Verrassende feiten over Fiat Ducato

Fiat Ducato

Fiat Ducato is sinds 1981 in productie. Deze lichte bedrijfswagen wordt gezamenlijk gemaakt door FCA Italië en PSA Group. Dankzij zijn prestaties en betrouwbaarheid is de Fiat Ducato uitgegroeid tot een van de beste bestelwagens op de markt. Maar wat zijn enkele van de verrassende feiten over de Fiat Ducato?

De meest verrassende feiten over de Fiat Ducato zijn dat het de meest gebruikte camperbasis in Europa is. Bovendien is de Fiat Talento de geschoten wielbasisversie van de Fiat Ducato en zijn de meeste bestelwagens in Europa gebaseerd op de Fiat Ducato.

Wat zijn de gebruikelijke problemen met de Fiat Ducato? Vind het antwoord hier.

Wat zijn de verrassende feiten over de Fiat Ducato?

De Fiat Ducato is aan zijn derde generatie toe.

De eerste generatie Fiat Ducato werd geproduceerd tussen 1981 en 1993, de tweede generatie Fiat Ducato werd gemaakt tussen 1993 en 2006 en de derde generatie Fiat Ducato is vanaf 2006 tot op heden in productie. Ondanks dat de Fiat Ducato slechts drie generaties heeft, heeft hij in de loop der jaren verschillende facelifts ondergaan.

De Fiat Ducato is onder andere namen verkocht.

De Fiat Ducato is een van de best verkochte bestelwagens ter wereld, maar ondervindt zware concurrentie van andere merken. Aan de andere kant gebruiken de meeste concurrenten van Fiat Ducato in Europa zijn basis. Enkele van deze auto’s zijn de Citroen Relay, Citroen Jumper en Peugeot Boxer. En alsof dat nog niet genoeg is, gebruikt ook de Amerikaanse Ram ProMaster de basis van de Fit Ducato.

Fiat Ducato is de meest gebruikte camperbasis in Europa

Behalve dat de meeste bestelwagens de Fiat Ducato als basis gebruiken, is het ook een van de best verkochte bestelwagens en campers in Europa. De kans is groot dat uw populaire camper gebaseerd is op de Fiat Ducato. Dankzij zijn duurzaamheid, ruimtelijkheid, betrouwbaarheid en uitstekende prestaties.

  Fiat 500x 1.0 t3 120 CV problemen

Fiat Ducato kwam op de Noord-Amerikaanse markt als de Ram ProMaster

Zoals eerder gezegd, wordt de Fiat Ducato basis gebruikt door vele bestelwagens over de hele wereld. Ram ProMaster is één van de bestelwagens die op het Fiat Ducato platform zijn gebaseerd. Sinds 2013 brengt het merk Ram Trucks van Fiat Chrysler Automobile de Ducato zowel in de VS als in Canada op de markt als Ram ProMaster.

De Fiat Talento is de versie met korte wielbasis van de Fiat Ducato.

Hoewel veel mensen bekend zijn met de Fiat Ducato modellen met lange wielbasis, is er ook een versie met korte wielbasis, de Fiat Talento. Dit model was in productie vanaf 1981, maar werd stopgezet in 1994. In 2016 werd hij echter omgedoopt tot Renault Traffic.

De 3.6 Pentastar motor van Chrysler van 3.604 cc is de krachtigste motor van de Fiat Ducato.

Deze motor levert tot 280 pk @6.400 tpm en 260 lb-ft koppel @4.400 tpm. Bovendien levert hij een topsnelheid van 132 mph en kan hij in slechts 7,3 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. Met zo’n krachtige motor is de Fiat Ducato een van de best presterende bestelwagens op de motor.

De Fiat E-Ducato is ontwikkeld in samenwerking met DHL…

Ja, dat klopt. De eerste volledig elektrische Fiat Ducato is een samenwerking tussen Fiat en DHL. Deze auto is gelanceerd in april 2021. Hij wordt ook geproduceerd in de Fiat Sevel Sud fabriek in Atessa. Na de productie wordt hij verscheept naar Fiat Mirafiori in Turijn, waar hij wordt uitgerust met een aandrijflijn van SolarEdge.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat Fiorino

De nieuwste Fiat Ducato-modellen zijn superveilig met nieuwe technologieën

In tegenstelling tot de Fiat Ducato modellen van de eerste en tweede generatie, zijn de nieuwste Fiat Ducato modellen veiliger en voorzien van meer geavanceerde functies. Enkele van de top veiligheidsvoorzieningen die deze auto’s hebben zijn adaptieve cruise control, lane keep assist en autonoom remmen in noodsituaties.

FAQ

### Is de Fiat Ducato een goede auto?
Als u op zoek bent naar een betrouwbare, ruime en stevige bestelwagen, dan is de Fiat Ducato een uitstekende keuze. Bovendien registreert hij minder problemen en is hij vrij betaalbaar in onderhoud in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten. Bent u daarentegen op zoek naar een krachtige, snelle en luxueuze bestelwagen, dan is de Fiat Ducato geen goede keuze.

Hoe snel is de Fiat Ducato?

De snelste Fiat Ducato modellen zijn uitgerust met de 3.6 Pentastar 3.604 cc DOHC 24v VVT motor die tot 280 pk @6.400 rpm en 260 lb-ft koppel @4.400 rpm produceert. Deze motor kan in slechts 7,3 seconden van 0 naar 60 km/u accelereren en heeft een topsnelheid van 132 km/u.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat Ducato?

De Fiat Ducato mag dan wel een krachtige, praktische, ruime en stevige bestelwagen zijn met een goed laadvermogen, maar hij heeft ook meerdere problemen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden. Enkele veel voorkomende problemen met de Fiat Ducato zijn versnellingsbakproblemen, EGR-storing, motorproblemen, elektronicaproblemen, verkeerde banden, defecte intercoolerleiding en nokkenasstoring.

Is de Fiat Ducato een goede dagelijkse bestuurder?

De Fiat Ducato mag dan een grote, ruime en goed presterende bestelwagen zijn, het is geen goede auto om dagelijks mee te rijden. Dat komt omdat hij niet zuinig is en door zijn grote afmetingen is het rijden in het verkeer nogal hectisch. Bovendien is het parkeren van deze auto op een openbare parkeerplaats niet eenvoudig vanwege zijn grote omvang.

  Is de Fiat Ducato een goede auto?

Al met al is de Fiat Ducato een goede praktische auto voor het vervoer van goederen en personen, maar hij is niet geschikt voor dagelijks gebruik.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Fiat Ducato?

Hoewel de Fiat Ducato een van de best verkochte bestelwagens op de markt is, ondervindt hij toch zware concurrentie van andere bestelwagens. Dus als u niet zo onder de indruk bent van de Fiat Ducato, maar toch een vergelijkbare auto wilt, zijn er verschillende auto’s waaruit u kunt kiezen. Sommige van hen zijn Citroen Relay, Opel Movano, Peugeot Boxer, Opel Movano, en Ram ProMaster.

Conclusie

De Fiat Ducato is niet voor niets een van de best verkochte bestelwagens ter wereld. Hij is niet alleen betrouwbaar, maar ook ruim, praktisch en duurzaam. Bovendien heeft hij een uitstekend laadvermogen. Toch is het belangrijk om enkele interessante feiten over de Fiat Ducato te weten als u er een bezit of wilt bezitten.

Hoewel er zo veel interessante feiten over de Fiat Ducato zijn, zijn de feiten die we hebben opgesomd enkele van de meest opvallende.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts