Waarom zijn oudere Mercedessen zo goedkoop?

Waarom zijn oudere Mercedessen zo goedkoop?

Auto’s van Mercedes-Benz zijn populair vanwege hun luxueuze status en uitstekende prestaties. Ze hebben ook een hoge initiële prijs, maar oudere Mercedessen zijn goedkoper.

Oudere Mercedessen zijn goedkoper vanwege de hoge reparatie- en onderhoudskosten. Daar komt nog bij dat deze auto’s een lage restwaarde hebben. Na het verstrijken van de 4 jaar of 50.000 mijl garantie, wordt het duur voor Mercedes auto-eigenaren. Dat is de reden waarom veel Mercedes eigenaren ervoor kiezen om hun auto te verkopen na deze periode.

Toch hoeft u niet bang te zijn om een oud model Mercedes-Benz te kopen vanwege de hoge reparatie- en onderhoudskosten. Sommige oude Mercedessen kunnen goed onderhouden zijn en zullen geen problemen hebben. U zult moeten gaan door de geschiedenis van de auto rapport, en inspecteren alvorens te kopen.

Hier zijn de redenen waarom oudere Mercedes-Benz auto’s zo goedkoop zijn:

Geen garantie

Zoals veel luxe automerken, biedt Mercedes ook een garantie. De New Vehicle Limited Mercedes garantie dekt defecten in materiaal of vakmanschap voor 4 jaar of 50.000 mijl. De garantie geeft de autobezitter gemoedsrust in de wetenschap dat reparaties binnen deze periode worden afgehandeld.

Voor gebruikte Mercedes-Benz auto’s biedt de fabrikant de Certified Pre-Owned Limited Mercedes garantie die extra dekking geeft van 1 jaar of tot 100.000 mijl. Als uw auto binnen deze periode een probleem heeft, kunt u hem voor reparatie en onderhoud naar een erkende Mercedes-Benz dealer brengen.

Oudere Mercedessen zijn goedkoper omdat ze niet onder de garantie vallen. De meeste Mercedes-eigenaren verkopen hun auto wanneer de garantie afloopt. Zij doen dit om de hoge reparatie- en onderhoudskosten van de auto te vermijden. Daarom moet u een oude Mercedes met een tweedehands garantie echt overwegen.

  Is het de moeite waard om een Mercedes met hoge kilometerstand te kopen?

Hoge reparatiekosten

De belangrijkste reden waarom oudere Mercedessen zo goedkoop zijn, zijn de hoge reparatiekosten, waardoor veel Mercedessenbezitters ze na afloop van de garantie verkopen. Ook proberen sommige mensen om aftermarket onderdelen te krijgen, in plaats van de OEM-onderdelen, die uiteindelijk snel verslijten.
Het kopen van een oude Mercedes-Benz auto is leuk en kan lijken als een geweldige deal, maar je moet bereid zijn om schotel uit een veel geld, zelfs voor een kleine reparatie. Je zal moeten kleine problemen hier en daar te repareren als de auto voegt op mijlen en je moet klaar zijn voor grote reparaties als de auto ouder wordt.

De meeste van de kostbare reparaties worden ervaren op oudere Mercedes met ten minste 150.000 mijl of meer. Dus, als de oude Benz die u van plan bent te kopen heeft meer dan 100k mijl, bereid zijn om de monteur te bezoeken vaker dan normaal.

Hoge onderhoudskosten

Het onderhoud van een tweedehands Mercedes-Benz is ook zeer kostbaar. Er zijn maar weinig Mercedes autodealers op de markt, en ze zijn duur. Reparatie of onderhoud van onderdelen aan een Mercedes-Benz auto is omslachtig, daarom zijn er ook niet zoveel dealers. De auto heeft geavanceerde systeembewakingssoftware, rijhulpmiddelen en infotainment waar moeilijk mee om te gaan is.

Mercedes dealers moeten geautoriseerd zijn en zijn meestal gespecialiseerd. Ze hebben een speciale opleiding en speciaal gereedschap nodig om uw auto te repareren. Daarom kunt u niet met uw Mercedes-auto naar elke dealer in de stad.

Lage doorverkoopwaarde

Veel luxewagens behouden een hoge restwaarde gedurende de eerste 5 jaar. Na deze periode wordt de auto snel afgeschreven. Dat is een van de redenen waarom oude Mercedes-Benz auto’s extreem goedkoop zijn. Omdat Mercedes een luxemerk is, zullen auto’s snel afgeschreven worden in vergelijking met niet-luxe automerken.

  Wat is prestigieuzer, Mercedes of BMW?

Hoe hoger de onderhoudskosten, hoe lager de doorverkoopwaarde. Gebruikte Mercedessen zijn dus goedkoop vanwege hun lage restwaarde, die het gevolg is van hoge onderhouds- en reparatiekosten. Hoe ouder de auto, hoe goedkoper hij wordt. Ook is hun vraag niet zo hoog als die van niet-luxe merken, waardoor hun restwaarde wat lager is.

Een Mercedes-Benz die minstens 6 jaar oud is, kan zijn oorspronkelijke waarde met ongeveer 30% tot 40% zien dalen. Afhankelijk van de staat van de auto kan dit zelfs nog hoger uitvallen.

Veel goedkopere alternatieven

Mercedes-Benz mag dan wel tot de meest gewilde luxe automerken op de markt behoren, maar oudere Mercedessen zijn dat niet. Dat komt omdat er veel alternatieve oude automerken op de markt zijn. In tegenstelling tot Mercedes-Benz zijn deze automerken goedkoper, betrouwbaarder en kosten ze minder om te onderhouden.

Oude automerken zoals Lexus en Infinity bieden uitstekend comfort, maar ze zijn veel goedkoper dan Mercedes. Ze zijn ook betrouwbaarder in prestaties, en onderhoud of reparaties zijn niet een probleem zoals ze zijn met Mercedes.

FAQs over het kopen van een tweedehands Benz

Wat is de beste oude Mercedes die u kunt kopen?

Dat hangt af van uw smaak en voorkeur. Als u een betrouwbare oude Mercedes-Benz wilt, kunt u overwegen om de 2008 tot 2010 C 300 Mercedes of 1977 tot 1985 300D model te krijgen. Voor prestaties, krijgen de 2008 tot 2010 C63 of 2010 tot 2012 E550 coupe Mercedes-Benz automodellen.

  Maakt Mercedes een stationwagen?

Waarom zijn tweedehands Mercedes-Benz S-Klasse auto’s zo goedkoop?

Het Mercedes S-Klasse model is zeer goedkoop omwille van hun betrouwbaarheid. Ze zijn een van de minst betrouwbare Mercedes-Benz automodellen op de markt. Als u dit model koopt, krijgt u te maken met hoge onderhoudskosten. Het S-Klasse model is ook niet erg in trek, zoals het E-Klasse model.

Is het de moeite waard om een 10 jaar oude tweedehands Mercedes-Benz auto te kopen?

Dat hangt af van het Mercedes-model en de staat waarin de auto verkeert. Sommige eigenaars zorgen ook na 10 jaar nog goed voor hun auto. Maar als u vermoedt dat de auto slecht is onderhouden, koop de auto dan niet. Ongeacht de staat van de auto, verwacht dat u de auto regelmatig onderhoudt.

Samenvatting

Inmiddels weet u waarom Mercedes-Benz automodellen goedkoop zijn. Oudere Mercedessen zijn goedkoop vanwege hun hoge reparatie- en onderhoudskosten. Ook hebben ze geen garantie, wat betekent dat je er alleen voor staat als er iets misgaat met de auto.
Maar hoewel een oudere Benz goedkoop is, heeft hij nog steeds luxe kenmerken die andere automerken niet hebben. Bovendien zijn Mercedessen comfortabel met een strak design. Zelfs met de hoge reparatie- en onderhoudskosten zal de juiste verzorging van een oude Mercedes het bezoek aan de monteur beperken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts