Mercedes-Benz start niet – oorzaken en hoe op te lossen

Mercedes-Benz start niet - oorzaken en hoe op te lossen

Mercedes is een van de meest prominente merken op de markt van dit moment, omdat auto’s van Mercedes de norm bepalen voor andere merken. Of het nu gaat om een A-klasse of de Maybach S-klasse, een Mercedes is een auto die kwaliteit, raffinement en technologie uitstraalt en bovendien tot de allerveiligste auto’s op de markt behoort.

Geen enkele auto is echter foutloos, wat betekent dat er ook bij een Mercedes genoeg dingen mis kunnen gaan. Omdat deze zo complex zijn, kunnen er talloze dingen misgaan, maar het ergste is waarschijnlijk dat u de auto niet eens kunt starten. Dit betekent dat uw luxe Mercedes u ook kan laten stranden, maar de meeste van deze problemen kunnen inderdaad worden verholpen.

Dus, als uw Mercedes-Benz niet wil starten, vertellen wij u wat u moet doen! De redenen waarom uw Mercedes niet wil starten hebben meestal te maken met de accu, de zekering, het relais, problemen met het brandstofsysteem, problemen met de startmotor, problemen met de bougies, problemen met de dynamo of een zwakke sleutelhangeraccu.

We gaan nu dieper in op al deze problemen en vertellen u hoe u ze kunt oplossen. Dus als uw Mercedes niet wil starten, lees dan zeker dit artikel!

Batterijproblemen

Er zijn veel accuproblemen die ervoor kunnen zorgen dat uw Mercedes niet wil starten, maar de meest voorkomende zijn een zwakke accu, een lege accu of corrosie op de accupolen. Het beste wat u kunt doen is de accu testen met een multimeter, als de accu tussen 12 en 13 volt aangeeft, is alles in orde met uw accu, zo niet, dan moet u hem vervangen. In geval van corrosie moet u de corrosie van de polen verwijderen met zuiveringszout nadat u de accu hebt losgekoppeld.

  Welke Mercedessen hebben dode hoek assistentie

Problemen met zekeringen en relais

Uw zekeringen en relais zijn bedoeld om uw elektrische systeem veilig te houden in geval van kortsluiting of als de accu te veel energie afgeeft. Dit betekent dat deze meteen na de controle van de accu moeten worden gecontroleerd, want een doorgebrande zekering is vaak de reden waarom een auto niet start. Vervang de zekering door een zekering met dezelfde stroomsterkte.

Problemen met het brandstofsysteem

Een andere vrij veel voorkomende reden waarom een auto niet start, is wanneer de brandstofpomp het begeeft. Zet dan het contact aan (indien mogelijk) en u zou de brandstofpomp moeten kunnen horen draaien. Als u niets hoort, is uw brandstofpomp dood. Als uw auto een Schraderklep-adapter heeft, moet u ook testen of de PSI van uw brandstoftank rond de 60 PSI ligt. Zo niet, dan is de druk in uw brandstoftank niet constant en kan dit ertoe leiden dat uw auto niet start of afslaat wanneer hij wordt gestart.

Problemen met de startmotor

Sommige Mercedes-monteurs zullen u vertellen dat een startmotor ontworpen is om 100.000 tot 150.000 mijl mee te gaan, dus als uw auto weigert te starten met 100.000 tot 150.000 mijl op de klok, kan dit de reden zijn. Als u bij het omdraaien van de sleutel in het contact klikgeluiden hoort zonder de motor aan te zwengelen, is uw startmotor waarschijnlijk de schuldige en moet hij worden vervangen.

Problemen met de bougies

De bougies zijn bij de meeste auto’s niet vaak defect, maar de stekkerverbindingen wel. Het beste wat u hier kunt doen is uw bougies controleren wanneer u kunt en als er een los zit, moet u die goed aansluiten. Bovendien, als een van de verbindingen slecht is, moet u het bijbehorende onderdeel vervangen.

  Welke Mercedes heeft Hyperscreen?

Problemen met de dynamo

De dynamo is belast met het opladen van uw accu tijdens het rijden, wat betekent dat wanneer een accu leeg is maar nog niet zo oud, uw eerste punt van zorg de dynamo moet zijn. Zelfs als u de accu vervangt, raakt deze weer leeg omdat een defecte dynamo de accu niet kan opladen. Als die het inderdaad begeeft, is vervanging door een nieuwe altijd de beste optie, want u wilt niet dat uw auto het loodje legt.

Zwakke sleutelhanger batterij

Als uw Mercedes wordt geleverd met sleutelloze technologie, moet uw sleutelhanger een voldoende grote batterij hebben, zodat de auto zich ervan kan vergewissen dat de sleutel zich in de auto bevindt wanneer u de auto wilt starten. Als uw batterij zwak is, kan de auto de sleutel niet detecteren en zal u de auto niet kunnen starten. Om dit te verhelpen kunt u de batterij vervangen of, als uw sleutel een sleutelblad heeft, de auto gewoon handmatig starten.

FAQ Sectie

Zijn Mercedes-auto’s betrouwbaar?

Mercedes-auto’s bevinden zich meestal in het gemiddelde segment van de automarkt als het gaat om betrouwbaarheid, wat nogal jammer is omdat het in veel andere opzichten echt superieure auto’s zijn. Dit komt omdat Mercedes complexe auto’s maakt die voorzien zijn van allerlei techniek en functies en er zijn gewoon te veel dingen die mis kunnen gaan.

Bovendien is Mercedes een merk dat graag innoveert, wat betekent dat ze vaak met nieuwe technologieën komen die soms niet in het allerlaatste stadium van ontwikkeling zijn. Als je dat combineert met het feit dat nieuwe Mercedes-eigenaars de neiging hebben om hun auto te houden tot de garantie vervalt, betekent dat dat Mercedes niet al te veel moeite doet om de meest betrouwbare auto’s op de markt te maken.

  Welke Mercedessen zijn klassiekers?

Hoe lang gaat een Mercedes mee?

Eén ding is zeker, Mercedes maakt auto’s die heel lang meegaan en dat is iets waar de meeste Mercedes-eigenaars van houden. U vindt Mercedes-modellen met meer dan een miljoen mijl op de teller, wat indrukwekkend is.

Natuurlijk zijn de hedendaagse Mercedes-modellen niet gebouwd om zo lang mee te gaan, maar ze zouden tot 200.000 mijl moeten kunnen rijden als ze goed worden verzorgd.

Wat te doen als een auto u laat stranden?

Als u de auto niet kunt starten en verder rijden, zet dan uw alarmlichten aan, ga van de weg af, draai uw wielen weg van de weg, roep om hulp en blijf in de auto. Als u een goed zichtbaar vest hebt, draag het dan en plaats ook een gevarendriehoek waar andere automobilisten hem kunnen zien.

Probeer altijd zichtbaar te zijn voor andere automobilisten, wat betekent dat u niet midden in de bocht moet parkeren als dat niet nodig is.

Redenen waarom uw Mercedes moeite heeft met starten

Gerelateerde termen aan Mercedes-Benz start niet

Mercedes-Benz start niet
Waarom start mijn auto niet
Waarom start mijn auto niet
Auto start niet
Auto slaat niet aan
Motor start niet
Startmotor draait niet om
Toepasbare modellen

Mercedes-Benz modellen

A-klasse
B-Klasse
C-Klasse
E-Klasse
S-KLASSE
CLA-KLASSE
CLS-KLAS
CLK-KLASSE
CL-KLAS
SLK
SL
R-KLASSE
GLA-KLAS
M-KLAS
GL-KLAS
G-KLAS

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts