Veel voorkomende problemen met Jeep Cherokee

Jeep Cherokee Problemen

Jeep Cherokee is een van de meest geprefereerde compacte SUV’s voor off-road diensten. Bovendien is hij goed gebouwd en heeft hij een uitzonderlijk trekvermogen met een grote laadruimte. Echter, zoals de meeste Jeeps, komt de Cherokee ook met verschillende problemen. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen van de Jeep Cherokee?

Veel voorkomende problemen van de Jeep Cherokee zijn het afslaan van de motor, afslaan van de motor, transmissie problemen, problemen met de ophanging, motorolie lekkages, slecht functionerende elektrische hefklep, en kromgetrokken voorrem rotors. Andere problemen zijn vertraagd schakelen, slecht functionerende back-up sensor alarmen, en problemen met inklapbare spiegels.

Ondanks dat Jeep Cherokee verschillende problemen heeft, zijn de meeste ervan eenvoudig en goedkoop te verhelpen, in tegenstelling tot de meeste van zijn concurrenten. Bovendien werden sommige modeljaren met bepaalde problemen door BMW teruggeroepen en verholpen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Jeep Cherokee?

Afslaan van de motor

Een van de veel voorkomende problemen die Jeep Cherokee tegenkomt is het afslaan van de motor. Dit probleem komt veel voor in het 2019 Jeep Cherokee modeljaar. De belangrijkste boosdoener hierachter is een defecte 9-versnellingsbak. De gebruiker kan te maken krijgen met moeilijk schakelen, slingeren en defecten in de kabelboom waardoor de motor afslaat.

Merk op dat dit probleem zich begint voor te doen bij de 2019 Jeep Cherokee met meer dan 7.300 mijl op het dashboard.

Motor hapert

Een ander veelvoorkomend probleem waar Jeep Cherokee-gebruikers zich zorgen over moeten maken, is het misvuren van de motor. Dit gebeurt normaal gesproken als gevolg van slechte bougies. Dus, als u merkt dat de motor slecht stationair draait met onregelmatige ontstekingsfouten, dan kan de bougie het probleem zijn. Zorg ervoor dat deze wordt vervangen om het probleem te verhelpen.

  Jeep Cherokee betrouwbaarheid

Motorolie lekt

Na verloop van tijd verslijt het oliefilter van uw Jeep Cherokee, waardoor er motorolie gaat lekken. Ook als het oliefilter of de olieaftapplug slecht of beschadigd wordt, zal de olie lekken. Daarom moet u de oliefilter van de Jeep Cherokee om de 7.500 mijl vervangen om olielekkage te voorkomen.

Problemen met de ophanging

Als u een 2004 Jeep Cherokee hebt, is er een kans dat uw auto dit probleem heeft of heeft gehad. Als u begint te horen een kloppende geluid van de ophanging als je rijdt om een hoek, is er een grote kans dat uw bal gewrichten problemen hebben. Merk op dat Jeep een recall heeft uitgegeven en dit probleem gratis zou moeten verhelpen.

Transmissie problemen

Transmissie problemen zijn zeer gebruikelijk in de vijfde generatie van de Jeep Cherokee. Deze problemen zijn meer woekeren onder de Cherokee gemaakt tussen 2014 en 2015. Sommige van de ervaren problemen zijn slechte gasrespons, vastzittende versnellingen, en ruw stationair draaien. Andere modellen ervaren grillig gedrag en terugschakelen.

Afgezien van deze problemen hebben sommige gebruikers gemeld dat de transmissie na het afleggen van 70.000 mijl volledig is uitgevallen.

Slecht functionerende elektrische hefklep

Dit probleem komt vaak voor bij de 2014 Jeep Cherokee. De elektrische hefklep werkt niet goed en veroorzaakt ongewoon geluid. Daarnaast kan de slecht functionerende hefklep er ook voor zorgen dat de vergrendeling uitvalt. Zorg ervoor dat de hefklep wordt vervangen.

Slecht functionerend alarm van de reserve-sensor

Dit probleem komt vaak voor bij de 2015 Jeep Cherokee. Verschillende gebruikers hebben geklaagd dat het back-up senor alarm piept en niet stopt totdat de auto een tijdje is uitgezet. Dit is een veel voorkomend probleem bij alle Jeep modellen.

  Jeep Renegade betrouwbaarheid

Vervormde voorste remrotors

Als u een oude Jeep Cherokee koopt, moet u de voorste remrotors controleren. Jeep Cherokees gemaakt rond 2001 hebben meestal dit probleem. Deze modellen hebben meestal last van overmatige trillingen bij het remmen. Vervang de voorste remrotors om het probleem te verlichten.

Problemen met inklapbare spiegels

Dit is een ander probleem dat vaak voorkomt bij de meeste Jeep modellen. Dus, als u probeert de spiegels op uw Jeep Cherokee in te klappen en ontdekt dat ze niet inklappen, is de oplossing om de hele buitenspiegelunit te vervangen.

FAQ

Is Jeep Cherokee een betrouwbare auto?

Helaas behoort de Jeep Cherokee tot de minst betrouwbare compacte SUV’s. Verrassend genoeg is deze auto goedkoper in onderhoud dan de meeste van zijn concurrenten. Volgens Consumer Reports is de Jeep Cherokee een van de minst betrouwbare crossovers op de markt. CR beoordeelt Jeep Cherokee onder het gemiddelde, terwijl J.D. Power hem iets boven het gemiddelde beoordeelt.

Als u echter een betrouwbaarder Jeep Cherokee-model wilt, overweeg dan om het modeljaar 2018 te krijgen. Dit model rapporteert minder problemen dan andere modeljaren.

Na hoeveel kilometer begint de Jeep Cherokee problemen te krijgen?

Hoewel Jeeps niet als zeer betrouwbaar worden beschouwd, is de Jeep Cherokee een zeer betrouwbare auto. Dit komt omdat een goed onderhouden Jeep Cherokee al na meer dan 100.000 mijl problemen kan krijgen. Bovendien kunnen er serieuze problemen ontstaan na 200.000 mijl.

Is de Jeep Cherokee duur in onderhoud?

Nee, Jeep Cherokee is goedkoop in onderhoud. Hij kost namelijk jaarlijks ongeveer 520 dollar aan onderhoud, terwijl de gemiddelde onderhoudskost van een crossover SUV ongeveer 521 dollar bedraagt. Aan de andere kant, de gemiddelde kosten van het onderhoud van alle auto’s is ongeveer $ 652. De Jeep Cherokee is dus veel goedkoper in onderhoud dan andere terreinauto’s.

  Audi vs Jeep betrouwbaarheid - Wat is beter

Welk jaar Jeep Cherokee heeft veel problemen?

Het slechtste jaar Jeep Cherokee dat iedereen moet vermijden is de 2014 Jeep Cherokee. Niet alleen heeft deze auto terugroepacties gehad, maar hij had ook verschillende problemen waar gebruikers tot op heden nog steeds over klagen. Enkele veel voorkomende problemen waar de 2014 Jeep Cherokee mee te maken krijgt zijn transmissieproblemen, afslaan van de motor en onverwacht schakelen.

Hoe lang gaat een Jeep Cherokee mee?

Als een Jeep Cherokee goed wordt onderhouden, gaat hij meer dan 200.000 mijl of meer dan 15 jaar mee. Als deze crossover SUV echter niet goed wordt onderhouden, haalt hij misschien niet meer dan 150.000 mijl. Dit komt omdat Jeeps meestal off-road worden gebruikt, wat betekent dat er meer onderhoud nodig is dan een gewone sedan die niet off-road wordt gebruikt.

Slotgedachten

Voordat u in een nieuwe of gebruikte Jeep Cherokee investeert, is het van vitaal belang om enkele problemen te kennen waarmee u onderweg te maken kunt krijgen, zodat u uw Jeep goed kunt onderhouden. Hoewel de Jeep Cherokee met verschillende problemen te maken heeft, kunnen de meeste van deze problemen worden opgelost door een gekwalificeerde monteur.

Bovendien is het repareren van een Jeep Cherokee veel goedkoper dan het repareren van een Volvo XC60 of een Range Rover Evoque, of zelfs een Volkswagen Tiguan. Al met al is de Jeep Cherokee een leuke crossover met uitstekende off-road capaciteiten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts