Auto’s vergelijkbaar met Jeep Compass

Jeep Compass

De Jeep Compass is een mooie en robuust gebouwde compacte crossover SUV. Bovendien wordt de Jeep Compass standaard geleverd met een 2,-4-liter motor, die tot 180 pk en 175 lb-ft koppel levert. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Jeep Compass?

Auto’s die vergelijkbaar zijn met de Jeep Compass zijn Jeep Patriot, Mazda CX-5, Hyundai Tucson, Toyota RAV 4, Nissan Rogue, Honda CR-V, Mercedes-Benz GLA en Volkswagen Taos. Sommige van deze auto’s presteren beter dan de Jeep Compass, terwijl andere zuiniger, comfortabeler, luxer en geavanceerder zijn dan eerstgenoemde.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Jeep Compass?

Jeep Patriot

De Jeep Patriot lijkt in veel opzichten op de Jeep Compass. Eerst en vooral kunnen beide auto’s tot 1000 pond trekken. Bovendien hebben ze dezelfde brandstofefficiëntie van 22 mpg gecombineerd. De Jeep Compass is echter iets groter dan de Jeep Patriot.

Qua prestaties heeft de Jeep Compass een lichte voorsprong. Hij is namelijk uitgerust met een 2,4-liter lijnmotor die tot 180 pk levert, terwijl de Jeep Patriot een 2,4-liter lijnmotor heeft die tot 172 pk levert.

Mazda CX-5

De Mazda CX-5 is een van de meest efficiënte compacte SUV’s op de markt. De Jeep Compass is weliswaar compact, maar niet erg efficiënt. Niettemin bieden beide auto’s plaats aan vijf passagiers en hebben ze een stijlvolle cabine. Toch is de Mazda CX-5 het meest geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een sportieve auto met veel standaard voorzieningen.

Aan de andere kant is de Jeep Compass perfect voor mensen die een compacte SUV willen met goede off-road capaciteiten. Bovendien is de Mazda CX-5 niet alleen goedkoper, maar ook betrouwbaarder dan de Jeep Compass.

  Welke Jeep is het best voor de jacht?

Volkswagen Taos

De Volkswagen Taos en Jeep Compass hebben een vergelijkbaar ontwerp. Naast het ontwerp bieden ze ook plaats aan vijf passagiers en hebben ze bijna dezelfde laadruimte. De Jeep Compass komt met een totaal van 59,8 kubieke meter laadruimte, terwijl de Volkswagen Taos komt met een totaal van 60,2 kubieke meter ruimte.

Hoewel beide auto’s goed gebouwd zijn met hoogwaardige voorzieningen, presteert de Jeep Compass veel beter en is hij krachtiger dan de Volkswagen Taos. Dankzij zijn 2,4-liter lijnmotor die tot 177 pk levert, vergeleken met de Volkswagen Taos met een 1,5-liter turbo lijnmotor die tot 158 pk levert.

Hyundai Tucson

Een andere compacte SUV die een goed alternatief is voor de Jeep Compass is de Hyundai Tucson. Deze auto biedt plaats aan vijf passagiers en heeft een futuristisch design. Verder wordt de Hyundai Tucson geleverd met een 2,5-liter inline-4 motor die standaard 187 pk levert. Bovendien heeft de gebruiker de keuze tussen voor- of vierwielaandrijving.

De Jeep Compass is misschien beter in het terrein, maar de Hyundai Tucson is beter in het terrein. Bovendien is hij efficiënter, comfortabeler en geavanceerder dan de Jeep Compass.

Nissan Rogue

De Nissan Rogue is een kleine SUV met voorwielaandrijving. Hij is uitgerust met een 1,5-liter lijnmotor die tot 201 pk en 225 lb-ft koppel levert. Net als de Jeep Compass kan de Nissan Rogue maximaal vijf passagiers vervoeren. Hij biedt echter meer laadruimte en is zuiniger dan de Jeep Compass.

Toch presteert de Jeep Compass veel beter in het terrein, omdat hij standaard vierwielaandrijving heeft. De Nissan Rogue is daarentegen uitgerust met veel standaard veiligheidsvoorzieningen en is gemakkelijker te besturen dan de Jeep Compass.

  Jeep Grand Cherokee L Betrouwbaarheid

Honda CR-V

De Honda CR-V is een ander uitstekend alternatief voor de Jeep Compass. Net als de Jeep Compass is ook deze auto compact en biedt hij plaats aan vijf personen. Hij wordt ook geleverd met een vierwielaandrijving, waardoor hij ideaal is voor het rijden op ruw terrein.

Hoewel de Honda CR-V iets beter presteert dan de Jeep Compass, zijn ze nauw met elkaar verwant, want hij beschikt over een 1,5-liter lijnmotor die tot 190 pk en 179 lb-ft koppel levert.

Toyota RAV 4

Als u de Jeep Compass duurder, minder efficiënt en minder betrouwbaar vindt, is de Toyota RAV 4 een goede vervanger. Hoewel de Toyota RAV4 hetzelfde aantal zitplaatsen biedt als de Jeep Compass, is hij veel efficiënter en betrouwbaarder dan de Compass.

De Toyota RAV 4 heeft een gecombineerde EPA-classificatie van 28 mpg, wat beter is dan de 25 mpg van de Jeep Compass.

Mercedes-Benz GLA

Hoewel de meeste auto’s op deze lijst efficiënter en betaalbaarder zijn dan de Jeep Compass, bieden enkele auto’s meer geavanceerde en luxueuze kenmerken. De Mercedes-Benz GLA is echter de beste keuze voor iemand die wil upgraden naar een luxere en geavanceerdere compacte SUV.

De Mercedes-Benz GLA wordt geleverd met een krachtigere 2,0-liter lijnmotor die tot 221 pk en 258 lb-ft koppel levert. Bovendien heeft hij meer geavanceerde standaardfuncties dan de rest van de auto’s op deze lijst, waaronder de Jeep Compass.

FAQ

Is de Jeep Compass betrouwbaar?

De Jeep Compass is misschien niet de meest betrouwbare compacte SUV op de markt, maar hij wordt wel als betrouwbaar beschouwd. Zo geeft J.D. Power een voorspelde betrouwbaarheidsscore van 81 op 100. Dit geeft aan dat de Jeep Compass een aanzienlijk betrouwbare auto is.

  Is Jeep Cherokee een goede auto?

Hoe lang gaat de Jeep Compass mee?

De Jeep Compass is robuust gemaakt om lang mee te gaan. Daarom zou de Jeep Compass bij goed onderhoud en verzorging meer dan 200.000 mijl of 12 jaar mee moeten gaan. Maar dan moet u zich wel houden aan de door de fabrikant aanbevolen onderhoudsbeurten.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Compass?

Voordat u in de Jeep Compass investeert, is het van vitaal belang om enkele veel voorkomende problemen te kennen. Veel voorkomende problemen met de Jeep Compass zijn onder meer motorpech, ophangingsproblemen, remproblemen, waterlekkage, niet starten en wiellagerdefecten.

Is de Jeep Compass duur in onderhoud?

De Jeep Compass is vrij duur in onderhoud. Men schat dat de gebruiker ongeveer 10.031 dollar moet uitgeven in de eerste 10 jaar. Dit is meer dan het industriegemiddelde voor compacte SUV’s met ongeveer $ 898. Geïnteresseerde kopers moeten dus bereid zijn iets meer uit te geven aan reparaties en onderhoud van de Jeep Compass.

Conclusie

De Jeep Compass is een prachtige compacte SUV voor off-roaders, maar het heeft veel concurrentie als het gaat om andere functies. Zo biedt de Mercedes-Benz GLA meer geavanceerde functies dan de Jeep Compass, terwijl de Toyota RAV 4 en Honda CR-V betrouwbaarder zijn. Bovendien zijn de meeste van deze auto’s veel goedkoper dan de Jeep Compass.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts