Is het de moeite waard om een Mercedes met hoge kilometerstand te kopen?

Is het de moeite waard om een Mercedes met hoge kilometerstand te kopen?

Als u in de markt bent voor een nieuwe auto, is er heel wat logica achter het overwegen van een gebruikte Mercedes als uw volgende aankoop. U krijgt misschien meer voor het geld dat u betaalt, maar u moet de gebruikskosten in gedachten houden.

De waarde van een auto wordt bepaald door veel verschillende factoren. De vraag op de markt, de kilometerstand, de staat, de gebruikskosten, de onderhoudshistorie en vele andere factoren komen allemaal samen om een verleidelijk aanbod te creëren.

Een gebruikte Mercedes met een hoge kilometerstand is een aankoop die het overwegen waard is als al deze factoren het als zodanig maken.

Afschrijving

De eerste reden waarom u zou moeten kiezen voor een tweedehands Mercedes met hoge kilometerstand is de afschrijving. Sommige modellen zoals de E-klasse verliezen 40-50% van hun waarde in de eerste drie jaar. Gezien het feit dat de instapprijs voor een dergelijke auto extreem hoog is, zou u gebruik moeten maken van de voordelen van de afschrijvingsklap en overwegen om tweedehands te kopen.

Een drie jaar oude Mercedes met nog wat kilometers op de klok heeft nog geen 40-50% van de genotsfactor verloren, dus het is zinvol om het te overwegen. Auto’s zijn een belangrijke investering, en Mercedessen zijn vrij fors in de portemonnee, dus tweedehands kopen kan het redelijker maken.

Kilometerstand

Niet alle auto’s met een hoge kilometerstand zijn gelijk. Sommige zijn op onwaardige wijze gebruikt op slechte wegen, zijn bereden door slechte chauffeurs of zijn niet goed onderhouden. U moet in gedachten houden dat het getal op de kilometerteller slechts de helft van het verhaal vertelt.

Het is veel belangrijker om na te gaan hoe de auto werd gebruikt. Een goed onderhouden Mercedes met 100 km afgelegde afstand is een betere keuze dan een Mercedes met 50 km afgelegde afstand. Ook moet u de kilometerstand in verband brengen met de leeftijd van het voertuig.

12.000 mijl wordt algemeen beschouwd als het gemiddelde aantal kilometers dat de meeste bestuurders per jaar afleggen. Dus, laten we zeggen dat u in de markt bent voor een 5 jaar oude Mercedes. Als de auto meer dan 60.000 mijl op de klok heeft, wordt het beschouwd als een hoge kilometerstand exemplaar. En, als het getal een stuk lager is, dan wordt het beschouwd als een voertuig met een lagere kilometerstand.

  Mercedes-Benz SL500 Problemen

Conditie

Toestand en kilometerstand zijn meestal de twee factoren die met elkaar correleren naarmate de auto ouder wordt. Veel kopers zouden auto’s met een hogere kilometerstand associëren met auto’s in slechte staat. Maar in feite is dat verre van de waarheid.

De staat van het voertuig wordt beschouwd als prioriteit nummer één bij het zoeken naar een auto met een hoge kilometerstand. En daar is een goede reden voor, vooral als de staat wordt ondersteund door goed onderhoud en serviceverslagen.

Mercedessen zijn gebouwd om lang mee te gaan, dus het vinden van een auto in goede staat is zeker het overwegen waard. Een Mercedes die geen ongeluk heeft gehad en die goed wordt onderhouden, kan een verstandige aankoop zijn, zelfs als er veel kilometers mee zijn gereden.

U moet veel tijd besteden aan het zoeken naar tekenen van ruw gebruik. Sommige daarvan zouden de onjuiste uitlijning van de carrosseriepanelen, roestige schroeven, inconsistente verf banen, gebogen frame rails, en mogelijke subpar afdekkingen vaak gedaan op de onderbuik van de auto.

Onderhoud en pre-purchase inspecties

Service, onderhoud en pre-purchase inspecties zijn ook belangrijke factoren om op te letten.

Een volledige onderhoudshistorie betekent dat de betreffende auto is onderhouden volgens de aanbevelingen van de fabrikant. De aanschaf van een auto met een volledige onderhoudshistorie zegt veel over de manier waarop de auto tijdens zijn levensduur is onderhouden.

Onderhoudsschema’s moeten correct worden gevolgd. Korte termijn check-ups zoals de verschillende filters en banden en grotere check-ups zoals bougies, transmissie vloeistoffen, en differentieel smering zijn belangrijk bij het winkelen voor een gebruikte hoge kilometerstand Mercedes.
Pre-aankoop inspecties zijn een absolute must bij het kopen van een gebruikte hoge kilometerstand Mercedes. U moet de verkoper vragen of hij bereid is om een inspectie uit te voeren. Als hij daarmee instemt, is dat op zich al een goed teken dat de auto in goede staat is.

  Mercedes vs BMW betrouwbaarheid, wat is betrouwbaarder?

Je moet genoegen nemen met een legitieme gekwalificeerde inspecteur die gespecialiseerd is in Mercedes auto’s en alle nodige informatie verstrekken om de legitimiteit van de inspectie verder te bewijzen.

FAQs over het kopen van een tweedehands Mercedes

Moet ik een Mercedes met een hogere kilometerstand kopen, of een nieuw betaalbaar merk met een lagere kilometerstand?

Het kopen van een nieuwe auto komt met tal van voordelen, waaronder fabrikant garanties, gratis service pakketten, en de nieuwe auto geur. Hoewel het minder stresserend is om je zorgen te maken over het langetermijnbezit van een nieuwe auto, betaal je er wel voor.

Maar sommigen zouden de logica daarachter betwisten. Afschrijving is een enorme factor om te overwegen wanneer u een nieuwe auto koopt. Voor het bedrag dat u uitgeeft aan een nieuwe Honda, kunt u net zo goed een tweedehands Mercedes kopen met een hogere kilometerstand.

Als je alle juiste stappen volgt, is een gebruikte Mercedes meer dan een nieuwere betaalbare auto. Goedkopere merken kunnen nooit hetzelfde niveau van premium ervaring bieden als een Mercedes.

Wat is het verschil in het verzekeren van een gebruikte auto met een hogere kilometerstand in vergelijking met een nieuwe?

Een gloednieuwe Mercedes E-klasse kost u zo’n $50-60k. De kosten voor het verzekeren van een nieuwe auto zijn hoger door de waarde van de auto. Dus, als uw auto wordt gestolen, moet de verzekeringsmaatschappij een auto van $50 of 60k vervangen, en daarom kost het meer om zo’n auto te verzekeren.

Aan de andere kant, een nieuwere E-klasse wordt geleverd met meerdere verschillende veiligheid en anti-diefstal functies die de algehele veiligheid van de eigendom te stimuleren, die op zijn beurt werkt gunstig op uw verzekeringspremies.

Een gemiddelde vraagprijs voor een 2010 E-klasse ligt rond de $15k. De kosten voor het verzekeren van een gebruikte Mercedes zijn lager, gezien de waarde van de auto. Dus, als uw gebruikte E-klasse wordt gestolen, moet uw verzekeringsmaatschappij een goedkopere auto vervangen, en de premies zijn lager als gevolg daarvan.

  Is het bezit van een Mercedes duur?

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands Mercedes met een hogere kilometerstand?

Ten eerste bespaart u met een tweedehands auto geld bij de aanschaf, maar hij kost wel veel meer om te gebruiken door het ontbreken van garantie en servicepakketten. Een gebruikte auto komt ook vrij van veel verschillende soorten extra kosten in verband met de aankoop van een nieuwe auto, zoals invoerrechten, dealer voorbereidingen, of de scheepvaart.

Certified pre-owned programma’s aangeboden op veel verschillende Mercedes gebruikte auto’s bieden u een grondig geïnspecteerd kwaliteitsproduct, maar ze bieden niet dezelfde hoeveelheid van de dekking een nieuwe Mercedes krijgt. Registratiekosten hebben de neiging om goedkoper te zijn op een goedkopere auto, en hetzelfde geldt voor verzekeringspremies.

Service en garantieprogramma’s zijn niet inbegrepen wanneer u koopt van een particuliere verkoper. Ook moet u in gedachten houden dat sommige nieuwe Mercedes auto’s worden verkocht over de sticker prijs als gevolg van hogere vraag.

Het belangrijkste voordeel van tweedehands kopen is het ontbreken van een kolossale afschrijvingsklap. Dat is een slimmere investering op de lange termijn, aangezien Mercedes auto’s vrij hoog geprijsd zijn.
U kunt misschien niet kiezen uit de verschillende opties op uw gebruikte auto te kopen. Maar het grote aantal verschillende aanbiedingen zorgt ervoor dat u genoeg middelen heeft om zo dicht mogelijk bij het kopen van een exemplaar op maat van uw behoeften en wensen te komen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts