Land Rover Range Rover Sport Betrouwbaarheid

Jaguar Land Rover’s (JLR), een multinationale automobielonderneming die sinds 2008 eigendom is van Tata Motors, is de meerderheidsaandeelhouder van het merk Land Rover. Het merk produceert voornamelijk vierwielaangedreven, off-road geschikte voertuigen. De Land Rover Range Rover Sport, meestal Range Rover Sport of gewoon Range Rover Sport genoemd, is een middelgrote luxe-SUV die wordt geproduceerd onder het merk Land Rover van de Britse fabrikant Land Rover, en later Jaguar Land Rover.

Overzicht

Land Rover biedt voor de Range Rover Sport twee dieselmotoren en twee benzinemotoren aan. De motorinhouden zijn 2993 cc en 3993 cc voor de dieselmotoren en 1997 cc en 5000 cc voor de benzinemotoren. Vanuit stilstand kan de SUV in slechts 4,3 seconden naar 100 km/u sprinten. Hij kan een topsnelheid van 176 mph bereiken.

Betrouwbaarheid

Range Rover Sport-eigenaars gaven het 2020-model een slechte beoordeling. Van de negen luxe SUV’s die door Reliability Survey werden onderzocht, eindigde deze SUV het laagst. Van de 31 geteste fabrikanten behaalde Land Rover als geheel ondergemiddelde cijfers en eindigde daarmee op de 31e plaats.

Veiligheid

Bovendien kreeg de Range Rover een veiligheidsscore van vijf sterren van Euro NCAP, inclusief een van de beste scores ooit voor de veiligheid van voetgangers bij een grote terreinwagen. In zijn tests prees Euro NCAP de bescherming van de auto voor zowel volwassenen als kinderen.

  Dodge Grand Caravan Betrouwbaarheid

Doorverkoopwaarde

De Land Rover Range Rover Sport SVR schrijft het meest af met $19.500 per jaar, gevolgd door de Autobiography met $12.500. Een Land Rover Range Rover Sport is 53% afgeschreven na 5 jaar, en heeft een 5-jaars restwaarde van $42.159.

Onderhoud en reparatie

In het algemeen zal de sport versie iets meer kosten om te onderhouden. U moet rekenen op ongeveer $5.000 per jaar voor onderhoud en bijna $4.500 voor reparaties. De classic versie kost iets minder om te onderhouden, rond de $4.500 per jaar, met reparaties dichter bij de $3.000.

FAQ

Hoeveel zitplaatsen heeft de Land Rover Range Rover Sport?

De Land Rover Range Rover Sport is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Vierwielaandrijving

Wat zijn de pk’s in een Land Rover Range Rover Sport en heeft deze een turbo?

De Land Rover Range Rover Sport heeft 254 pk en 443 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Diesel V-6 met een cilinderinhoud van 3.0 L Het brandstofsysteem is: Diesel Direct Injection.

Hoe groot is de kofferruimte van de Land Rover Range Rover Sport?

73.7 Cubic Feet ( 2,087 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Land Rover Range Rover Sport?

21,34 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Land Rover Range Rover Sport heeft 21 X 9,5 inch Aluminium Voorwielen en 21 X 9,5 inch Aluminium Achterwielen.

  Jeep Grand Cherokee L Betrouwbaarheid

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Range Rover Sport?

  • Defecte voorarm ophanging.
  • Defecte luchtvering.
  • Problemen met vermogensverlies.
  • Defecte parkeerrem.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts