Roesten Mercedessen?

Roesten Mercedessen?

Een van de redenen waarom Mercedes-Benz over de hele wereld zo populair is, is het luxueuze en verbluffende uiterlijk van de auto’s. Dit luxueuze merk heeft echter ook een deel van zijn problemen.

Net als andere auto’s, roesten Mercedessen. Mercedes mag dan wel de meest prachtige, luxueuze en comfortabel ogende auto’s hebben, maar roest is een probleem waar de meeste Mercedes-eigenaren mee te maken krijgen. Merk op dat sommige Mercedes modellen ernstige roestproblemen hebben in vergelijking met andere.

Welke Mercedes modellen hebben roestproblemen?

Mercedes modellen gebouwd tussen 1995 en 2004

De meeste Mercedes-Benz modellen gebouwd in de late jaren 1990 en vroege jaren 2000 hadden roestproblemen. Dit kwam voornamelijk door het type verf dat gebruikt werd. Het bedrijf schakelde over naar verf op waterbasis, die niet erg duurzaam was. Het had ook dunnere lagen, wat betekent dat het snel versleet, waardoor de auto’s werden blootgesteld aan de elementen.

Enkele Mercedes modellen die tussen 1995 en 2004 roestproblemen hadden waren de Mercedes-Benz W202 C-Klasse, W210, W208, W220 S-Klasse, C208 CLK-Klasse, W210 E-Klasse, C215 CL-Klasse, W203 C-Klasse, en W211 E-Klasse.
De meeste Mercedes modellen van na 2006 hebben geen roestproblemen gehad.

Teruggeroepen modellen vanwege verroeste bouten

Verschillende Mercedes-modellen gebouwd tussen 2011 en 2016 werden teruggeroepen vanwege roestproblemen. De teruggeroepen auto’s deden het niet goed in koude gebieden in Oost-Canada. De reden achter de terugroepactie was het dumpen van grote hoeveelheden zout op snelwegen tijdens de wintermaanden.

Het op de snelwegen gedumpte zout veroorzaakte roest aan de bouten die de elektrische stuurbekrachtigingsmotor met het stuurhuis verbond. Door de overmatige corrosie kon de eenheid uit elkaar vallen, wat tot verlies van de stuurbekrachtiging kon leiden. Dit bleek gevaarlijk te zijn, en meer dan 21.500 Mercedessen werden teruggeroepen.

  Porsche vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

De meeste modellen waren van de C-Klasse, E-Klasse, CLS-Klasse, S-Klasse, GLC-Klasse, GLE-Klasse, en ML-Klasse. Hoe dan ook, Mercedes adviseerde dealers om de bevestigingsbouten te vervangen en een corrosiebeschermende coating aan te brengen op het tandwielhuis en de bouten. Een andere optie was om de stuurinrichting te vervangen.

Na hoeveel kilometer beginnen Mercedessen te roesten?

Een Mercedes-Benz is niet alleen duur in aanschaf, maar ook in onderhoud. Hoewel veel luxe auto’s roestproblemen hebben, beginnen Mercedes deze problemen vaak al vrij vroeg te ontwikkelen. De meeste modellen beginnen roestproblemen te vertonen na 120.000 mijl of 10 jaar.

Als u een 10 jaar oude of oudere Mercedes bezit, moet u deze grondig inspecteren voordat het uit de hand loopt. Kleine roestplekjes verhelpen is gemakkelijker dan wachten tot ze zich uitbreiden. Roest kan ook sommige vitale onderdelen aantasten, wat tot dure reparaties kan leiden.

Welke Mercedes-onderdelen roesten?

Hoewel een Mercedes-Benz het toonbeeld van een luxe auto is, kan de auto na enkele jaren gebruik diverse problemen ontwikkelen, zoals roest. Als u uw auto al meer dan 10 jaar bezit, moet u beginnen met het inspecteren van bepaalde gebieden voordat de roest verergert.

Bij Mercedes-Benz is het gemakkelijk om te controleren op roest, omdat het vaker voorkomt op bepaalde delen van de auto. Deze omvatten:

  • De onderkant van de portieren
  • Achter de kentekenplaat
  • Onder wielkuipen
  • Op bumpers
  • Onder de stoelen
  • In de kofferbak
  • Achter de zijwandbekleding

Als u op deze plaatsen geen roest aantreft, is het onwaarschijnlijk dat het ergens anders zit. Roest varieert ook van het ene automodel tot het andere. De S-Klasse kan bijvoorbeeld roest ontwikkelen op alle vier de deuren, wat te wijten is aan een gebrekkig fabricageproces.

  Hoe lang gaan de ruitenwisserbladen van Mercedes mee?

Hoe beschermt Mercedes-Benz zijn auto’s tegen roest?

Mercedes heeft in de loop der jaren veel dingen veranderd om hun auto’s betrouwbaarder te maken. Sinds de klachten over roest tussen de automodellen van 1995 en 2004, zijn de auto’s van Mercedes nu duurzamer en roesten ze niet meer zo snel. Dit is te danken aan de innovatieve laktechnologie die op nieuwere Mercedessen wordt gebruikt.

De innovatieve laktechnologie die door Mercedes wordt gebruikt, staat bekend als “Permagard.” Dit is een aftermarket lakbeschermer die is gemaakt om Mercedes in schitterende vorm te houden. De innovatieve lak wordt gebruikt omdat het helpt om een plastic-achtige barrière te vormen tussen de echte lak en elementen, zoals sap, zure regen, vogelpoep en nog veel meer.

De Permagard-coating houdt ook de luxueuze uitstraling van Mercedes in stand, waardoor deze er als nieuw uitziet. In tegenstelling tot beschermende polijstmiddelen of was, is deze innovatieve lak duurzaam omdat hij zich hecht aan de lak van de auto. Hij zal dus niet snel vervagen zoals polijstmiddelen of waxen.

FAQ

Welke luxe auto heeft meer ernstige roestproblemen – Audi, BMW of Mercedes?

Van deze drie Duitse luxe automerken zijn Audi’s het minst gevoelig voor roestproblemen, terwijl Mercedes de meeste roestproblemen heeft. De Audi A3 en A4 scoren hoog in vele vergelijkingen van de auto’s met de minste roestproblemen. De BMW 3-serie volgt op de voet, gevolgd door de Mercedes-Benz A-Klasse & GLS-Klasse.

Roesten alle Mercedessen?

Hoewel veel Mercedes-eigenaars roestproblemen bij hun auto’s hebben gemeld, roesten niet alle modellen. Dus, voordat u voor een bepaald Benz model kiest, zorg ervoor dat het geen roestproblemen heeft. De A-Klasse en GLS-Klasse hebben de minste roestproblemen.

  Is de Mercedes A-Klasse een vrouwenauto?

Roesten Mercedessen in alle klimaten?

Ja, dat doen ze. Sommige klimaten zijn echter zwaarder voor uw auto dan andere. Als u bijvoorbeeld in de winter met een Mercedes rijdt, kan er roest optreden, omdat er dan veel zout wordt rondgeslingerd. Bovendien zal een Mercedes die in een vochtig klimaat rijdt, sneller roesten dan een Mercedes die in een minder vochtig klimaat rijdt.

Kan ik roest bij Mercedes repareren?

Natuurlijk kunt u uw roestprobleem verhelpen! Het zal echter duur zijn. Breng uw auto naar een erkende Mercedes-dealer, of een monteur die u vertrouwt als de auto buiten de garantie valt. De monteur zal uw auto schuren, slijpen en spuiten. Roest verwijderen is omslachtig en duur.

Waardoor gaat een auto roesten?

De meeste onderdelen aan de buitenkant van de auto zijn van staal. Als de lak bekrast is of versleten, wordt het staal eronder blootgesteld aan de elementen. Het metaal begint te roesten en te roesten. Als er niets aan gedaan wordt, kan de roest verergeren en gaten in de auto veroorzaken.

Laatste gedachten

Roest is een van de meest voorkomende problemen bij Mercedes-Benz. Voordat u een Mercedes model koopt, zorg ervoor dat u erachter komt of het een roestprobleem heeft of niet. Dit zal u helpen om uw auto in controle te houden en dure reparaties te voorkomen.
Inspecteer altijd de bumper van uw auto, de kentekenplaat, onder de bestuurders- en passagiersstoel, in de kofferbak, onder de wielbasis, de onderkant van de deuren en achter de zijwandbekleding. Mercedes voertuigen zijn echter sterk verbeterd, en de meest recente auto modellen hebben niet veel roest problemen zoals de vorige modellen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts