Land Rover Discovery betrouwbaarheid

De Discovery van Land Rover was het eerste model dat werd gepositioneerd als gezinsauto, met ruime terreincapaciteiten, maar ook meer ruimte en zitplaatsen dan zijn Range Rover tegenhanger. De productie startte in 1989. De Discovery was bij de introductie verkrijgbaar als driedeurs model, maar werd het jaar daarop, in 1990, opgevolgd door het vijfdeurs model.

Overzicht

Het vijfdeurs estate-model van de Discovery wordt geleverd met een 3,0-liter AJ126 V6-S-motor. De 3,0-liter zes-in-lijn motor genereert 355 pk en slaagt erin om in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. In de Land Rover Discovery kunnen vijf zitplaatsen plus twee jump seats die in de bagageruimte kunnen worden geschoven. Over het geheel genomen was het destijds een leuke auto om te bezitten.

Betrouwbaarheid

Volgens J.D. Power wist de Land Rover Discovery slechts 72 te scoren, wat vrij gemiddeld is. In 2021 behaalde hij de 22e plaats, dus elke verbetering lijkt marginaal te zijn. De bedrijfskosten, onderhoudskosten en betrouwbaarheidsscores waren teleurstellend. Land Rover eindigde op de laatste plaats voor betrouwbaarheid, met 35,7% van de eigenaars die in het eerste jaar minstens één defect hadden.

Veiligheid

Tijdens de crashtests van Euro NCAP scoorde de Discovery vijf sterren. Uiteraard zijn alle auto’s uitgerust met airbags voor bestuurder en passagier en gordijnairbags die het hele interieur bestrijken. Ook in de ANCAP-test scoorde hij behoorlijk goed.

  Lincoln Town Car Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Er is een reden voor de slechte betrouwbaarheidsscore van Land Rover deels te wijten aan het afschrijvingspercentage. De 2020 Discovery van Land Rover heeft een voorspeld afschrijvingspercentage van 55% na 5 jaar bezit, volgens AutoPadre.

Onderhoud en reparatie

Net als veel andere luxe auto’s hebben Range Rovers meer onderhoud nodig. Hun onderhoudskosten staan in de top 10 op de lijst van duurste auto’s. De gemiddelde onderhouds- en reparatiekosten van de Land Rover Discovery bedragen voor de eerste 10 jaar ongeveer $16.147.

FAQ

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Land Rover Discovery?

De Land Rover Discovery is een auto met 7 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Vierwielaandrijving

Wat is het vermogen in een Land Rover Discovery en heeft deze een turbo?

De Land Rover Discovery heeft 296 pk en 295 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

De Land Rover Discovery heeft 20 X 8,5 inch Aluminium Voorwielen en 20 X 8,5 inch Aluminium Achterwielen.

Welke Land Rover Discovery is het meest betrouwbaar?

De Series II Discovery is veel betrouwbaarder dan de meeste andere Land Rovers.

Hebben Land Rovers veel problemen?

Gemiddeld waren er 133 problemen per 100 voertuigen. Helaas waren de resultaten van Land Rover veel teleurstellender dan verwacht. Het merk kende 179 problemen per 100 voertuigen, wat iets minder is dan 2 problemen per voertuig. De betrouwbaarheid van Land Rover is niet veel veranderd.

  Land Rover LR4 betrouwbaarheid

Welk jaar is Land Rover het meest betrouwbaar?

 • 1970 Range Rover Classic.
 • 1983 Land Rover 110.
 • 1989 Land Rover 90.
 • 1989 Land Rover Discovery Series 1.
 • 2003 Range Rover.
 • Land Rover LR4.
 • 2011 Range Rover Evoque.
 • 2014 Range Rover Sport SVR.

Wat zijn veel voorkomende problemen bij Land Rovers?

 1. Problemen met de luchtvering.
 2. Elektrische problemen en olielekkages.
 3. Waterlekken van schuifdak.
 4. Defecte handrem.
 5. Problemen met de stuuras.
 6. Airbag Storing.

Is een Land Rover Discovery een goede auto?

Ja, de Land Rover Discovery SUV is geweldig. De Discovery heeft krachtige turbomotoren, een comfortabel rijgedrag en kan off-road prestaties leveren die weinig andere SUV’s in zijn klasse kunnen evenaren. Het interieur van de Discovery is van topklasse, met veel gebruiksvriendelijke voorzieningen en veel laadruimte.

Wat is beter Discovery of Range Rover?

Omdat de Discovery Sport een kleine SUV is, is hij gemakkelijker te navigeren in stedelijke gebieden. De Range Rover Sport biedt meer standaardvoorzieningen en heeft een groter trekvermogen. Hij heeft een iets lager brandstofverbruik. Beide SUV’s zijn beschikbaar bij Land Rover Huntington voor Huntington bestuurders.

Wordt Land Rover door Toyota gemaakt?

Nee, Land Rover is eigendom van Tata Motors Ltd., een Indiaas bedrijf. Toyota heeft een minderheidsbelang in Tata Motors.

Heeft de Land Rover Discovery verwarmde stoelen?

Ja, de Land Rover Discovery heeft verwarmde voorzetels. De Discovery Sport met vijf zitplaatsen wordt standaard geleverd met gedeeltelijk lederen bekleding en in acht richtingen elektrisch verstelbare voorstoelen. Optionele upgrades omvatten lederen bekleding, 10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen en verwarmde en geventileerde achterstoelen. Een verwarmd stuurwiel is eveneens leverbaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts