Veel voorkomende problemen met Jeep Wrangler

Jeep Wrangler Problemen

De Jeep Wrangler werd in 1986 op de markt gebracht. Het is een van de meest iconische auto’s van de laatste 20 jaar en een favoriet onder off-roaders. Ondanks zijn populariteit en prestaties off-road, heeft de Jeep Wrangler ook verschillende problemen. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Wrangler?

Zoals veel Jeep-modellen, heeft ook de Jeep Wrangler verschillende problemen die moeten worden aangepakt. Enkele veel voorkomende problemen van de Jeep Wrangler zijn Jeep Wrangler’s “Death Wobble”, lekkage van de oliebehuizing, defect contactslot, opgeblazen motor, TIPM storing, scheuren in het uitlaatspruitstuk, en transmissie problemen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Wrangler?

De Jeep Wrangler’s “Death wobble”

Als u een Jeep Wrangler liefhebber bent of eerder een Jeep Wrangler in uw bezit heeft gehad, dan moet u bekend zijn met deze term. Death wobble verwijst naar een ervaring die Jeep Wrangler bestuurders ervaren. De auto kan de controle verliezen tijdens het rijden met snelheden boven de 65 mph.

Dus, wanneer de bestuurder een kuil of hobbel raakt, wordt het stuur bijna onmogelijk te controleren. Om dit probleem te verhelpen, moet de stuurstabilisator worden vervangen.

De defecte draadloze controlemodule

Een defecte draadloze besturingsmodule op de Jeep Wrangler kan de verbinding tussen het computersysteem van de auto en de draadloze besturingsmodule verbreken. Dit zal ervoor zorgen dat de auto niet start en er zal ook een verlies zijn van alle lichten en dashboard onderdelen. Om dit probleem te verhelpen, zult u de defecte draadloze besturingsmodule moeten vervangen.

TIPM defect

Een ander veel voorkomend probleem dat Jeep Wrangler bestuurders hebben is de TIPM storing. Een slechte Totally Integrated Power Module (TIPM) kan de auto niet te starten en het kan ook verbieden de normale werking van de belangrijkste functies, zoals ruitenwissers en koplampen.

  Is de Jeep Wrangler een goede auto?

Jeep heeft enkele modeljaren moeten terugroepen omdat zij constateerden dat de TIPM een timingsfout had. Sommige van de getroffen auto’s waren van de modeljaren 2007 en 2008. De TIPM moest opnieuw worden geprogrammeerd bij de dealer.

Olielekkage

Dit probleem viert hoogtij in de 2014 Jeep Wrangler modellen. De oliefilterbehuizing van het voertuig scheurt of gaat kapot. Wanneer dit gebeurt, lekt er olie in de motor en transmissie, wat zeer gevaarlijk is. Om dit probleem te verhelpen, moet u de oliefilterbehuizing vervangen.

Lekkage van zijdeuren

Dit is een ander probleem dat geïnteresseerde kopers moeten weten. Water lekt meestal in de auto via de bovenste hoek van zowel de bestuurders- als passagierszijdeuren. Enkele van de meest getroffen modeljaren zijn de modeljaren 1998 en 2002. Zorg ervoor dat deurafdichtingen vervangen worden om van dit probleem af te geraken.

Defecte ontstekingsschakelaar

Als u een Jeep Wrangler van de derde generatie bezit of van plan bent te kopen, moet u klaar zijn om met een slecht contactslot te maken te krijgen. Enkele tekenen van een slecht contactslot zijn dat de auto niet start, de motor afslaat, onmiddellijk start en dan afslaat, en de accu leegloopt. Vervang het defecte contactslot om dit probleem te voorkomen.

Scheuren in het uitlaatspruitstuk

Scheuren in het uitlaatspruitstuk zijn een veel voorkomend probleem bij oudere Jeep Wrangler modellen. Dus, als u een tikkend geluid begint te horen dat uit de motor van het voertuig komt, is dit een teken dat het uitlaatspruitstuk scheurtjes heeft en vervangen moet worden.

Transmissieproblemen

Transmissie problemen zijn zeer gebruikelijk op bijna alle Jeep Wranglers. Sommige van de gemeenschappelijke transmissie problemen zijn de transmissie vast komen te zitten, popping out tijdens het rijden, en slippen in een versnelling. De meeste van de transmissie problemen beginnen te tonen na het klokken van 30.000 mijl. Vervang de transmissie.

  Is de Jeep Renegade een goede auto?

Cilinderkop problemen

Dit is een veel voorkomend probleem in het 2012 Jeep Wrangler modeljaar. Een defecte cilinderkop kan leiden tot een abrupt verlies van vermogen en de cilinder misfires. Om het probleem te verhelpen, zult u de defecte eenheid moeten vervangen. In sommige gevallen bent u echter genoodzaakt de gehele motor te vervangen, wat zeer kostbaar kan zijn.

opgeblazen motor

Geblazen motoren in Jeep wranglers worden meestal veroorzaakt door een laag oliepeil. Verrassend genoeg werden de meeste bestuurders nooit gewaarschuwd en hadden ze alleen wat ongewone geluiden. Dit kan kostbaar zijn om te repareren omdat u misschien de motor moet vervangen.

FAQ

Is Jeep Wrangler een betrouwbare SUV?

Nee, Jeep Wrangler is een van de minst betrouwbare SUV’s op de markt. Deze auto komt met veel problemen. De meeste betrouwbaarheidsbureaus beoordelen hem echter bovengemiddeld betrouwbaar. Ook al heeft deze auto veel problemen, de meeste van hen zijn kleine problemen die gemakkelijk te behandelen zijn.

Welk modeljaar Jeep Wrangler moet ik vermijden?

Als u in de markt bent voor een tweedehands Jeep Wrangler, is het belangrijk om enkele modeljaren te kennen die u beter kunt vermijden. De minst betrouwbare Jeep Wrangler modeljaren zijn de modeljaren 2007 tot 2008 en de modeljaren 2012 tot 2014. Beide modeljaren hebben veel problemen en moeten koste wat kost vermeden worden.

Naast het hebben van veel problemen, hebben ze forse reparatiekosten en een slecht ontworpen interieur.

Is het duur om een Jeep Wrangler te onderhouden?

Het onderhoud van een Jeep Wrangler is niet goedkoop of duur, maar gemiddeld. De meeste Jeep Wranglers hebben namelijk een gemiddelde jaarlijkse reparatiekost van ongeveer 694 dollar, terwijl de gemiddelde reparatiekost ongeveer 631 dollar bedraagt. En wanneer u de Jeep Wrangler vergelijkt met de meeste van zijn concurrenten, zult u merken dat hij behoorlijk goedkoper is in onderhoud.

  Is Jeep Cherokee een goede auto?

Na hoeveel kilometer begint de Jeep Wrangler problemen te krijgen?

Dat hangt af van hoe goed u voor uw Jeep Wrangler zorgt. In de meeste gevallen beginnen kleine problemen zich voor te doen nadat de auto meer dan 80.000 mijl heeft afgelegd. Aan de andere kant, serieuze problemen verschijnen nadat de auto 200.000 mijl heeft bereikt. Maar met de juiste zorg en onderhoud, zullen de meeste van deze problemen zich niet voordoen.

Hoeveel jaar gaat een Jeep Wrangler mee?

Hoe lang de Jeep Wrangler meegaat, hangt af van hoe goed de gebruiker voor de auto zorgt en van zijn rijgewoonten. Als deze auto goed wordt onderhouden, kan hij meer dan 15 of zelfs 20 jaar meegaan. Bij benadering slagen de meeste Jeep Wranglers erin om meer dan 250.000 mijl te klokken, wat zeer uitzonderlijk is.

Conclusie

Na het bekijken van enkele veel voorkomende problemen met de Jeep Wrangler, is het belangrijk om goed voor uw auto te zorgen als u wilt dat hij langer meegaat. Ook de juiste rijgewoonten zullen helpen om de levensduur van uw auto te verlengen. Maar ondanks de problemen heeft de Jeep Wrangler veel fans en is het een van de beste off-road SUV’s op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts