Is de Citroën C5 Aircross een goede auto?

Is de Citroën C5 Aircross een goede auto?

De Citroën C5 Aircross werd voor het eerst geïntroduceerd voor het modeljaar 2016/2017 en het werd meteen een van de populairste Citroën-modellen. Het is een compacte crossover/SUV die prioriteit geeft aan ruimte, ergonomie, en is echt gemakkelijk om te rijden en mee te leven. Dus, is de Citroën C5 Aircross een goede auto?

Als u op zoek bent naar een crossover/SUV voor het hele gezin die niet duur is, maar toch alles biedt wat u van een moderne gezinsauto verwacht, dan is de C5 Aircross inderdaad een heel goede auto. Hij wordt geleverd met een keuze uit een aantal diesel- en benzinemotoren, waaronder een hybride voor wie het milieu wil sparen en wil profiteren van een betere brandstofefficiëntie.

De C5 Aircross ziet er zeker interessant uit met zijn design, vooral het post-facelift 2022 model dat er zelfs redelijk oogstrelend uitziet. Het interieur van de C5 Aircross is ook interessant, maar het is zeker geen luxe auto. Wat betrouwbaarheid betreft, is hij in orde, maar er zijn enkele problemen die het waard zijn om nader te bespreken.

Als het op waarde aankomt, krijg je veel auto voor je geld, zeker als je voor een gebruikte gaat. Een van de beste aspecten van de C5 Aircross is zijn praktische bruikbaarheid, want de auto biedt een overvloed aan zit- en bagageruimte. Hij is voorzien van veel gezinsvriendelijke voorzieningen en is gemakkelijk om uit te zien.

Citroën C5 Aircross – De aandrijflijn

Het motorenpalet van de Citroën C5 Aircross bestaat uit vier verschillende motoropties. Wie een benzine-aangedreven C5 Aircross wil, zal moeten kiezen voor de 1.2L 3-cilinder lijnmotor met 130pk en 169lb-ft koppel. Deze motor is in staat om tot 35MPG te rijden als je voor de automatische versnellingsbak kiest of 40MPG als je voor een handgeschakelde versnellingsbak kiest.

  Is de Citroën C3 Aircross een goede auto?

De C5 Aircross kan ook geleverd worden met een 1.3L 4-cilinder-in-lijn dieselmotor die 130pk en 221lb-ft koppel levert. De reden waarom u voor de diesel zou moeten gaan is dat deze tot 45MPG biedt. Het meest efficiënte C5 Aircross model is echter de hybride, de C5 Aircross 225.

Dit model wordt geleverd met een 4-cilinder 1.6L benzinemotor gekoppeld aan een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 181pk en 221lb-ft koppel. Hij heeft een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen en een verbruik tot 168 MPG, wat van de 225 het beste C5 Aircross model maakt dat er is. Alle versies van de C5 Aircross zijn FWD.

Citroën C5 Aircross – Ontwerp en onderstel

Op het gebied van design is de C5 Aircross echt interessant, zeker na de opfrisbeurt in 2022 waarbij de auto een nieuwe set futuristisch ogende koplampen en meer futuristische sierdelen kreeg. Het interieur van de C5 Aircross is ook interessant, vooral met alle moderne schermen. De C5 is echter geen luxe auto en dat is duidelijk te zien zodra je binnenstapt.

De afstemming van onderstel en vering is puur gericht op comfort en gebruiksgemak en dat betekent dat de auto zacht en redelijk goed gedempt aanvoelt. In snelle bochten is wel veel body roll voelbaar, maar de C5 Aircross was toch nooit bedoeld als sportwagen.

Citroën C5 Aircross – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Betrouwbaarheidsgewijs is de C5 Aircross in orde, maar er zijn enkele problemen waar we wat dieper op in zullen gaan. Om te beginnen heeft de auto diverse elektrische problemen met systemen zoals de ECU, de verlichting, de elektrische ramen, het infotainmentsysteem en de connectiviteitssuite van de auto.

  Is de Citroën C4 Picasso een goede auto?

Andere problemen zijn problemen met de uitrusting, zoals het zonnedak en bepaalde sierelementen, problemen met brandstoflekken, problemen met het DPF (dieselpartikelfilter) en problemen met de emissies van de auto. De C5 Aircross is niet al te duur in onderhoud, maar heeft wel vrij vaak onderhoud nodig.

Citroën C5 Aircross – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Citroën C5 Aircross is niet de duurste crossover/SUV die er is en dat is de reden waarom zo veel mensen geïnteresseerd zijn in de aanschaf ervan. Tweedehands modellen zijn zeer betaalbaar geprijsd, waardoor ze prima tweedehands auto’s zijn om te kopen. Vanuit het oogpunt van de waarde, de C5 Aircross is echt goed, maar niet zo goed als uit het oogpunt van de praktische kant.

Met vijf deuren, grote zetels, en een grote kofferruimte, de C5 Aircross is een perfecte auto voor langere reizen als het zitplaatsen 4/5 volwassenen zonder enige problemen. Het is ook een auto die gemakkelijk in en uit te stappen is, en die een heleboel gezinsvriendelijke functies biedt.

FAQ Sectie

Hoe lang gaat de Citroën C5 Aircross mee?

Het is bijzonder moeilijk te zeggen hoe lang een auto mee kan gaan, maar we kunnen wel zeggen dat veel dingen die u doet daar invloed op kunnen hebben. Dus, als u uw C5 Aircross onderhoudt wanneer dat nodig is, zult u er waarschijnlijk een heleboel levensduur uit halen. Deze auto’s zouden minstens 100.000 tot 200.000 mijl mee moeten kunnen gaan zonder grote revisies.

  Is de Citroën C1 een goede auto?

Het is echter belangrijker om te doen wat je moet doen dan hoe goed een auto potentieel “zou kunnen” zijn na 10 jaar continu gebruik.

Is de Citroën C5 Aircross een luxe auto?

De laatste tien jaar zien we voortdurend zuinige auto’s met technologie die vroeger alleen was voorbehouden aan echte luxewagens. De C5 Aircross is een van die auto’s die je kunt krijgen met massa’s geweldige entertainment- en veiligheidsvoorzieningen die de auto inderdaad luxueuzer doen aanvoelen dan hij in werkelijkheid is.

Dit maakt de C5 Aircross geen luxe auto, maar het overbrugt wel enigszins de kloof tussen betaalbare luxe crossover/SUV’s en deze hogere middenklasse economy auto’s. Als de technologie blijft doorsijpelen naar meer betaalbare auto’s, kan het nog een stuk verwarrender worden.

Is de Citroën C5 Aircross een SUV?

De vorm van de Citroën C5 Aircross lijkt op die van een SUV en veel verkooppunten hebben de neiging om de C5 een SUV te noemen, maar dat is niet het geval. Ten eerste is de C5 Aircross meer een crossover dan een SUV. Ten tweede krijgt hij geen AWD en ook geen uitrusting die we gewend zijn van echte SUV’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts