Veelvoorkomende problemen met de Citroën C5 Aircross

Citroën C5 Aircross problemen

De Citroën C5 Aircross is een compacte crossover SUV die sinds 2016/2017 door Citroën wordt gemaakt en vandaag de dag nog steeds in productie is. De C5 Aircross is een wereldwijd Citroën-model, wat betekent dat hij in veel landen te koop is, maar in Noord-Amerika is hij niet leverbaar.

De C5 Aircross kreeg in 2022 een fikse opfrisbeurt dankzij tal van nieuwe onderdelen voor de voorkant van de auto, naast tal van nieuwe functies binnen en buiten. Als het op betrouwbaarheid aankomt, lijkt de C5 Aircross wel beter dan veel auto’s die ervoor kwamen, maar het is nog steeds geen door en door betrouwbare auto. Sommige ranglijsten plaatsen de C5 Aircross in de topposities, terwijl anderen hem in de laatste plaatsen zetten.

Hoe dan ook, de meest voorkomende problemen met de C5 Aircross hebben te maken met diverse elektrische systemen, brandstoflekken, DPF (roetfilter), overmatige emissies, en bepaalde uitrustingsgerelateerde systemen en carrosseriepanelen. Al met al zijn deze problemen in een vroeg stadium geen groot probleem, wat betekent dat u ruim de tijd heeft om ze op te lossen.

Als u niet snel handelt, is er een grote kans dat u geconfronteerd wordt met meer ernstige problemen langs de lijn. Al met al is de C5 Aircross een degelijke auto, maar hij moet wel goed onderhouden worden om tot zijn recht te komen.

Citroën C5 Aircross – Elektrische problemen

De meest voorkomende Citroën C5 Aircross problemen hebben te maken met de elektrische systemen van de auto. De ECU lijkt ruw en inconsistent stationair draaien te veroorzaken, maar dit kan gemakkelijk worden opgelost met een eenvoudige herprogrammering van de ECU die het probleem zou moeten oplossen. Andere elektrische problemen zijn problemen met de telefoonverbinding en bepaalde onvolkomenheden in het infotainmentsysteem.

  Is de Citroën C3 Aircross een goede auto?

Problemen met het zonnedak kunnen stressvol zijn, net als diverse problemen met de verlichtingssystemen van de auto. De elektrische ramen kunnen het bij bepaalde modellen laten afweten en de knoppen en schakelaars in het interieur reageren niet altijd even snel als u zou willen.

Citroën C5 Aircross – Brandstoflekken

Een aantal vreemde problemen met de bekabeling en de software zorgen ervoor dat de C5 Aircross brandstof lekt, wat nooit echt een goede zaak is. Citroën heeft zelfs een heleboel C5 Aircross modellen teruggeroepen vanwege dit probleem, sommigen zeggen dat het teruggeroepen aantal eenheden tussen de 5.000 – 10.000 ligt, wat betekent dat dit zeker een serieus probleem is.

Om dit op te lossen, moet je de auto de bekabeling en software te inspecteren en ook de locatie van het lek zelf. Je moet het lek dichten en de bedrading en software opnieuw programmeren/aanpassen zodat dit probleem zich nooit meer voordoet. Brandgevaar is altijd aanwezig wanneer uw auto brandstof lekt.

Citroën C5 Aircross – DPF-problemen

De Citroën C5 Aircross staat er ook om bekend dat hij last heeft van bepaalde DPF-problemen (Diesel Particulate Filter) die voorkomen bij dieselmodellen. De eenvoudigste manier om problemen met de DPF te ontdekken is te controleren op overmatige rook die uit de uitlaat komt, vermogensverlies en een verhoogd brandstofverbruik tot het punt waarop u het niet meer kunt opmerken.

Een defecte DPF repareren betekent meestal de DPF reinigen en in zijn oude glorie herstellen, maar soms moet je hem volledig vervangen, wat echt duur is. Citroën heeft ook al vroeg in het leven van de C5 Aircross een terugroepactie uitgeschreven vanwege DPF-problemen, omdat het lijkt alsof je de DPF een paar keer moet vervangen voordat de auto het uiteindelijk begeeft.

  Is de Citroën C5 Aircross een goede auto?

Citroën C5 Aircross – Overmatige uitstoot

Het lijkt erop dat Citroën problemen had met de computersoftware voor het meten van de stikstofoxide-uitstoot van een auto, wat betekent dat sommige Citroën C5 Aircross-modellen veel meer stikstofoxide uitstoten dan de wettelijke limiet.

Auto’s gebouwd tussen 2020 en 2021 lijken degene te zijn met deze problemen, wat betekent dat u contact moet opnemen met uw dealer en vragen of uw auto deel uitmaakt van deze groep. Als dat het geval is, moet u een gratis reparatie aanvragen bij Citroën, aangezien dit hun eigen fout is.

Citroën C5 Aircross – Uitrustingsproblemen

Om de lijst van bekende Citroën C5 Aircross problemen af te ronden, moeten we ook alle problemen in ogenschouw nemen waar veel Citroën modellen mee te maken hebben als het aankomt op uitrusting, bekleding, en diverse carrosserie onderdelen. Sommige eigenaars hebben geklaagd over het te snel slijten van vele panelen in de auto, terwijl anderen zelfs klaagden over het binnendringen van water.
Sommige carrosseriepanelen sluiten bij bepaalde modellen niet goed aan en sommige eigenaren hebben gemeld dat de auto problemen heeft met het zonnedak en de kofferklep. Al bij al zijn deze problemen vrij zeldzaam, maar er zijn veel uitrustingsgerelateerde problemen die de neiging hebben om voor te komen, dus dat is waarom we ze hier moesten vermelden.

FAQ Sectie

Moet ik een Citroën C5 Aircross kopen?

Als u een crossover/SUV-familieauto zoekt die niet duur is, maar wel nieuw genoeg is en alles biedt wat u van een mooie gezinsauto verwacht, dan is de C5 Aircross zeker een overweging waard. Aan de andere kant, als deze auto’s niets voor u zijn, zult u de C5 Aircross zeker niet leuk vinden, omdat hij niets bijzonder interessants doet.

  Is de Citroën C4 Cactus een goede auto?

Het is een Citroën die gemaakt is voor familiedoeleinden en die geen veren kaatst als het gaat om luxe, stijl of wenselijkheid. Sommige mensen houden daar echter van, en als u diegene bent, moet u zeker de Citroën C5 Aircross op uw shortlist zetten.

Is de Citroën C5 Aircross een veilige auto?

De Citroën C5 Aircross is inderdaad een echt veilige auto, want hij krijgt een stellaire 5-sterren crash safety rating dankzij zijn slim design en heel wat softwarematige veiligheidsvoorzieningen. U moet er wel rekening mee houden dat veel van deze softwarefuncties alleen leverbaar zijn als onderdeel van een extra uitrusting.

Hoe dan ook, de auto zelf is goed beschermd, want Citroën weet dat de meeste mensen de C5 Aircross voor familiedoeleinden zullen gebruiken.

Hoe ruim is de Citroën C5 Aircross?

De Citroën C5 Aircross is een zeer ruime auto, wat betekent dat er gemakkelijk 4/5 volwassenen in kunnen zitten met voldoende ruimte in de kofferbak. De kofferruimte van de Aircross is vooral indrukwekkend wanneer u de achterbank neerklapt, omdat hij dan meer ruimte biedt dan sommige grotere SUV’s. Al met al is het een heel praktische auto met meer dan genoeg ruimte voor de meeste mensen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts