Waarom zijn Mercedessen zo duur?

Waarom zijn Mercedessen zo duur?

Als u op zoek bent naar een luxueuze wagen, dan moet Mercedes Benz op uw lijstje staan. Al meer dan 7 decennia behoort Mercedes Benz tot de meest luxueuze voertuigen ter wereld. Dat is niet toevallig.

De auto’s van Mercedes Benz zijn zo duur omdat ze goed ontworpen en gebouwd zijn. De voertuigen ondergaan onberispelijke ontwerpen, testen en aandacht voor detail. Bovendien maakt het bedrijf zijn eigen onderdelen, in tegenstelling tot veel bedrijven die sommige van hun auto-onderdelen uitbesteden. Hun auto’s zijn ook comfortabel, innovatief, en met enkele van de beste technologieën op de markt.

Ondanks de hoge initiële kosten van Mercedes Benz auto’s, vinden de meeste geïnteresseerde kopers de forse prijs niet erg. In dit artikel gaan we enkele van de redenen die Mercedes Benz auto’s duur maken belichten. Deze zijn als volgt:

Superieure kwaliteit onderdelen

Mercedes Benz is ontworpen met behulp van top-tier alleen onderdelen. Bovendien hebben ze een hoog niveau van vakmanschap dat ongeëvenaard is. Dat is de reden waarom hun prijzen ver buiten het bereik van vergelijkbare auto’s liggen. De meeste auto’s in dezelfde categorie als de Mercedes Benz hebben een lagere prijs omdat hun onderdelen niet van hetzelfde kwaliteitsniveau zijn.

Dit verklaart ook waarom de reserveonderdelen van Mercedes Benz duur zijn, en ze hebben maar een paar dealers. De kosten van het kopen van onderdelen zijn hoog, en dat is de reden waarom veel mensen zich niet aan deze business wagen. Mercedes Benz produceert haar eigen OEM auto-onderdelen om de kwaliteit te waarborgen.

Kwaliteit en consistentie

Mercedes auto’s zijn goed ontworpen en goed gebouwd om lang mee te gaan. Sommige mensen bezitten nog steeds de Mercedes die ze tientallen jaren geleden kochten. Dankzij de ervaren, toegewijde en wereldklasse medewerkers die ze in dienst hebben. Alle voertuigen die ze maken zijn bedoeld om de verwachtingen van de klant te overtreffen, en daar hebben ze in de loop der jaren aan voldaan.

  Wat is het beste moment om een Mercedes te kopen?

Technologie & Innovatie

Mercedes biedt niet alleen superieure onderdelen en kwaliteitsservice, maar maakt ook technologisch geavanceerde voertuigen. In vergelijking met vele populaire automerken, heeft Mercedes een voortrekkersrol gespeeld bij de introductie van nieuwe technologieën en innovaties. In feite hebben veel merken de creaties van Mercedes Benz geïmiteerd.

Een van hun opmerkelijke uitvindingen is de volledig onafhankelijke ophanging en hydraulische remmen, die het rijden met de auto veiliger maakten. Bovendien waren zij het eerste bedrijf dat directe brandstofinjectie aanbood. Andere uitvindingen zijn de gordelspanners, de eerste automatische versnellingsbak met zeven versnellingen, en nog veel meer.

Veiligheid

Een andere reden waarom de voertuigen van Mercedes Benz zo duur zijn, is hun veiligheidsniveau. Mercedes is al vele jaren een van de toonaangevende automerken op het gebied van veiligheid. Dit gaat terug tot 1951 toen ze voor en achter kreukelzones ontwikkelden voor de veiligheid. En in 1978 werd het eerste antiblokkeerremsysteem (ABS) ontwikkeld.

Tegenwoordig beschikken Mercedes auto’s over een aantal van de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen op de markt. De voertuigen zijn zwaarder voor meer stabiliteit op de weg. Ze bevatten ook meer airbags dan de meeste andere auto’s. Bovendien hebben ze slimme veiligheidsgordels en hoofdsteunen gemaakt met de meest innovatieve whiplash-technologie om veiligheid en comfort te bieden.

Wat deze auto’s nog veiliger maakt, is dat hun veiligheidsgordels zijn gemaakt met voorspanners die de hoofdsteunen aanspannen en aanpassen om de inzittenden veilig te houden tijdens een ongeval. Met dergelijke technologieën die niet in elk voertuig aanwezig zijn, is het gemakkelijker te zien waarom Mercedes een forse prijs heeft.

  Mercedes vs Lexus Onderhoudskosten

Fabricagekosten

Een cruciaal kenmerk dat Mercedes onderscheidt van andere middenklasse luxe autofabrikanten zoals BMW, Audi, Honda of en Toyota is dat ze hun eigen auto-onderdelen maken. De meeste van deze bedrijven besteden sommige onderdelen zoals de transmissies uit aan derden.

Mercedes Benz daarentegen maakt deze onderdelen in hun eigen fabriek. Er is dus geen uitbesteding, wat ervoor zorgt dat de onderdelen van topkwaliteit zijn. Mercedes ontwerpt en maakt bijvoorbeeld zijn eigen transmissies zoals de 5-versnellingen 722.5, 7-versnellingen 722.7 en 9-versnellingen 722.9 G-Tronic. Bovendien maken zij OEM aftermarket onderdelen.

Luxe

Alles aan Mercedes auto’s spreekt luxe. Alleen al de buitenkant trekt de aandacht wanneer er een Mercedes passeert. En het interieur bevestigt het allemaal. De afwerking, hoogwaardige bekleding, comfort, gepolijste houten bekleding, elegante styling, pluche vloerbedekking, LED sfeerverlichting, en zelfs het entertainmentsysteem zegt het allemaal. Er spreekt luxe en weelde uit.

De luxe en het comfort die auto’s van Mercedes Benz bieden, maken dat mensen bereid zijn de bank te breken om ze te krijgen. Ze geven u een gevoel van klasse en exclusiviteit dat niet te verslaan is.

Het merk

Het merk Mercedes Benz is altijd bekend geweest voor het leveren van uitstekende en high-end gebouwde voertuigen. In tegenstelling tot sommige merken die meer vragen voor minder, komt Mercedes zijn beloftes na en krijgt u waar u voor betaalt. De ster van de Mercedes Benz is een symbool dat klanten de innovatie, het design, de prestaties, het comfort en de veiligheid krijgen die het merk populair hebben gemaakt.

Daarom heeft Mercedes Benz de slogan “het beste of niets,” om te laten zien waar ze voor staan. Dat betekent dat ze niets minder dan het beste leveren aan hun klanten.

  Kan een Mercedes overal worden onderhouden?

FAQs over Mercedes

Is een auto van Mercedes-Benz gemakkelijk te onderhouden?

Het bezit van een luxewagen zoals Mercedes is niet goedkoop. Naarmate de auto ouder wordt, stijgen ook de onderhoudskosten. De waarheid is dat het onderhoud van een Mercedes net zo duur is als de aankoop ervan. In tegenstelling tot andere automerken die door de meeste monteurs kunnen worden gediagnosticeerd, hebben Mercedessen meestal gespecialiseerde dealers. Ook de onderdelen zijn vrij duur.

Is de Mercedes Benz de prijs waard?

Ja, Mercedes Benz is elke dollar waard. Voertuigen van dit merk zijn technologisch geavanceerd, snel, luxueus, veilig en betrouwbaar in prestaties. Het kopen van een oude of gebruikte Mercedes Benz is echter lastig, want hoe ouder de auto wordt, hoe duurder het onderhoud wordt.

Wat maakt auto’s van het merk Mercedes anders dan andere?

Dat is eenvoudig: Mercedes biedt de meeste kenmerken die mensen in luxewagens zoeken. De auto’s zijn uitgerust met een uitstekende techniek, superieure prestaties, eersteklas veiligheid en luxueuze afwerkingen. Met deze kenmerken, Mercedes verslaat andere auto’s in dezelfde categorie.

Ga uw Mercedes halen

Nu u weet waarom auto’s van Mercedes Benz duur zijn, kunt u een model naar keuze aanschaffen. U zult zeker waar voor uw geld krijgen, want Mercedes is een klasse apart. Van hun uitzonderlijke techniek tot luxe en veiligheid, je krijgt waar je voor betaalt. Vergeet alleen niet dat u bereid moet zijn om deel te nemen aan de dure onderhouds- en reparatiekosten die ermee gepaard gaan. Rij veilig!

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts