Is de Jeep Renegade een goede auto?

Jeep Renegade

De Jeep Renegade is niet alleen de kleinste en meest betaalbare Jeep SUV, maar het is ook het nieuwste model in de SUV-lijn van Jeep. Maar is de Jeep Renegade een goede auto?

Dat hangt er vanaf wat je zoekt. Als u op zoek bent naar een betaalbare, praktische en veelzijdige subcompacte SUV, dan is dit een mooie optie. Maar als je een meer betrouwbare, krachtige, ruime en snellere SUV wilt, dan is de Jeep Renegade niet zo’n auto.

Al met al biedt de Jeep Renegade waar voor zijn geld, want hij is praktisch, stijlvol, robuust, en goedkoper in onderhoud dan de meeste van zijn concurrenten. Bovendien is deze kleine Jeep wendbaar, efficiënt en voorzien van veel veiligheidsvoorzieningen. Niettemin is hij vrij compact met een matig interieur.

Geschiedenis van de Jeep Renegade

De Jeep Renegade is een subcompacte crossover SUV gemaakt door FCA Verenigde Staten. Deze auto werd onthuld op de Autosalon van Genève in 2014, en de productie startte laat in datzelfde jaar. Op dit moment hebben ze tot 8 modeljaren geproduceerd, die het goed doen op de markt.

Trouwens, de Renegade is het instapmodel en de kleinste SUV van het merk Jeep. Hij wordt opgevolgd door de Jeep Compass, die de kleinste Jeep was. Bovendien wordt deze auto standaard geleverd met voorwielaandrijving, maar hij heeft ook een optionele vierwielaandrijving.

Kenmerken van de Jeep Renegade

Uiterlijk

De Jeep Renegade is een van de best uitziende auto’s in zijn klasse. Ja, deze auto mag dan goedkoop en klein zijn, hij heeft nog steeds de uiterlijke kenmerken van een Jeep, zoals de grille van de Jeep Renegade. Enkele van de uiterlijke kenmerken die hem onderscheiden zijn 16-inch zwarte stalen velgen, dagrijverlichting, automatische koplampen, verstelbare spiegels, een zonnedak en nog veel meer.

  Veel voorkomende problemen met Jeep Cherokee

In tegenstelling tot het exterieur, is het interieur bescheiden en compact. Deze auto biedt plaats aan maximaal vijf personen, maar erg comfortabel zal het niet zijn. Bovendien is het interieur niet zo geavanceerd als dat van de meeste concurrenten. Bovendien bestaat het interieur uit veel zacht aanvoelende kunststoffen.

De Jeep Renegade heeft een wielbasis van 101,2 inch, een lengte van 166,6 inch, een breedte van 74,2 inch en een hoogte van 66,5 inch.

Prestaties

Verwar de kleine afmetingen van de Jeep Renegade niet met slechte prestaties. Ook al is deze auto klein, toch presteert de Jeep Renegade uitzonderlijk goed. Merk op dat de prestaties variëren met de Renegade trim die u kiest. Het best presterende Renegade-model is de Trailhawk, terwijl de Sport-uitvoering het minst goed presteert.

In het verleden waren de standaard en lagere versies van de Jeep Renegade uitgerust met 2,4-liter 4-cilinder motoren die maximaal 180 pk en 175 Nm aan koppel leverden. Deze motor werd echter vervangen door de 1,3-liter inline-4 turbomotor die maximaal 177 pk en 210 lb-ft koppel levert.

Comfort en laadruimte

Dit is een gebied waar de Jeep Renegade tekortschiet. Ondanks dat de auto praktisch is, heeft deze SUV weinig beenruimte, wat niet alleen een probleem is voor langere personen, maar ook voor de gemiddelde. Bovendien heeft hij een kleine laadruimte, wat hem ongeschikt maakt voor mensen die gewoonlijk veel bagage vervoeren.

Brandstofefficiëntie

Aangezien de Jeep Renegade een subcompacte SUV is, verbruikt hij niet veel brandstof. Deze auto is een van de zuinigste Jeep-modellen op de markt. Hij komt met een EPA rating van 24 mpg in de stad, 32 mpg op de snelweg, en 27 mpg gecombineerd. U bespaart dus brandstof en vermindert de vervuiling van het milieu.

  Jeep Wrangler betrouwbaarheid

Prijs

Zoals eerder vermeld, is de Jeep Renegade het goedkoopste Jeep model op de markt. Echter, de prijzen variëren van trim tot trim. De goedkoopste uitvoering begint bij ongeveer 25.700 dollar, terwijl de hogere uitvoeringen meer dan 30.000 dollar kosten. De instapmodellen zijn Sport, Latitude en Altitude, terwijl de duurdere modellen Tailhawk en Limited zijn.

FAQ

Wat is de hoge kilometerstand voor Jeep Renegade?

De meeste Jeep Renegade modellen krijgen serieuze problemen als ze meer dan 150.000 mijl rijden. Dus, als je in de markt voor een gebruikte Jeep Renegade, moet je proberen om een gebruikte Jeep Renegade met meer dan 150.000 mijl te vermijden. Dit kan u dwingen om meer tijd in de garage door te brengen dan u had verwacht.

Wat is het betrouwbaarste Jeep Renegade modeljaar?

De titel voor het meest betrouwbare Jeep Renegade modeljaar gaat naar de 2017 Jeep Renegade. Ondanks dat het de meest betrouwbare Renegade op de markt is, wordt hij ook geplaagd door afslaan van de motor en overmatig olieverbruik. Naast de 2017 Jeep Renegade zijn ook de modeljaren 2020 en 2021 betrouwbaar.

Wat zijn enkele veelvoorkomende problemen met de Jeep Renegade?

Als u in de markt voor een Jeep Renegade bent, is het van vitaal belang om enkele van de problemen te kennen die u zult tegenkomen wanneer u hebt besloten om deze auto te verwerven. Veel voorkomende Jeep Renegade problemen zijn transmissie problemen, elektrische problemen, check engine lampje gaat branden, motorproblemen, overmatig olieverbruik, onregelmatige auto shut-offs, en nog veel meer.

  2022 Mercedes G-Wagon vs Jeep Wrangler

Hoe snel is de Jeep Renegade?

De Jeep Renegade is noch een snelle noch een trage wagen. Hij kan namelijk in slechts 9,0 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 123 mph, wat behoorlijk is, maar niet goed of slecht in vergelijking met andere subcompacte SUV’s op de markt.

Houdt de Jeep Renegade zijn waarde?

Nee, de Jeep Renegade is een van de Jeep-modellen met de slechtste restwaarde. Dit komt omdat deze auto na 5 jaar met 48% is afgeschreven, wat erg laag is. Dus als je een nieuwe Jeep Renegade hebt gekocht voor 30.000 dollar, moet je hem doorverkopen voor ongeveer 15.600 dollar.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een compacte, praktische, efficiënte en robuuste subcompacte SUV, dan is de Jeep Renegade een mooie keuze om uit te proberen. Deze instap-SUV van Jeep heeft echter ook meerdere problemen, zoals een compact interieur, een inferieur interieur, een te hoog brandstofverbruik en nog veel meer.

Ook al is de Jeep Renegade goedkoop in onderhoud, hij is toch onbetrouwbaar. Ook heeft het een kleine laadruimte, die het aantal bagage of dingen die u kunt vervoeren kan beperken. Over het algemeen krijgt u waar voor wat u betaalt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts