Veelvoorkomende problemen met Jeep Renegade

Jeep Renegade Problemen

De Jeep Renegade mag dan een compacte SUV zijn, toch biedt hij de prestaties en duurzaamheid van zijn grotere broers en zussen. Ondanks zijn uitzonderlijke prestaties en robuuste constructie, is de Jeep Renegade niet een erg betrouwbare auto. Dit komt omdat het registreert verschillende problemen die vorige gebruikers hebben geklaagd over.

Enkele van de meest voorkomende problemen van de Jeep Renegade zijn overmatig olieverbruik, motorproblemen, overmatige uitlaatgassen, check engine lampje gaat branden, transmissie problemen, en onregelmatige uitschakeling van het voertuig. Daarnaast kan het check engine lampje gaan branden en kan het tractiesysteem geactiveerd worden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de Jeep Renegade?

Overmatige uitlaatgassen

Het doel van het uitvoeren van een emissietest is om het aantal verontreinigende stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu te helpen verminderen. Dus, als uw auto overmatige uitlaatgassen uitstoot, mag hij niet de weg op. De meeste Jeep Renegades hebben dit probleem.

Een van de Jeep Renegade motoren die berucht is voor het produceren van overmatige uitstoot is de 2,4-liter Tigershark 4-cilinder motor. Deze motor produceert overmatige emissies boven het aanbevolen niveau. Dit betekent dat u mogelijk meer kwijt bent aan deze motor om het probleem te verhelpen en uw auto weer op de weg te krijgen.

Overmatig olieverbruik

Dit is het grootste probleem bij de Jeep Renegade. Alle Jeep Renegade modellen die zijn uitgerust met de 2,4-liter Tigershark 4-cilinder motor verbruiken overmatig veel olie. Dit is te wijten aan een ontwerpfout die ervoor zorgt dat de motor een buitensporige hoeveelheid olie verbruikt. Er werd vastgesteld dat de motor defecte zuigerveren heeft waardoor olie langs de ringen kan sijpelen.

Hoewel de 2,4-liter motor tot 5,5 liter olie kan bevatten, kan hij tot een kwart olie per 1000 mijl verbruiken. Verrassend genoeg kan de motor afslaan als het oliepeil onder de 3,5 liter komt. Bovendien kan het oliepeil dalen zonder dat het lampje gaat branden.

Problemen met de transmissie

De Jeep Renegade komt ook met transmissie problemen. Een van de belangrijkste transmissieproblemen heeft te maken met de schakelkwaliteit van de transmissie. Dit probleem is woekerend op Jeep Renegades met ZF 9-speed automatische transmissie, die was een van een soort en had geavanceerde technologie. Dit probleem veroorzaakte een vertraagde inschakeling van de transmissie wanneer men probeerde te versnellen.

Bovendien werd de 9-versnellingsbak ook geplaagd door slecht geïnstalleerde sensoren die de auto abrupt in neutraal konden doen schakelen. Andere transmissieproblemen waren schokken, gebrek aan reactievermogen, een defect aan de bedradingsbundel en slingerproblemen.

Motor problemen

Motorproblemen in de Jeep Renegade varieerden van modeljaar tot modeljaar. De meest voorkomende motorproblemen waren echter afslaan, overmatig olieverbruik, kloppend en ratelend geluid, en nog veel meer. Merk op dat de motor afsloeg tijdens het rijden. Trouwens, dit probleem kwam vaker voor bij de 2017 Jeep Renegade.

  Veelvoorkomende problemen met Jeep Grand Cherokee

Elektrische problemen

Sommige Jeep Renegade eigenaren klaagden ook over elektrische problemen. Een van de eigenaren van een Jeep Renegade klaagde over een totaal verlies van elektrische stroom, waardoor de auto afsloeg. In sommige auto’s probeerden gebruikers de batterij te vervangen, terwijl anderen hun software bijwerkten, maar het probleem verdween nooit helemaal. Wat meer is, dit probleem is prevalent in de 2015 Jeep Renegade.

Onregelmatige uitschakelingen van het voertuig

Als het minst betrouwbare Jeep Renegade modeljaar op de markt, heeft de 2015 Jeep Renegade een heleboel problemen. Een van die problemen is het onregelmatig uitschakelen van de auto. Veel bestuurders van deze auto hebben geklaagd dat de auto zonder enige waarschuwing uitschakelt. Wat vervelend is, is dat technici het probleem niet kunnen lokaliseren.

Het tractiecontrolesysteem wordt geactiveerd op

Het tractiecontrolesysteem van de 2016 Jeep Renegade schakelt zichzelf in zonder enige waarschuwing. En nadat het waarschuwingssysteem wordt ingeschakeld, rijdt de auto een paar seconden voordat hij abrupt tot stilstand komt. Verrassend genoeg kan dit probleem zich al vanaf 7.000 mijl voordoen.

2019 Jeep Renegade 1.6 Multijet – Wikimedia

FAQ

Is de Jeep Renegade betrouwbaar?

Nee, de Jeep Renegade heeft een gemiddelde betrouwbaarheid. Hij is dus niet slecht en niet goed als het op betrouwbaarheid aankomt. Als gevolg hiervan is het geen geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een meer betrouwbare subcompacte SUV. Deze auto heeft een gemiddelde betrouwbaarheid omdat hij met veel problemen komt. Het is echter niet erg duur om te repareren zoals de meeste van zijn concurrenten.

Hoe lang gaat de Jeep Renegade mee?

De Jeep Renegade mag dan veel problemen hebben, toch is het een duurzame auto. Hij kan namelijk meer dan 200.000 kilometer meegaan als hij goed wordt onderhouden. Gemiddeld moet een Jeep Renegade tussen de 150.000 en 250.000 kilometer meegaan. Maar als de auto niet goed wordt onderhouden of als er slecht mee wordt gereden, kan het zijn dat de auto niet langer dan 150.000 mijl meegaat.

Is de Jeep Renegade duur in onderhoud?

Als u de onderhoudskosten van een subcompacte SUV vergelijkt, zult u merken dat de Jeep Renegade een beetje duur is om te onderhouden. De jaarlijkse onderhoudskosten bedragen 498 dollar, terwijl de gemiddelde onderhoudskosten van een subcompacte SUV ongeveer 466 dollar bedragen. In het algemeen is hij goedkoper dan de meeste concurrenten.

Wat is de minst betrouwbare Jeep Renegade?

De titel voor de minst betrouwbare Jeep Renegade gaat naar het modeljaar 2015. Deze auto meldt meer problemen dan alle modeljaren. Enkele veel voorkomende problemen die de 2015 Jeep Renegade ondervindt zijn het check engine lampje dat gaat branden, transmissieproblemen, en motorproblemen.

  Jeep Grand Cherokee Trackhawk Betrouwbaarheid

Bij welke kilometerstand begint de Jeep Renegade problemen te krijgen?

Sommige bestuurders hebben gemeld problemen te hebben al bij 80.000 mijl, terwijl anderen hebben gemeld 90.000 mijl. Over het algemeen, als u goed zorg voor uw Renegade, moet u niet ervaren ernstige problemen voordat het raken van meer dan 150.000 mijl.

Welk jaar is het beste Jeep Renegade model?

2015 was het beste jaar voor de Jeep Renegade. De algemene beoordeling voor dit model is 7,9, waardoor het de hoogst beoordeelde Renegade ooit is.

Wie maakt de motoren voor Jeep Renegade?

Alle Renegade-modellen hebben een 3- of 4-cilindermotor. Deze motoren zijn afkomstig van Fiat of Chrysler, afhankelijk van welke markt.

Waarom verliest mijn Jeep Renegade vermogen?

Het is hoogstwaarschijnlijk een verstopt brandstoffilter. Verstopping van het brandstoffilter in de Renegade. Dit betekent dat er niet genoeg brandstof in de motor kan worden ingespoten. Dit kan leiden tot verlies van vermogen en schokken wanneer het voertuig optrekt. Erger nog, de motor kan stoppen met werken terwijl u rijdt als gevolg van onvoldoende brandstof.

Lopen Jeep Renegades warm?

Ja, soms lopen ze warm. Een koelvloeistoflek, waterpomp, radiateur of slang zijn de meest voorkomende oorzaken van oververhitting van een Renegade. De radiateurventilator of een defecte thermostaat zijn de meest voorkomende oorzaken van oververhitting bij een Jeep Renegade.

Zijn Jeep Renegades goed in de sneeuw?

Experts en eigenaars zijn het erover eens dat de Jeep Renegade goed uit de voeten kan in besneeuwde omstandigheden. De Renegade staat bekend om zijn uitstekende off-road capaciteiten. Hij beschikt over het Selec-Terrain Traction Management systeem, waardoor besneeuwde omstandigheden gemakkelijk te tackelen zijn.

Welk Jeep-model is het best in de sneeuw?

  • Grand Cherokee.
  • Cherokee Trailhawk.
  • Wrangler.
  • Renegade.

Welke Jeep Renegade is het best in de sneeuw?

Elke uitvoering, inclusief de Trailhawk, Limited en Latitude, biedt vierwielaandrijving en vertrouwen op besneeuwde wegen. De Trailhawk-uitvoering wordt aanbevolen als u met uw Renegade off-road wilt gaan. Het voegt een beetje meer luxe toe aan uw dag.

Wat is het verschil tussen een Renegade latitude en een Renegade sport?

De Jeep Renegade Latitude oogt luxueuzer dan zijn basisversie, de Sport. De standaarduitrusting omvat veel van de optionele Sport-functies, zoals cruise control en het 7-inch Uconnect-systeem. Hij wordt ook geleverd met 17-inch lichtmetalen banden, dual-zone temperatuurregeling, evenals dakrails, mistlampen en automatische koplampen.

Hoe vaak moet u de olie in een Renegade verversen?

De belangrijkste en belangrijkste onderhoudsbeurt van een auto is een olieverversing. Jeep raadt aan om de olie en het filter van je 2019 Jeep Renegade elke 3.000 tot 5.000 mijl te laten vervangen. Het is echter een goed idee om uw gebruikershandleiding te raadplegen, evenals uw dealer om de beste intervallen voor uw voertuig te bepalen.

  Jeep Grand Cherokee L Betrouwbaarheid

Is een Renegade vierwielaangedreven?

Ja, de Renegade biedt naast AWD ook twee verschillende 4WD-systemen. De Trailhawk beschikt over het Jeep Active Drive Low fulltime 4WD systeem. Dit systeem heeft een lage range, 21:1 kruipverhouding. Dit systeem helpt de Trailhawk om Trail Rated te zijn.

Heeft de Jeep Renegade een dieselmotor?

Jeep heeft alle dieselopties voor zijn Renegade stopgezet, inclusief de 2,0-liter Multijet-motor, die vierwielaandrijving en 168 pk had. Een 1,6-liter dieselmotor met 118 pk of een nieuwe 2,0-liter motor met 138 pk zijn niet meer beschikbaar.

Wat is het verschil tussen Jeep Wrangler en Renegade?

De Renegade heeft een groter passagiersvolume van 118,6 kubieke meter, vergeleken met de Wrangler’s 88,1 kubieke meter. Bovendien biedt de Wrangler meer laadruimte met 56.5 cubicft achter de eerste rij stoelen, vergeleken met de Renegade’s 50.8 cubicft achter de stoel.

Wat betekent een uitroepteken op een Renegade?

Waarschuwingslampje: Waarschuwing bandenspanning: Dit uitroepteken wordt omgeven door een hoefijzervormige vorm. Er kan ook TPMS (tire pressure monitoring system) op staan. Dit geeft aan dat een of meer banden een lage bandenspanning hebben.

Heeft de Renegade lederen zetels?

Lederen zetels zijn beschikbaar met accentstiksels. De voorstoelen en het stuurwiel zijn verwarmd. Het display is 7 inch in kleur en heeft een 115-volt aux-ingang. Hij heeft ook ruitenwisser-ontdooier voor extra veiligheid.

Wat zijn de Renegade jaren om te vermijden?

Het slechtste Jeep Renegade modeljaar. Alleen het slechtste modeljaar van de Renegade resulteerde in een lage betrouwbaarheidsbeoordeling. De 2016 Jeep Renegade is niet zonder problemen. Ook de 2015 had veel problemen.

Welke motoren zijn er beschikbaar in de Jeep Renegade?

Motor met turbocompressor: Alle modellen, behalve het GT-model hebben een viercilinder turbomotor en een automatische transmissie met negen versnellingen. Alleen de Sport-uitvoering heeft vierwielaandrijving. U kunt ook kiezen uit een vijfwielaandrijving optie voor de Sport trim.

Slotgedachten

De Jeep Renegade mag dan met een aantal problemen komen, het blijft een leuke auto. Bovendien verschillen de problemen per modeljaar van de Jeep Renegade. De 2015 Jeep Renegade is het modeljaar met de meeste problemen, terwijl het 2017 modeljaar het meest betrouwbaar is.
Ongeacht de Jeep Renegade die u aanschaft, is het van vitaal belang om ervoor te zorgen dat u goed voor de auto zorgt om te voorkomen dat u regelmatiger een monteur bezoekt. Goed onderhoud en rijgewoonten zullen ervoor zorgen dat de Jeep Renegade langer meegaat en op de lange termijn goedkoper in onderhoud is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts