Is de Citroën C4 Aircross een goede auto?

Is de Citroën C4 Aircross een goede auto?

De Citroën C4 Aircross is een 5-deurs familie subcompacte SUV/crossover die tussen 2012 en 2017 in productie was. Het werd verkocht in vele plaatsen over de hele wereld en het deelt zijn onderstellen met de Peugeot 2004 en de Mitsubishi ASX. De C4 Aircross is inderdaad een populaire gezinsauto, maar is de Citroën C4 Aircross een goede auto?

De Citroën C4 Aircross is inderdaad een echt goede auto omdat hij veel aspecten combineert die een geweldige gezinsvervoerder maken. Hij wordt geleverd met tal van gas- en dieselmotoropties, die allemaal efficiënt en soepel zijn. De auto ziet er ook redelijk interessant uit, omdat Citroën altijd bereid is geweest om auto’s te ontwerpen die er echt uitzien en niet slechts een kopie zijn van alle andere auto’s uit dit segment.

Wat betrouwbaarheid betreft, lijkt de C4 Aircross redelijk goed te zijn, veel beter dan andere Citroëns uit dit tijdperk. Toch zijn er een aantal punten die het bespreken waard zijn, want de C4 Aircross is zeker niet perfect. De waarden van deze zijn ook redelijk fatsoenlijk, wat ze verder tot fatsoenlijke tweedehands auto’s maakt.

De C4 Aircross is zeer praktisch omdat hij veel zit- en vrachtwagenruimte biedt. Het is een familie auto met goed zicht, gemakkelijke bediening, en is echt makkelijk te rijden.

Citroën C4 Aircross – De krachtbron

Het motorenaanbod van de Citroën C4 Aircross begint met een 1.6L 4-cilinder-in-lijn benzinemotor die 117pk levert. U kunt ook kiezen tussen twee dieselmotoren, een 1.6L diesel 4-cilinder motor met 115pk of een grotere en krachtigere 1.8L 4-cilinder dieselmotor met 150pk die de voorkeur geniet van de meeste C4 Aircross kopers.

  Is de Citroën C3 Aircross een goede auto?

De C4 Aircross haalt tot 50MPG voor dieselversies, wat zeker een indrukwekkend resultaat is gezien de omvang van de auto. De 1.6L 4-cilinder benzinemotor kan tot 40MPG halen, wat ook een indrukwekkend resultaat is voor een benzinemotor. De C4 Aircross is beschikbaar metWD of AWD, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Je kunt ook kiezen tussen een handgeschakelde of een automatische versnellingsbak, maar het lijkt erop dat de automatische versnellingsbak iets beter bij de auto past aangezien het per slot van rekening een stadsauto is. Al met al heeft de C4 Aircross goede motoropties, ze zijn misschien niet de krachtigste die er zijn, maar ze doen het zeker.

Citroën C4 Aircross – Ontwerp en onderstel

De Citroën C4 Aircross is een vijfdeurs familie crossover/SUV en volgt dus een bekend ontwerptraject, maar Citroën heeft ervoor gezorgd dat de C4 Aircross zich behoorlijk onderscheidt van de concurrentie. Het is misschien niet de mooiste auto die er is, maar niemand kan zeggen dat hij er slecht uitziet. Het interieur is keurig verzorgd, maar luxueus of weelderig is het zeker niet.

De ophanging en onderstelafstemming zijn afgestemd op comfort en gebruiksgemak, waardoor de C4 comfortabel en tamelijk niet-dynamisch aanvoelt. Dit is min of meer wat je van dit soort auto’s krijgt, dus het is niet iets heel bijzonders.

Citroën C4 Aircross – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, lijkt de C4 Aircross beter te zijn dan alle auto’s die ervoor kwamen. Het is ook een redelijk betaalbare auto om te onderhouden, wat natuurlijk een heel goede zaak is. Het nadeel is dat hij vaak onderhoud nodig heeft, maar dat is iets wat je moet doen als je wilt dat de auto een lange tijd meegaat.

  Is de Citroën C1 een goede auto?

De meest voorkomende problemen met de C4 Aircross hebben te maken met de transmissie, de elektronica, de ophanging, de remmen en de stuurinrichting. Deze zijn niet nadelig voor de algemene rijeigenschappen van de auto, maar kunnen dat wel worden als u niet op tijd alles doet wat gedaan moet worden.

Citroën C4 Aircross – Waarde en praktische bruikbaarheid

Wat waarde betreft is de C4 Aircross echt goed, want na een paar jaar gebruik kost hij nu een aardig centje. Het was in het begin geen bijzonder dure auto, wat betekent dat de prijzen nu echt betaalbaar zijn. Je krijgt echt veel waar voor je geld en dat is de reden waarom de C4 Aircross is eigenlijk een heel populaire auto op de 2e hands markt.

Praktisch is geweldig, omdat de auto kan gemakkelijk plaats aan maximaal vier volwassenen zonder enige problemen. Hij biedt ook veel kofferruimte wat de auto nog bruikbaarder maakt. Het zicht is uitstekend, een kinderzitje is gemakkelijk te bevestigen en de auto is heel gemakkelijk om in en uit te stappen.

FAQ Sectie

Is Citroën gestopt met de C4 Aircross?

De Citroën C4 Aircross was slechts 5 jaar op de markt en dat is niet echt lang. De C4 Aircross werd later vervangen door de C5 Aircross die velen als een waardige upgrade beschouwen ten opzichte van de C4. Hoe dan ook, de C4 Aircross zal waarschijnlijk niet snel nieuw leven ingeblazen worden aangezien Citroën nu druk bezig is met het maken van de Cactus en vele andere auto’s uit dit segment.

  Is de Citroën C3 Picasso een goede auto?

De C4 Aircross was redelijk populair toen hij voor het eerst uitkwam, maar mensen begonnen een beetje nieuwsgierig te worden over het feit dat de C4 Aircross veel te veel gelijkenissen vertoont met de Mitsubishi ASX en de Peugeot 4008.

Is de Citroën C4 Aircross een gerebadgede Mitsubishi ASX?

Zoals in het begin al gezegd, lijkt de C4 Aircross wel erg veel op zowel de Mitsubishi ATX als de Peugeot 4008. Deze drie zijn zo vergelijkbaar dat veel mensen de Citroën C4 als geldverspilling beschouwden omdat de ASX minder kostte.

Dit is ook deels de reden waarom de Citroën C4 Aircross al zo vroeg in productie ging, want de meeste auto’s gaan meestal 5-7 jaar mee op de markt, zo niet nog langer.

Hoe lang kan de Citroën C4 Aircross meegaan?

De Citroën C4 Aircross moet bij een goed onderhoud minstens 100.000 – 200.000 mijl meegaan. Het is echt moeilijk in te schatten hoe lang een auto mee kan gaan, maar bij goed onderhoud is er absoluut geen reden om aan te nemen dat de C4 Aircross eerder zal overlijden dan dat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts