Meest voorkomende problemen met Mercedes GL450

De Mercedes GL/GLS modellen vertegenwoordigen het top-echelon van Mercedes full-size luxe SUV’s gemaakt voor het uiterste comfort voor alle zeven passagiers. Deze auto’s zijn groot, breed, zwaar, en lang, wat betekent dat ze niet de makkelijkste auto’s om te rijden, maar ze zijn enkele van de meest comfortabele degenen.

Met zo’n grote massa komen een paar duidelijke kanttekeningen, waarvan er vele direct verband houden met alle problemen die GL450 modellen ondervinden. De GL450 was in productie tussen 2007 en 2017, en in die tijd is de GL voortdurend verbeterd totdat hij werd vervangen door de GLS.

De eerste generatie van de GL450 (X164) werd geïntroduceerd in 2006, en hij heeft vooral last van airbag problemen, problemen met de ophanging, en stuurproblemen. De tweede generatie van de GLE450 (X166) werd geïntroduceerd in 2013. Dit GL450 model is een stuk meer bij de tijd en hij is betrouwbaarder dan de eerste generatie.

De meest vervelende problemen die de tweede generatie van de GL450 teisteren zijn elektrische problemen, problemen met de stoelen en motorproblemen. We kunnen gerust stellen dat alle GL-modellen complex en duur in onderhoud zijn, waardoor ze vatbaar zijn voor allerlei problemen als ze niet goed worden onderhouden.

Mercedes GL450 (X164) airbag problemen

De X164 GL450 was ook onderdeel van de gevreesde Mercedes Takata terugroeping die allerlei defecte airbags en defecte airbag ontplooiingssystemen in vrijwel alle Mercedes modellen uit die tijd omvatte. Het probleem hier is dat zo veel Mercedes modellen werden beïnvloed, dus er zijn nog steeds veel Mercedes modellen met onopgeloste airbag-gerelateerde problemen uit en over.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een gebruikte X164 GL450, of een andere Mercedes uit die tijd, moet u om te onderzoeken of de auto die u op zoek bent naar heeft al deze problemen gesorteerd. Zo niet, riskeert u potentieel dodelijke gevolgen als u nooit vertrouwen in uw airbags.

  Uitleg van de Mercedes modelnummers

Mercedes GL450 (X164) ophanging problemen

De GL450 is het vlaggenschip van Mercedes zeven-zits full-size SUV, wat betekent dat het krijgt de Mercedes AIRMATIC luchtvering systeem. Dit systeem is niet zo slecht als iedereen denkt, maar dat is alleen het geval als het systeem inderdaad goed onderhouden is.
De meest voorkomende GL450 luchtvering problemen zijn onder andere zakken en luchtcompressor problemen. Soms begint de druk te lekken waardoor de auto ofwel volledig wegzakt ofwel naar de ene of de andere kant zakt.

Mercedes GL450 (X164) stuurproblemen

Vroege GL450 modellen staan er om bekend soms vrij ernstige problemen met het stuursysteem te ondervinden. Problemen zoals het blokkeren van de stuurbekrachtiging tijdens het rijden is niet iets wat u wilt meemaken, maar helaas hebben veel GL450-eigenaars dit wel meegemaakt.

Bovendien meldden veel eigenaars ook een zwaar stuurwiel en inconsistente stuurbekrachtiging.

Mercedes GL450 (X166) elektrische problemen

De tweede generatie van de GL450 lijkt een stuk betrouwbaarder te zijn dan het eerste generatie model, maar het is veilig om te zeggen dat zelfs deze full-size SUV niet zonder zijn aandeel van problemen is. Een van de meest voorkomende problemen met de X166 zijn elektrische problemen, zoals een defect dode hoek hulpsysteem, problemen met de kabelboom, of een aantal bijzonder interessante water-gerelateerde problemen.

Al met al komen deze in een verscheidenheid van verschillende problemen, wat betekent dat u problemen met uw ruitenwisser kan ervaren, terwijl een andere eigenaar kan problemen met een andere elektrische item ervaren.

  De Mercedes premiumpakketten uitgelegd

Mercedes GL450 (X166) problemen met stoelen

Zowel de eerste als vooral de tweede generatie van de GL450 staan erom bekend dat ze compleet stomme problemen hebben met de hoofdsteun. Omdat de GL450 vooral wordt gebruikt voor het vervoer van grote gezinnen, klaagden veel eigenaars dat ze de hoofdsteunen van de tweede rij niet volledig konden verwijderen om een kinderzitje te monteren.

Eigenaren verklaren dat deze hoofdsteunen jongere passagiers op de tweede rij oncomfortabel maken, terwijl anderen verklaren dat de GL450 hierdoor uiterst onveilig is. Mercedes heeft nooit volledig gereageerd op dit probleem, noch hebben ze een oplossing aangeboden.

Mercedes GL450 (X166) motor problemen

De GL450 is geen auto die bekend staat om een groot aantal motor gerelateerde problemen, maar sommige eigenaren meldden olielekkages, incidentele problemen met de motorkoeling, of radiator lekkages. Er zijn enkele gevallen bekend waarbij enkele eigenaren klaagden over het volledig uitvallen van de motor, zelfs zonder dat de auto de 50k km grens overschreed.

De meeste rapporten geven aan dat dit te wijten is aan menselijke fouten in de assemblagefabriek en dat deze problemen niet voorkomen bij alle GL450 modellen. Al bij al zijn de motoren in deze kolossen relatief betrouwbaar, maar alleen als u ze correct en tijdig onderhoudt.

FAQ Sectie

Is de X164 GL450 beter dan de X166 GLE450?

De latere X166 GLE450 is de betere auto om te kopen omdat hij veel moderner is en omdat hij ook veel betrouwbaarder is. De X164 GL van de eerste generatie is nu een relatief oude auto, wat betekent dat er veel potentiële problemen kunnen ontstaan door het bezit van zo’n complexe en oude auto.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes ML350

De X166 daarentegen is nog redelijk up to date, wat betekent dat hij kan worden uitgerust met de meeste moderne technologie. De GLS was eigenlijk alleen maar een opgefriste X166, wat betekent dat de laatste generatie van de GL min of meer hetzelfde is als de eerste generatie van de GLS.

Is de Mercedes GL450 duur in onderhoud?

Alle Duitse luxe grote SUV’s zijn duur in onderhoud omdat ze gebruik maken van grote motoren, grote banden, grote remmen en ze zijn vrij zwaar wat betekent dat al deze het gewicht moeten beheren. Veel sites stellen dat je bereid moet zijn om meer dan $ 2.000 per jaar te betalen voor GL onderhoud.

Dit komt niet als een verrassing aangezien deze auto’s groot zijn en volgepropt met allerlei technologie en comfort snufjes.

Is de Mercedes GL450 veilig?

Beide generaties van de GL450 zijn veilig, maar de nieuwere X166 generatie is nog veiliger. Mercedes heeft zijn best gedaan om deze wagens zo veilig mogelijk te maken omdat ze vaak worden gebruikt voor familietransporten. Echter, de Takata terugroepactie en alle stoelgerelateerde problemen verpesten het imago wel een beetje.

Hoe dan ook, als u geïnteresseerd bent in het kopen van een gebruikte GL model, zorg ervoor dat het te nemen voor een grondige pre-koop inspectie en zorg ervoor dat alle van de bovengenoemde problemen worden aangepakt tijdens die inspectie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts