Veelvoorkomende problemen met Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee Problemen

Voordat Jeep de vierde generatie Jeep Grand Cherokee op de markt bracht, die loopt van 2011 tot 2020, was de Jeep Grand Cherokee een van de meest betrouwbare Jeep-modellen. Vandaag de dag is het een van de minst betrouwbare Jeep-modellen, omdat het model van de vierde generatie veel problemen heeft. Niettemin, wat zijn enkele van de gemeenschappelijke problemen met de Jeep Grand Cherokee?

De Jeep Grand Cherokee wordt geleverd met meerdere problemen, waaronder TIPM defect, elektrische problemen, contactschakelaar defect, klepsteel corrosie, onregelmatig elektronisch schakelen, lederen dashboard kreukels, en raam regulator defect. Merk op dat deze problemen zich voordoen op verschillende modeljaren en bij verschillende kilometerstanden.

Om de meeste van deze problemen te voorkomen, zijn een goede verzorging en onderhoud hard nodig. Bovendien moeten gebruikers zich houden aan de geplande onderhoudsservice van Jeep.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Grand Cherokee?

Elektrische problemen

De meeste problemen waar de Jeep Grand Cherokee mee te maken krijgt, hebben te maken met elektrische problemen. Elektrische onderdelen zoals de TIPM, het contactslot en het beveiligingssysteem kunnen defect raken, waardoor de auto problemen krijgt. Als er bijvoorbeeld geen stroom is, kan dit te wijten zijn aan een probleem met de ontsteking of het beveiligingssysteem.

Bovendien, de 2018 Jeep Grand Cherokee wordt meestal geleverd met defecte spanningsregelaars. Dit probleem dwong Jeep om een recall van meer dan 12.000 eenheden uit te geven. Het goede nieuws is dat de meeste elektrische problemen aan de Jeep Grand Cherokee kunnen worden aangepakt.

TIPM defect

Dit is het meest voorkomende probleem van de Jeep Grand Cherokee. Het is woekerend in het modeljaar 2011. Als de motor van uw auto niet start of moeite heeft met starten, is de belangrijkste boosdoener hier een slechte TIPM. Wat meer is, dit probleem verschijnt meestal wanneer u meer dan 51.000 mijl raakt.

  Is Jeep Gladiator een goede auto?

Lederen dashboard kreukt of bubbelt

Een ander veel voorkomend probleem van de Jeep Grand Cherokee is een versleten lederen dashboard met kreukels of bubbels. Hoewel dit geen ernstig probleem is dat invloed heeft op de prestaties van de auto, maakt het de auto lelijk. Dit probleem is ook gebruikelijk op de 2011 Grand Cherokee en komt naar voren wanneer de auto meer dan 60.000 mijl raakt.

Grillig elektronisch schakelen

Jeep was gedwongen om meer dan 32.000 auto’s terug te roepen vanwege dit probleem. Dit probleem wordt veroorzaakt door een defecte remtransmissie shift interlock solenoid die ervoor zorgde dat de auto vast kwam te zitten in ‘park’ of ‘neutral’ ondanks het schakelen. Niettemin heeft Jeep de hoofdoorzaak opgespoord en is het probleem verholpen.
De hoofdoorzaak was een gebrekkig ontwerp van de versnellingspook, waardoor de bestuurder moeilijk kon bevestigen dat de auto in “park” was gezet.

Storing in het contactslot

Een slecht contactslot kan ervoor zorgen dat de airbags, rembekrachtiging en stuurbekrachtiging niet werken zoals bedoeld. De meeste Jeep Grand Cherokee modellen gemaakt tussen 2005 en 2007 hadden dit probleem. Als gevolg daarvan werden ze teruggeroepen en werd het probleem verholpen.

Jeep detecteerde dat de contactsleutel naar de uit- of accessoirepositie schakelde bij het minste contact met de knie van de bestuurder terwijl de auto reed.

Storing in de raamregelaar

Als de raamregelaar defect raakt, worden de elektrische ramen onbruikbaar. Veel Jeep Grand Cherokee-eigenaren hebben in het verleden over dit probleem geklaagd. Als u een defecte raam regulator heeft, zult u deze moeten vervangen zodat de elektrische ramen goed kunnen functioneren.

  Is de Jeep Commander een goede auto?

Defecte dynamo

Dit probleem komt vaak voor in de 2012 tot 2014 Jeep Grand Cherokee modellen. Er werd vastgesteld dat sommige auto’s werden geleverd met een defecte dynamo die vlam kon vatten terwijl de auto rijdt. Sommige van de tekenen die gebruikers opmerkten waren jankende geluiden, verbrande geuren en rook. Vervang gewoon de defecte alternator.

FAQ

Heeft Jeep Grand Cherokee veel problemen?

Voor de introductie van de vierde generatie Jeep Grand Cherokee had deze auto een paar problemen. Maar na de introductie meldde deze auto verschillende problemen, zoals veelvuldige startproblemen van de motor, het ontstaan van rimpels in de dashboardbekleding, en nog veel meer.

Dus, als u een betrouwbaar Jeep Grand Cherokee model wilt, overweeg dan te kiezen uit een andere generatie naast de vierde generatie. De meest betrouwbare Jeep Grand Cherokee generatie is de derde generatie. Deze heeft zeer betrouwbare auto’s met minder problemen.

Welk jaar heeft de Jeep Grand Cherokee veel problemen?

De 2011 Jeep Grand Cherokee is het modeljaar met veel problemen. Gebruikers hebben meer dan 740 klachten gemeld, dat is het meeste onder de Jeep Grand Cherokee modeljaren. Enkele veel voorkomende problemen bij deze auto zijn TIPM storing, contactschakelaar defect en lederen dashboard kreukels.

Wanneer begint de Jeep Grand Cherokee problemen te krijgen?

Dat hangt af van hoe goed u uw auto onderhoudt. Als u uw auto regelmatig onderhoudt, zou u geen serieuze problemen mogen hebben tot u meer dan 150.000 mijl hebt afgelegd. Maar als u uw Jeep Grand Cherokee niet goed onderhoudt, kunt u problemen krijgen wanneer de auto meer dan 80.000 mijl rijdt.

  Veel voorkomende problemen met Jeep Cherokee

Hoe lang gaat de Jeep Grand Cherokee mee?

De Jeep Grand Cherokee is een van de duurzaamste SUV’s op de markt. Als deze auto goed wordt onderhouden, kan hij meer dan 200.000 mijl of 20 jaar meegaan. Gemiddeld kan een Jeep Grand Cherokee tussen de 150.000 en 250.000 mijl meegaan.

Is het duur om de Jeep Grand Cherokee te onderhouden?

Hoewel de meeste Jeep-modellen goedkoop zijn in onderhoud, is de Jeep Grand Cherokee toch iets duurder in onderhoud. De gemiddelde onderhoudskosten bedragen namelijk zo’n $660, terwijl de gemiddelde onderhoudskosten van een SUV zo’n $575 bedragen.

Wanneer u echter de onderhoudskosten van een Jeep Grand Cherokee vergelijkt met andere middelgrote luxe SUV’s in zijn klasse, zult u merken dat hij vrij goedkoop te onderhouden is.

Slotgedachten

Nu dat u een aantal van de problemen kent die u zult tegenkomen tijdens het bezit van een Jeep Grand Cherokee, is het belangrijk om zorg te dragen voor uw auto om de meeste van hen te vermijden. Als u overweegt een gebruikte auto te kopen, blijf dan weg van de 2011 Jeep Grand Cherokee. Aan de andere kant, het meest betrouwbare gebruikte model jaar is de 2010 Grand Cherokee.

Over het algemeen is de Jeep Grand Cherokee een krachtige, efficiënte, luxueuze, comfortabele en gestroomlijnde midsize SUV. Maar als u wilt dat hij lang meegaat, zijn de juiste zorg en onderhoud nodig. Ook is het belangrijk om goede rijgewoonten aan te houden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts