Is Mercedes Maybach kogelvrij?

Bent u op zoek naar een kogelvrije auto? Maak u geen zorgen, want Mercedes biedt kogelvrije auto’s aan. Maar zijn alle Mercedes Maybach kogelvrij?

Ja, de Mercedes Maybach is kogelvrij. Maar niet alle Mercedes Maybach modellen zijn kogelvrij, want dit geldt alleen voor de Mercedes Maybach S600 Guard en Mercedes Maybach S600 Pullman. Andere instapvarianten van Mercedes Maybach zijn niet kogelwerend.

Mercedes-Benz introduceerde de Mercedes Maybach S600 Guard om politieke figuren, rijke families, zakenmagnaten en royalty’s de maximale bescherming te bieden die geld kan kopen. Maar afgezien van het feit dat kogelvrij, deze auto’s hebben dezelfde kenmerken als de normale Mercedes Maybach S600.

Wat zijn de kenmerken van de Mercedes Maybach Bulletproof varianten?

De kleinere en meer betaalbare Mercedes Maybach S600 Guard kogelvrije auto wordt geleverd met VR10 ballistische bescherming. Deze eigenschap stelt deze luxueuze sedan in staat om geharde stalen kogels uit een aanvalsgeweer te weerstaan. Hij is echter iets goedkoper dan de Mercedes Maybach S600 Pullman. Deze heeft een vanaf prijs van $524.000.

De grotere en grotere Mercedes Maybach S600 Pullman Guard is daarentegen uitgerust met volledige VR9 kogelbestendigheid voor het glas en de carrosserie. Dit is veel sterker dan de weerstand op de Mercedes Maybach S600 Guard variant. Daarnaast heeft dit model een richtlijn ERV 2010 ontploffingsclassificatie, wat betekent dat 33 pond TNT veilig kan ontploffen binnen 6,5 voet van de ontploffing.

Maar, zoals verwacht, is hij ook veel duurder en zwaarder dan de Mercedes Maybach S600 Guard trim. Deze auto kost je ten minste 1,56 miljoen dollar, wat nogal aan de hoge kant is. Desalniettemin is hij elke cent waard, want hij is geavanceerder dan zijn kleinere broer, de S600 Guard.

  Welke Mercedes modellen hebben ambient verlichting

In tegenstelling tot de S600 Guard heeft de S600 Pullman Guard ook elektrische motoren om de mensen te helpen de zware deuren te bedienen. Bovendien is de vloer versterkt om de wagen te beschermen tegen ontploffingen. Kortom, deze wagen heeft vele upgrades die hem in staat stellen door een oorlogsgebied te rijden.

Ondanks dat de Mercedes Maybach S600 Guard en Mercedes Maybach S600 Pullman Guard verschillende gepantserde kenmerken hebben, zijn ze beide voorzien van een Biturbo 6,0-liter V12 motor die maximaal 523 pk en 612 lb-ft aan koppel levert. Dus, als het op snelheid en prestaties aankomt, kan de auto gemakkelijk wegkomen van een vijand.

Wat zijn de kenmerken van de Mercedes Maybach S600?

Afgezien van het kijken naar de bescherming functies van de Mercedes Maybach S600 Guard of Pullman Guard, deze auto biedt ook comfort en veiligheid. Dus, als je niet het geld om een van de gepantserde trims te krijgen, kunt u nog steeds een luxe en veilige auto die alleen leidinggevenden, tycoons, en wereldleiders genieten te krijgen.

De Mercedes Maybach S600 is een 5-zitter sedan met een statige uitstraling. Zoals eerder vermeld, is hij uitgerust met een 6,0-liter Biturbo-motor die een maximum van 523 pk en 612 lb-ft aan koppel levert. Daarnaast is hij voorzien van een vierwielaandrijving en een automatische 7-versnellingsbak.

Bovendien presteert deze auto uitzonderlijk goed, maar als het op brandstofverbruik aankomt, zult u goed beladen moeten zijn om van deze rit te kunnen genieten. Hij heeft namelijk een gecombineerd EPA-brandstofverbruik van 16 MPG, wat een van de hoogste op de markt is.

  Waarom worden Mercedessen als taxi's gebruikt?

Wat deze ultra-luxe sedan zo speciaal maakt, zijn de vele luxueuze en geavanceerde functies waarmee hij is uitgerust. Enkele daarvan zijn verstelbare en masserende achterzetels, met leder bekleed interieur, 64-kleuren interieurverlichting, verwarmde en geventileerde voorzetels, panoramisch zonnedak, en nog veel meer.

Optioneel zijn champagneflutes met Maybach-logo, een elektrisch bediende deur en een koelkast. Al deze kenmerken dragen bij aan de luxe en weelde die de Mercedes Maybach S600 biedt. Een standaard Maybach S600 kost ongeveer $190.000.

FAQ

Is een kogelvrije Mercedes Maybach langzamer dan een standaard Maybach?

Ondanks dat een kogelvrije Mercedes Maybach meer gewicht toevoegt dan een standaard Mercedes Maybach, door de versterkte bescherming, zijn ze toch snel en accelereren ze sneller. Dit komt omdat zij grote motoren hebben, zoals de Biturbo V12 motor die zal wegsnellen alsof hij een normaal gewicht heeft.

Kan ik van mijn gewone Mercedes S-Klasse een kogelvrije auto maken?

Ja, u kunt elke auto kogelvrij maken, zolang u het geld ervoor heeft. Dus, als u van uw Mercedes S-klasse een kogelvrije auto wilt maken, hoeft u alleen maar op zoek te gaan naar het beste bedrijf om dit te doen. Sommige van de populaire bedrijven die kogelvrij doen zijn Inkas, Alpine, Armormax, en veel meer.

Kan iedereen een kogelvrije auto kopen?

Ja, iedereen kan een kogelvrije auto kopen. Zolang u het geld heeft om aan een kogelvrije auto te besteden, kunt u er een kopen of een normale auto laten ombouwen om kogelvrije eigenschappen te hebben. Het hebben van een kogelvrije auto is zeer belangrijk voor de rijken, omdat zij meestal de belangrijkste doelwitten zijn.

  Waarom zijn oudere Mercedessen zo goedkoop?

Is een gepantserde Mercedes Maybach S600 Guard veiliger dan een gewone Mercedes Maybach S600?

Ja, gepantserde auto’s zijn meestal veiliger dan niet-gepantserde auto’s. Als deze auto’s bijvoorbeeld frontaal botsen, is de kans dat een gepantserde auto niet crasht groter dan die van een normale auto. Dankzij de kreukelzones waarmee deze auto’s zijn uitgerust, kunnen ze meer energie absorberen bij hoge snelheid.

Zijn kogelvrije wagens duur in onderhoud?

Of ze nu gepantserd zijn of niet, luxe wagens zijn duur in onderhoud. Wat de dagelijkse kosten betreft, zal een gepantserde wagen echter meer brandstof verbruiken dan een gewone wagen. Daarom zijn ze veel duurder in onderhoud omdat ze zwaarder zijn dan standaard auto’s.

Samenvatting

Dus, ook al zijn sommige Mercedes Maybach modellen kogelvrij, ze zijn niet allemaal kogelvrij. Integendeel, u kunt elk Mercedes Maybach model kogelvrij maken als u dat wilt. Maar als u een Mercedes Maybach wilt die kogelvrij is, overweeg dan om de Mercedes Maybach S600 Guard of Mercedes Maybach S600 Pullman Guard te krijgen.

Beide van deze ultra-luxe sedans zijn kogelvrij. Echter, de S600 Pullman Guard is groter en duurder dan de S600 Guard. Bovendien wordt de S600 Guard geleverd met VVR10-bescherming, terwijl de S600 Pullman Guard wordt geleverd met VR9-bescherming.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts