Jeep Renegade start niet – oorzaken en hoe op te lossen

Jeep Renegade Problemen

De Jeep Renegade is een van de mooiste subcompacte crossover SUV’s op de markt. Ondanks dat hij klein is, is deze auto ook geweldig voor off-road rijden. Het kan echter frustrerend zijn om erachter te komen dat je Jeep Renegade niet start vanwege een of twee problemen. Hier zijn enkele van de veel voorkomende problemen die ervoor zorgen dat de Jeep Renegade niet start en hoe ze te repareren.

Enkele van de problemen waardoor uw Jeep Renegade niet start zijn een lege accu, verstopt brandstoffilter, defecte starter, defect elektrisch systeem, doorgebrande zekering, slechte bougies, lege brandstoftank, defecte brandstofpomp, slechte dynamo en corrosie op de accu.

Lees ook over deze Jeep Renegade problemen.

Waarom start mijn Jeep Renegade niet? Hoe los ik het probleem op?

Lege accu

Een lege accu is het eerste onderdeel dat u moet inspecteren als uw Jeep Renegade niet start. Als de accu leeg of zwak is, levert hij geen elektrische energie aan alle onderdelen van de auto. Daarom moet u de accu laten controleren voordat u andere onderdelen controleert.

Dit probleem kan worden verholpen door uw auto een jumpstart te geven. Als het starten niet lukt, is de accu leeg en moet deze worden vervangen door een nieuwe. U moet de accu van uw auto om de drie jaar vervangen.

Defecte startmotor

De startmotor draait de motor tijdens de ontsteking en zorgt ervoor dat de auto start. Als de startmotor slecht of defect is, start de auto dus niet. Eén van de meest voorkomende tekenen van een slechte starter is een klikkend geluid. Dit probleem kan worden verholpen door de slechte startmotor te vervangen door een goede.

Slechte dynamo

De dynamo werkt hand in hand met de accu. De dynamo is verantwoordelijk voor het opladen van de batterij en houdt het elektrische systeem van de auto draaiende na het starten van de auto. Als de alternator slecht of defect is, zal de auto dus niet starten. Net als een slechte startmotor, zal een slechte dynamo moeten worden vervangen om het probleem op te lossen.

  Jeep Gladiator Betrouwbaarheid

Eén van de meest voorkomende tekenen van een slechte alternator zijn grommende of jankende geluiden.

Corrosie op de accu

Corrosie op de contacten van uw batterij stopt de stroomtoevoer. Daardoor probeert u uw auto te starten, maar hij start niet. Als er geen stroom loopt, krijgt uw motor geen stroom. Om dit probleem te verhelpen, moet u de corrosie op uw contact wegwerken en de batterij opnieuw aansluiten.

Lege brandstoftank

Te allen tijde de juiste vloeistoffen in uw auto hebben is zeer cruciaal voor de goede werking van uw auto. Het maakt niet uit of het gaat om motorolie, transmissievloeistof of zelfs brandstof. Als uw auto zonder brandstof zit, zal hij niet starten. Het is essentieel om het brandstofpeil van uw auto te controleren voordat u de auto start of wegrijdt.
Om dit probleem te verhelpen, moet u uw auto bijtanken.

Verstopte brandstoffilter

Als de brandstof de motor van uw Jeep Renegade niet kan bereiken, zal de auto het moeilijk hebben om de brandstof te verbranden. Het gevolg is dat de auto niet start. Dit wordt meestal veroorzaakt door een verstopt brandstoffilter. Vroege tekenen van een verstopt brandstoffilter zijn een slecht brandstofverbruik en moeite met starten.

Dit probleem kan worden verholpen door het brandstoffilter te ontstoppen. Daarnaast is het van vitaal belang uw auto te onderhouden om dergelijke problemen te voorkomen.

  Jeep Grand Cherokee SRT Betrouwbaarheid

Een doorgebrande zekering

Zekeringen spelen een belangrijke rol bij de bescherming van de elektrische bedrading van uw auto tegen overstroom en kortsluiting. Dus, als u een doorgebrande zekering hebt of als de zekeringen beschadigd zijn, zal de auto niet starten. Dit komt omdat de stroom het startrelais niet bereikt.

Om dit probleem op te lossen, laat u een professionele monteur de auto inspecteren en uitzoeken of de zekering doorgebrand is of de koppelingen beschadigd zijn. Is de zekering doorgebrand, dan moet deze worden vervangen. Maar als de koppelingen beschadigd zijn, kunnen ze gerepareerd worden.

Defecte brandstofpomp

De brandstofpomp brengt vloeistof over van de brandstoftank naar de carburateur of de brandstofinjector van de verbrandingsmotor. Als de brandstofpomp het begeeft, merkt u tekenen als verlies van vermogen bij het optrekken, de auto sputtert bij hoge snelheden en de motor start niet. Om dit probleem te verhelpen, moet u de slechte brandstofpomp vervangen.

Slechte bougies

De bougies zorgen voor de vonk die het lucht/brandstofmengsel doet ontbranden, waardoor de explosie ontstaat die uw motor vermogen laat produceren. Als de bougies slecht zijn, zal uw auto dus moeilijk starten. En de enige manier om dit probleem te verhelpen is de slechte bougies door goede te vervangen.

Defect elektrisch systeem

Een defect elektrisch systeem zoals losse of beschadigde kabels kan ervoor zorgen dat uw auto niet meer start. Als u dus alle bovenstaande onderdelen hebt gecontroleerd en uw auto wil niet starten, moet u het elektrische systeem van uw auto controleren en de gebroken of beschadigde draden en aansluitingen laten repareren. Zo voorkomt u het probleem.

FAQ

Is de Jeep Renegade betrouwbaar?

Nee, de Jeep Renegade behoort tot de minst betrouwbare Jeep-modellen. Dat komt omdat deze auto met veel problemen kampt. Daarom zal de eigenaar van deze auto iets meer tijd in de garage doorbrengen dan de meeste eigenaren van concurrerende auto’s. Toch zijn sommige Jeep Renegade modeljaren betrouwbaarder dan andere. Neem dit altijd in overweging bij het kiezen van een gebruikte Jeep Renegade.

  Audi vs Jeep betrouwbaarheid - Wat is beter

Is het duur om de Jeep Renegade te repareren?

Ja, het onderhoud van de Jeep Renegade is veel duurder dan dat van de meeste van zijn rivalen. Gemiddeld kost het u ongeveer 498 dollar om de Jeep Renegade te onderhouden. Integendeel, het duurt gemiddeld $ 466 om subcompact crossover SUV’s jaarlijks te onderhouden. Het onderhoud van de Jeep Renegade kost u dus minstens 32 dollar meer dan dat van zijn concurrenten.

Welke andere problemen ondervindt de Jeep Renegade?

Behalve dat de Jeep Renegade niet start, kan deze auto ook andere problemen ontwikkelen, zoals motorproblemen, elektrische problemen, ophangingsproblemen, overmatige uitlaatgassen, transmissieproblemen, onregelmatige uitschakeling van de auto, stuurproblemen en overmatig olieverbruik.

Ondanks de verschillende problemen kan de Jeep Renegade langer meegaan als hij goed wordt onderhouden en verzorgd.

Samenvatting

Nu u weet waardoor uw Jeep Renegade niet start, zou u de oorzaak gemakkelijk moeten kunnen achterhalen en verhelpen. Over het geheel genomen is de Jeep Renegade een leuke auto voor mensen die op zoek zijn naar een subcompacte crossover SUV met uitstekende off-road prestaties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts