Jeep Cherokee 2.8 crd problemen

Jeep Cherokee Problemen

De Jeep Cherokee is een van de mooiste compacte SUV’s op de markt. Deze auto is in productie geweest van 1974 tot heden. Hij heeft sinds zijn introductie diverse wijzigingen ondergaan en de huidige versie is de beste. De Jeep Cherokee 2.8 crd is echter een van de slechtste Jeep Cherokee modellen ooit. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Jeep Cherokee 2.8 crd?

Veel voorkomende problemen met de Jeep Cherokee 2.8 crd zijn motorproblemen, transmissieproblemen, elektrische problemen, storing in het contactslot, staarproblemen en overmatig olieverbruik. Bovendien heeft dit Jeep Cherokee-model volgens de NHTSA tot zeven terugroepacties gehad.

Over het geheel genomen is de Jeep Cherokee 2.8 crd een prachtige compacte SUV met uitzonderlijke off-road prestaties. Het interieur is ook top met kwaliteitsmaterialen. En hoewel deze SUV verschillende problemen kent, gaven veel betrouwbaarheidsbeoordelaars zoals Consumer Reports, Kelly Blue Book en Edmunds hem een iets bovengemiddelde betrouwbaarheid.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Cherokee 2.8?

Motorproblemen

Het meest voorkomende probleem dat door gebruikers van de Jeep Cherokee 2.8 crd wordt gemeld, zijn motorproblemen. Enkele van de belangrijkste motorproblemen die Jeep Cherokee 2.8 crd gebruikers meldden zijn gebrek aan vermogen, afslaan van de motor, motor loopt stroef en motor aarzelt.

Motor afslaan is de meest gerapporteerde motor probleem. Dit probleem treedt meestal op wanneer de auto rond de 80.000 mijl raakt. De belangrijkste oorzaak van dit probleem is een defecte gasklep of problemen met de bougie. Dus, als u dit probleem wilt oplossen, moet u beginnen met het repareren van de bougies en het gasklephuis.

  Auto's vergelijkbaar met Jeep Wrangler

Het repareren van het gasklephuis kan u ongeveer 800 dollar kosten, terwijl het repareren van een set bougies ongeveer 400 dollar kost.

Problemen met de transmissie

Problemen met de transmissie komen vaak voor bij de Jeep Cherokee 2.8 crd. Een van de meest voorkomende transmissieproblemen is onregelmatig elektronisch schakelen. Andere problemen zijn het trillen van de transmissie en het vertraagd inschakelen van de versnellingen.

Het schakelprobleem in de Jeep Cherokee 2.8 crd begint wanneer de auto rond de 90.000 mijl raakt. Wanneer dit gebeurt, is de hoofdschuldige de oorzaak van het probleem. Het repareren van dit probleem kan u ongeveer 450 dollar kosten. Het repareren van de hele transmissie kan daarentegen nog duurder zijn.

Elektrische problemen

Naast motor- en transmissieproblemen is het volgende veelvoorkomende probleem dat Jeep Cherokee 2.8 crd-eigenaars hebben gemeld elektrische problemen. Enkele van de meest voorkomende elektrische problemen die zijn gemeld zijn de accu laadt niet op, defecte dynamo en defecte bougies. Zorg voor reparatie van de slechte onderdelen om de problemen te verhelpen.

Ontstekingsschakelaar defect

Er zijn verschillende dingen waardoor het contactslot defect raakt. Enkele daarvan zijn versleten contactslotcontacten, gebroken veren en temperatuurproblemen. Een slecht contactslot kan verhinderen dat u uw auto uit de garage krijgt. De beste manier om een contactslot te repareren is door het te vervangen door een nieuw contactslot.

Startproblemen

Naast een defect contactslot ondervindt deze auto ook startproblemen. Dit probleem treedt normaal op wanneer de auto ongeveer 85.000 mijl bereikt. De belangrijkste boosdoener achter dit probleem is de computer. Andere zaken die startproblemen veroorzaken zijn een slechte bougie, contactslot en starter. Als u deze onderdelen repareert, dan lost u het probleem op.

  Auto's vergelijkbaar met Jeep Gladiator

Overmatig olieverbruik

Een ander veelvoorkomend probleem dat Jeep Cherokee 2.8 crd gebruikers hebben gemeld is overmatig olieverbruik. Dit probleem komt vaak voor in het 2018 Jeep Cherokee 2.8 crd modeljaar. Het wordt normaal gesproken veroorzaakt door olielekken die een motorstoring kunnen veroorzaken. Olielekkages in deze auto veroorzaken ook het falen van de katalysator. Breng de auto naar een monteur om de onderliggende problemen te verhelpen en het overmatige olieverbruik te stoppen.

FAQ

Is de Jeep Cherokee 2.8 crd betrouwbaar?

Nee, de Jeep Cherokee 2.8 crd is een zeer betrouwbare auto. De meeste betrouwbaarheidsagentschappen geven hem een iets bovengemiddelde betrouwbaarheid. Edmund gaf hem bijvoorbeeld een score van 3,5 op 5,0 en Kelly Blue Book gaf hem 4,2 op 5,0, wat een van de hoogste beoordelingen is.

Is het duur om de Jeep Cherokee 2.8 crd te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de Jeep Cherokee 2.8 crd is iets duurder dan dat van de meeste van zijn concurrenten. Gemiddeld kost het ongeveer 434 dollar om deze auto te onderhouden, wat iets hoger is dan het gemiddelde voor compacte SUV’s. U zult dus meer moeten uitgeven om deze auto op de weg te houden dan de meeste van zijn concurrenten.

Welke Jeep Cherokee modeljaren zijn voorzien van de Jeep Cherokee 2.8 crd motor?

De meeste Jeep Cherokee-modellen van 2005 tot 2008 zijn uitgerust met de Jeep Cherokee 2.8 crd-motor. Dus, als u een gebruikte Jeep Cherokee koopt die binnen de bovengenoemde modeljaren valt, is het belangrijk om te controleren met welke motor ze zijn uitgerust. Als de auto echter goed onderhouden is, maakt het modeljaar niet veel uit.

  Welke Jeep is het best voor lange bestuurders?

Hoe lang gaat de Jeep Cherokee 2.8 crd mee?

Dat hangt af van hoe goed de eigenaar de auto onderhoudt. Als de eigenaar zich houdt aan de door Jeep aanbevolen periodieke onderhoudsbeurten, dan gaat deze auto meer dan 200.000 mijl mee. Daarnaast moeten goede rijgewoonten worden toegepast om de auto lang mee te laten gaan. Maar zonder de juiste zorg en onderhoud zal de Jeep Cherokee 2.8 crd ernstige problemen krijgen zodra de auto de 100.000 km bereikt.

Wat is de beste Jeep Cherokee motor ooit gemaakt?

De beste Jeep Cherokee-motor is toevallig ook de populairste Jeep-motor aller tijden. Het is een 4.0-liter I6 motor. Deze motor werd ontwikkeld door AMC en debuteerde in 1986. Hij werd voor het eerst ingebouwd in de XJ-generatie Cherokee en was zeer betrouwbaar. Naast de 4.0-liter Inline-6 motor, is een andere geweldige Cherokee motor de 401 V8 motor.

Conclusie

De Jeep Cherokee 2.8 crd is één van de minst betrouwbare Jeep Cherokee modellen ooit gemaakt. Deze motor komt met diverse motor-, transmissie- en elektrische problemen. Het is ook problematisch als het gaat om het starten van de auto en het gebruik van overtollige olie. Ongeacht deze problemen kan de Jeep Cherokee 2.8 crd meer dan 200.000 mijl meegaan als hij goed wordt onderhouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts