Veel voorkomende problemen met Mercedes S500

De Mercedes S500 is het meest iconische Mercedes Benz model aller tijden en alle S-Klasse generaties boden een range-topping niet-AMG niet-V12 model dat werd aangeduid als de S500. S500 S-Klasse modellen zijn uitgerust met V8-motoren en sommige S500 generaties zijn inderdaad slechter dan anderen.

De W220 staat bekend als de slechtste generatie van de S-Klasse en dat ligt voor de hand, want de W220 was en is nog steeds de meest problematische generatie van de S-Klasse. De W140 staat bekend als het beste S-Klasse model aller tijden omdat hij tal van nieuwe technologieën introduceerde terwijl hij ook gebouwd was als een tank.

Gedurende de vele jaren van de S500, waren de meeste problemen elektrisch, vooral voor het W220 model. Het tweede meest prominente probleem voor alle S500-modellen is de ophanging, die bij sommige S500-modellen defect kan raken, vooral als ze niet goed worden onderhouden.

Motorproblemen, meer bepaald problemen met de motorkoeling, teisteren ook veel S500-modellen. Tenslotte staan sommige S500-modellen bekend om problematische transmissiesystemen die de neiging hebben te falen als er niet goed voor wordt gezorgd. Al met al is de S500 een van de meest begeerlijke S-Klasse modellen, zowel vanwege de motor als de duurzaamheid.

Mercedes S500 elektrische problemen

Oudere S-Klasse modellen staan bekend om hun problemen met allerlei elektrische systemen, zoals dashboard meters, elektrische ramen, elektrische achterklep, en bedrading problemen. Sommige S-Klasse modellen zijn bekend voor het gebruik van biologisch afbreekbare en ongelooflijk brosse kabelbomen voor de motor die de neiging hebben om te falen na slechts een paar duizend mijl.

Problemen met het instrumentenpaneel komen vaak voor bij alle S-Klasse modellen behalve de nieuwste, omdat de nieuwste S-Klasse modellen nu gebruik maken van een digitaal instrumentenpaneel. Problemen met de alternator en de regulator komen ook vaak voor, vooral nadat de auto wat kilometers op de teller heeft verzameld. Tenslotte zijn problemen met de buitenverlichting een veel voorkomend probleem bij oudere S-Klasse modellen.

  Range Rover vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Mercedes S500 ophangingsproblemen

De Mercedes S-Klasse is de grootste en zwaarste Mercedes sedan die probeert de meest comfortabele rijhoogte te bieden van alle Mercedes modellen. Als zodanig heeft de S-Klasse nooit prioriteit gegeven aan de duurzaamheid van de vering, maar eerder aan het comfort aspect ervan. Het luchtveersysteem staat bekend om leeglopen en luchtlekken, vooral bij de W220.

De lagers en kogelgewrichten aan de voorkant van de auto zijn ook bekend om van tijd tot tijd te falen in alle S-Klasse generaties. Het AIRMATIC systeem gevonden op nieuwere S-Klasse modellen is niet zo problematisch als sommige mensen geloven dat het is, maar het kost wel veel geld om te repareren. Al met al, problemen met de ophanging zijn gebruikelijk voor alle S-Klasse modellen en ze zijn niet de goedkoopste te repareren.

Mercedes S500 motor- en koelingsproblemen

Een verbrande motorboom, een sterke verbrandingslucht, zeurende geluiden en olielekkage zijn allemaal bekende problemen die bijna alle S500 generaties teisteren. De S500 maakt gebruik van een V8-motor die ook de neiging heeft om veel olie te verbruiken, dit probleem wordt verergerd door het feit dat sommige S-Klasse V8-modellen ook de neiging hebben om te lijden aan olielekkage uit het filter gebied, krukas gebied, en pakking gebied.

Een van de grootste problemen met de aandrijflijn van de S-Klasse is echter de oververhitting. Nabijgelegen motoronderdelen, met name broze slangen zijn bekend om te kraken als gevolg van alle extra warmte en de waterpomp is ook soms bekend om te falen. Nieuwere S500-modellen hebben ook vaak problemen met het uitlaatsysteem van de motor.

  Welke inkomensklasse koopt BMW vs Mercedes?

Mercedes S500 transmissie problemen

Oudere S500 modellen staan erom bekend in een transmissie limp mode te vallen wanneer de auto een potentieel probleem met de transmissie opmerkt. De W220 en de W221 zijn de meest voorkomende S-Klasse generaties die dit soort problemen ondervinden, maar zelfs de oudere modellen zijn er niet geheel vrij van. Zorg ervoor dat uw transmissie te onderhouden volgens de aanbevelingen van de fabrikant om het zo duurzaam mogelijk te maken.

De automatische transmissie is ook bekend om module-gerelateerde problemen te ervaren, wat betekende dat je kon allerlei vertragingen ervaren met de S500. Oudere S-Klasse modellen gebruiken robuuste 4- of 5-traps automatische transmissies, maar deze staan erom bekend dat ze hun tijd nemen tijdens het schakelen. De W222 en W223 S-Klasse modellen bieden de beste transmissies van alle S-Klasse modellen en zullen het minst snel problemen veroorzaken.

FAQ Sectie

Is de Mercedes Benz S500 een goede auto?

Bijna alle Mercedes S500-modellen zijn inderdaad geweldige auto’s voor wie dagelijks van krachtige en gesofisticeerde cruisers wil genieten. Het maakt niet uit voor welke generatie van de S500 u gaat, ze zijn allemaal gebouwd om lang mee te gaan en bieden u tegelijkertijd een pluche rijervaring. Behalve de W220, natuurlijk.

De W222 lijkt nu het beste S500 model om te kopen omdat hij niet zoveel kost als het W223 model terwijl hij 90% van de ervaring biedt. De W222 is zowel als cabriolet en als coupé verkrijgbaar en is misschien wel een van de mooiste hedendaagse Mercedes Benz modellen.

  BMW X6 VS Mercedes GLC - wat is beter?

Is de Mercedes S500 beter dan de S63 AMG?

De Mercedes Benz S63 AMG is het topmodel van de V8 S-Klasse en biedt een totaal andere ervaring dan de S500. De S500 is een relatief ingetogen, maar ruimschoots krachtige full-size sedan, maar hij ziet er niet anders uit dan sommige instap S-Klasse dieselvarianten.

De S63 AMG biedt echter meer dan 600 pk in de nieuwste W222-generatie en ziet er bovendien een stuk agressiever en begeerlijker uit. De V8 in de S500 is lang niet zo rasperig en opwindend als die in de AMG-modellen. Beide motoren zijn weliswaar op hetzelfde blok gebaseerd, maar de motor in de S63 is in bijna alle opzichten beter.

Is de nieuwe Mercedes S500 de meest luxueuze auto ter wereld?

Mercedes denkt graag dat zij de meest luxueuze auto op de planeet aanbieden, maar dat is gewoon niet het geval want de Rolls Royce Phantom is de meest luxueuze auto op de planeet. Het is echter bekend dat de Phantom meer dan 600.000 dollar kost, wat betekent dat je voor de prijs van één Phantom een paar S-Klasses kunt kopen,

De S-Klasse is inderdaad de benchmark voor alle executive full-size premium sedans zoals de Audi A8, BMW 7-Serie, en de Jaguar XJ. De S-Klasse is de technologisch meest geavanceerde auto van al deze auto’s, terwijl hij ook luxueuzer is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts