten kan er ook voor zorgen dat de Jeep Wrangler niet start. Gecorrodeerde accupolen geven geen goede verbinding met uw accukabels en de motor. Als gevolg daarvan zal uw auto niet kunnen starten. Dit probleem is echter eenvoudig te verhelpen door de corrosie weg te schrobben en de kabels opnieuw aan te sluiten.

Een losse massakabel

Veel Jeep-modellen staan bekend om hun gebrekkige aarding. De Jeep Wrangler is daarop geen uitzondering. Na enige tijd gebruik kan de massakabel losraken, gecorrodeerd of gebroken zijn. Hierdoor wordt de stroom die naar de motor wordt geleid om de auto te starten beïnvloed. Om dit probleem te verhelpen, moet u de gebroken of losse kabels repareren.

Een slecht startrelais

Een slecht startrelais kan er ook voor zorgen dat de auto niet start. Wanneer u de sleutel in het contactslot draait, is een van de onderdelen die geactiveerd worden het startrelais. Dit zorgt voor de stroomvoorziening van uw contactslot, startmotor en brandstofpomp. Daarom, als het startrelais defect of beschadigd is, zal het de startmotor stoppen met draaien. Dit probleem kan worden verholpen door het slechte startrelais te vervangen.

  Jeep Liberty Betrouwbaarheid

Een defecte dynamo

De dynamo in een auto zet chemische energie om in elektrische energie, zodat de gebruiker de accu in de motor en andere elektrische onderdelen in de Jeep Wrangler kan opladen en aanvullen. Dus, als de dynamo slecht is, zal de auto niet starten. U kunt dit probleem verhelpen door de defecte dynamo te vervangen.

Een slechte solenoïde

De solenoïde is een zeer kritisch onderdeel van de auto. Het stelt het ontstekingssysteem van de auto in staat om de startmotor te bereiken en de auto aan te zetten. Als de solenoïde dus defect of slecht is, zal uw Jeep Wrangler niet starten. Zoals de meeste onderdelen op deze lijst, moet u de slechte solenoïde vervangen door een nieuwe.

Defecte park neutraal veiligheidsschakelaar

De functie van de park-neutrale veiligheidsschakelaar is te voorkomen dat het voertuig start terwijl het in de versnelling staat. Als dit onderdeel defect of beschadigd is, zal het niet werken zoals bedoeld en het starten van uw auto verhinderen. Laat hem vervangen door een professionele monteur als u het probleem wilt verhelpen.

Gebrek aan brandstof

Gebrek aan brandstof of een laag brandstofpeil kan ertoe leiden dat de auto niet start. Daarom is het essentieel om altijd het brandstofpeil van de auto te controleren voordat u de motor start. Als uw auto niet start vanwege de brandstof, moet u deze bijvullen en is het probleem verholpen.

FAQ

Is de Jeep Wrangler betrouwbaar?

Jeep is een van de minst betrouwbare automerken op de markt. Hoewel de Jeep Wrangler behoorlijk betrouwbaar is, blijft hij toch achter bij de meeste van zijn concurrenten. Top betrouwbaarheidsinstanties zoals RepairPal gaven de Jeep Wrangler een score van 3,5 uit 5,0, wat behoorlijk indrukwekkend is. De meeste concurrenten scoren echter beter.

  Jeep Grand Cherokee Betrouwbaarheid

Is het duur om een Jeep Wrangler te repareren?

Ja, de Jeep Wrangler is erg duur in onderhoud in vergelijking met gewone SUV’s. Gemiddeld kost het de eigenaar ongeveer 694 dollar om de Jeep Wrangler te onderhouden. Aan de andere kant kost het slechts ongeveer 642 dollar om een gewone SUV te onderhouden. Bovendien kost het onderhoud van de Jeep Wrangler gedurende 10 jaar meer dan 1.200 dollar.

Welke andere problemen heeft de Jeep Wrangler?

Behalve startproblemen registreert de Jeep Wrangler ook andere problemen zoals stuurproblemen, verwarmingsproblemen, verstopte brandstofinjectoren, uitlaatlekkage, waterlekkage, TIPM-storing, ontstekingsschakelaarstoring en ophangingsproblemen.
Hoewel de Jeep Wrangler verschillende problemen registreert, is het een behoorlijk betrouwbare auto. En met een goede onderhouds- en reparatieroutine kan de Jeep Wrangler lang meegaan.

Conclusie

De Jeep Wrangler is niet alleen populair, maar ook een beest in het terrein. Toch kan ook deze auto soms niet starten. Voordat u concludeert dat de accu slecht is, is het essentieel om een professionele technicus of monteur de auto te laten inspecteren en uit te zoeken wat het echte probleem is.

Met de juiste zorg en onderhoud kunnen dergelijke problemen echter worden voorkomen. Bovendien kunnen andere problemen vroegtijdig worden tegengegaan en ervoor zorgen dat uw Jeep Wrangler altijd probleemloos rijdt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts