Porsche start niet – oorzaken en hoe op te lossen

Porsche start niet - oorzaken en hoe op te lossen

Porsche is een merk dat bekend staat om het maken van enkele van de best ontworpen auto’s die de wereld ooit heeft gezien. Dat betekent ook dat Porsches over het algemeen betrouwbaar zijn, maar dat betekent niet dat ze niet kapot kunnen gaan. Integendeel, Porsche-modellen die niet goed zijn onderhouden, hebben de neiging vaak stuk te gaan.

Als ze dat doen, is het ook duur om ze te repareren. Zonder in detail te treden over wat er mis kan gaan met een Porsche, gaan we ons concentreren op waarom een Porsche niet start – oorzaken en hoe het te verhelpen. De meest voorkomende reden waarom een Porsche niet wil starten heeft te maken met de accu, die leeg kan zijn, zwak of bedekt met corrosie op de polen.

Andere redenen zijn een zwakke batterij van de sleutelhanger die dan niet door de auto wordt herkend. Problemen met de startmotor en de dynamo zijn ook veel voorkomende redenen waarom een Porsche niet wil starten. Verstopte brandstoffilters en problemen met de brandstofpomp komen minder vaak voor, maar kunnen er wel voor zorgen dat een Porsche niet start.

Tot slot, ook zeker te gaan over de bougies en de zekeringkast als deze kunnen iets doen de truc ook. Als u niet in staat was om uw Porsche te repareren met een van deze, raden we sterk aan het nemen van uw auto naar een ervaren monteur als er veel andere meer ingewikkelde redenen waarom een Porsche niet wil starten.

  Veelvoorkomende problemen met Porsche 718 Boxster GTS 4.0

Problemen met de accu

Uw eerste aandachtspunt moet zijn om de accu visueel te inspecteren en te kijken of hij in goede staat is en hoe oud hij is. Wat het vermogen betreft, kunt u het beste een multimeter gebruiken om te zien hoe effectief uw accu is en 12-13 volt wordt beschouwd als een gezonde accu. Als uw multimeter minder dan dat aangeeft, nadert uw accu het einde van zijn levensduur en moet hij worden vervangen als alles in orde is met uw dynamo.

Een ander ding om in gedachten te houden is om de accu los te koppelen en de accupolen te controleren om te zien of er tekenen van corrosie op zitten. Zo ja, koop dan een speciale batterijreiniger om de corrosie te verwijderen en herhaal de multimeterprocedure zoals hierboven beschreven.

Problemen met de sleutelhanger

Vrijwel alle moderne auto’s zijn uitgerust met een sleutelhanger in plaats van een gewone sleutel, omdat dit vaak cooler en luxueuzer wordt gevonden en samengaat met de moderne sleutelloze start- en toegangsfuncties. Een sleutelhanger brengt echter een ander probleem met zich mee, aangezien de batterij in de sleutelhanger het op den duur begeeft en vervangen moet worden.

Als die leeg is, kunt u waarschijnlijk niet meer naar binnen of de auto starten. Als u een relatief oudere Porsche sleutelhanger hebt, neem dan de sleutelhanger eruit en probeer de auto te starten met alleen een sleutelhanger. Als hij aanslaat, is het de schuld van de sleutelhanger. Zo niet, dan is de kans groot dat andere zaken uit deze lijst de oorzaak zijn.

  Porsche vs. Audi betrouwbaarheid - Wat is beter?

Problemen met dynamo en startmotor

De alternator is belast met het opladen van de batterij, en zonder dat zouden alle batterijen uiteindelijk sterven. Als uw dynamo kapot is, zal uw accu spoedig volgen. Zorg er dus voor dat u de dynamo test en zo snel mogelijk vervangt, want u wilt niet dat uw accu ook kapot gaat, want Porsche dynamo’s en accuvervangingen zijn allesbehalve goedkoop.

Bovendien is de startmotor een klein onderdeel dat tot taak heeft de motor aan te zwengelen. Als u een klik hoort bij het omdraaien van de sleutel en de motor start niet, dan is de kans groot dat uw startmotor kapot is en vervangen moet worden.

Problemen met het brandstoftoevoersysteem

Uw brandstoftoevoersysteem bestaat uit een hogedrukbrandstofpomp bij de motor, een lagedrukbrandstofpomp in de brandstoftank, een reeks slangen en leidingen, en een paar filters ertussenin. De meest voorkomende reden waarom een auto niet start, is een verstopt brandstoffilter dat de doorgang blokkeert.

Dan wordt uw auto voorzien van alle gebruikelijke elektrische stroom, uw startmotor probeert de motor aan te zwengelen, maar hij start niet, of slaat kort daarna af. Als het aan uw brandstofpomp ligt, kunt u meestal een brandstofpomp horen schoppen als u het contact in uw auto aanzet. Als u hem niet hoort, is hij waarschijnlijk kapot.

Zekeringkast en bougies

Onze laatste aandachtspunten zijn de bougies en de zekeringkast, die beide defect kunnen raken en problemen kunnen veroorzaken bij het starten van de auto. Inspecteer ze daarom en vervang ze indien nodig. Wat de zekering betreft, ga altijd voor dezelfde stroomsterkte voor elke afzonderlijke zekering.

  Is Porsche Cayenne goed in het terrein

FAQ Sectie

Hoeveel kost een nieuwe Porsche accu?

Een nieuwe Porsche accu kost waarschijnlijk zo’n $300 tot $600, afhankelijk van het type Porsche dat u bezit. Als u een klassiek zeldzaam model bezit, zal uw batterij veel meer kosten, terwijl de batterijen van gewone Porsche-modellen in vergelijking veel goedkoper zijn.

Soms moet u ook voor de installatiekosten betalen, soms zijn de installatiekosten in de prijs inbegrepen.

Hoe lang moet een Porsche-batterij meegaan?

Veel factoren zijn van invloed op de levensduur van een Porsche batterij, maar de meeste Porsche monteurs zullen u vertellen dat u ernaar moet streven de batterij om de 5-6 jaar te vervangen. Als uw accu minder lang meegaat, is de kans groot dat er iets mis is, dus laat uw auto zeker nakijken.

Zijn Porsche auto’s betrouwbaar?

In de wereld van de luxewagens is betrouwbaarheid niet zo belangrijk als in het goedkope segment, omdat de merken hier meer gericht zijn op luxe, prestaties, technologie, exclusiviteit en begeerlijkheid. Hoe dan ook, Porsche is een van de weinige merken die betrouwbare luxeauto’s maken.

Er zijn echt niet veel betrouwbare luxemerken die betrouwbare auto’s maken, behalve Porsche en Lexus.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts