Verrassende feiten over de Fiat Argo

Fiat Argo

De Fiat Argo is misschien niet het kleinste Fiat-model, maar wel een van de beste compacte Fiat-modellen op de markt. Zoals de meeste Fiat-modellen is dit model compact, efficiënt, praktisch en leuk om mee te rijden. Maar wat zijn de verrassende feiten over de Fiat Argo?

Enkele van de verrassende feiten over de Fiat Argo zijn dat de 3-cilinder 1,0-liter Firefly motor exclusief is voor de Braziliaanse lokale markt. Bovendien deelt de Fiat Argo het MP-1 platform met drie andere auto’s. Bovendien was de 1.3 basismotor van de Fiat Argo beschikbaar met de keuze voor een automatisch handgeschakelde transmissie.

Bekijk de problemen met de Fiat Argo.

Wat zijn de verrassende feiten over de Fiat Argo?

De Fiat Argo verving de Fiat Punto en de Fiat Palio.

Fiat stopte met de Fiat Punto en de Fiat Palio vanwege de lage verkoopcijfers. De Fiat Punto werd geproduceerd van 1993 tot 2018. In 2018 werd dit model echter stopgezet nadat Fiat in 2017 de Fiat Argo introduceerde. In tegenstelling tot de Fiat Punto doet de Fiat Argo het wel en is hij nog steeds in productie.

Fiat Argo heeft een sedanversie genaamd Fiat Cronos

Toen Fiat in 2017 de Fiat Argo lanceerde, werd hij geïntroduceerd als hatchback en kwam hij slechts in één carrosseriestijl. Ja, het is waar en de Fiat Argo wordt alleen aangeboden in een hatchback carrosserie stijl te doen. Echter, dit heeft Fiat niet gestopt om een sedan versie van de Fiat Argo te introduceren, maar gaf het een andere naam. De sedanversie van de Fiat Argo staat bekend als de Fiat Cronos.

De Fiat Cronos is gebaseerd op hetzelfde platform als de Fiat Argo, namelijk de Kleine MP-S.

  Is de Fiat Argo een goede auto?

De 3-cilinder 1,0-liter Firefly motor is exclusief voor de Braziliaanse lokale markt.

Hoe lastig het ook lijkt, niet elke motor van de Fiat Argo kan overal besteld worden. Zo is de 3-cilinder 1,0-liter versie van de Firefly flex fuel motor alleen op de Braziliaanse lokale markt te vinden. Deze motor is zeer populair op de Braziliaanse markt vanwege zijn cilinderinhoud, waarvoor lagere belastingen gelden. Andere regio’s moeten bereid zijn Fiat Argo-modellen met de 1,3-liter standaardmotor aan te schaffen.

Fiat Argo wordt geproduceerd in Argentinië en Brazilië

Fiat mag dan een Italiaans automerk zijn, de meeste van zijn auto’s worden in eigen land gemaakt. Zo worden de Fiat Argo-modellen gemaakt in Brazilië en Argentinië, en niet in Italië. Deze auto is vanaf 2017 tot heden in Brazilië in productie geweest. Argentinië daarentegen begon deze auto in 2018 tot op heden te produceren. In Brazilië wordt hij geproduceerd in Betim, Minas Gerais.

De Fiat Argo kreeg een facelift in juli 2022.

Ondanks het feit dat de Fiat Argo slechts één generatie telt, kreeg hij een facelift om zijn uiterlijk en enkele kenmerken te verbeteren. Enkele van de veranderingen die Fiat doorvoerde waren het herontwerpen van de voorbumper en de grille, het herontwerpen van het stuurwiel en het aanpassen van de interieurbekleding.

Fiat Argo deelt het MP-1 platform met drie andere auto’s

Zoals de meeste Fiat-modellen deelt ook de Fiat Argo zijn platform met drie verschillende auto’s, waaronder de Fiat Cronos, de Fiat Fastback en de Fiat Pulse. De Fiat Cronos heeft vergelijkbare kenmerken als de Fiat Argo, terwijl de andere twee enigszins van elkaar verschillen.

De 1.3 basismotor van de Fiat Argo was verkrijgbaar met de keuze uit een automatische handgeschakelde versnellingsbak.

Bij de lancering van de Fiat Argo in 2017 was de 1,3-liter basismotor voorzien van een optie voor een automatische handgeschakelde transmissie, GSR genoemd. Helaas werd deze in 2019 uitgefaseerd.

  Fiat 500L & 500X 1.3 multijet 95 CV problemen

De 1,8-liter E torQ I4 flex fuel is de krachtigste motor van de Fiat Argo.

Ondanks dat de Fiat Argo niet zo krachtig is als de meeste van zijn rivalen, heeft hij ook een krachtige motor die zijn rivalen het nakijken kan geven. De krachtigste motor van de Fiat Argo is de 1,8-liter inline-4 flex fuel motor. Deze motor heeft een topsnelheid tot 121 mph en kan in slechts 8,7 seconden van 0 naar 60 mph accelereren.

FAQ

Is de Fiat Argo een goede auto?

Over het algemeen is de Fiat Argo een prachtige auto. Hij is compact, zuinig, praktisch, ruim en betrouwbaar. Het is daarentegen geen goede auto als u op zoek bent naar een krachtige, luxueuze of snelle auto.

Hoe snel is de Fiat Argo?

Als u deze hatchback vergelijkt met de meeste van zijn rivalen, zult u ontdekken dat hij niet erg snel is. Auto’s als de Volkswagen Polo en Audi A1 zijn veel sneller dan de Fiat Argo. Toch heeft deze auto een snellere uitvoering, die is uitgerust met de 1,8-liter E.torQ I4 flex fuel motor.

Deze motor levert 139 pk bij 5.750 tpm en 139 lb-ft koppel bij 3.750 tpm. Hij heeft ook een topsnelheid van 121 mph en kan van 0 tot 60 versnellen in slechts 8,7 seconden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat Argo?

Hoewel de Fiat Argo een vrij betrouwbare auto is, kampt hij toch met een aantal problemen. Enkele van de veel voorkomende problemen met de Fiat Argo zijn ophangingsproblemen, slechte remmen, falende schokdempers, een slecht werkend stuurwiel, dashboard problemen, ophangingsproblemen, slechte zijdelingse impact, en elektrische problemen. Ongeacht de problemen die deze auto heeft, kan hij lang meegaan als hij goed wordt onderhouden.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat Qubo

Is de Fiat Argo een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Fiat Argo is een uitstekende dagelijkse bestuurder. Deze auto is niet alleen compact, maar ook zuinig, praktisch en leuk om mee te rijden. Met een wielbasis van 99,3 centimeter, een lengte van 157,5 centimeter, een breedte van 68,9 centimeter en een hoogte van 59,3 centimeter is dit een kleine auto die gemakkelijk te manoeuvreren is in het verkeer. Bovendien moet parkeren op een openbare parkeerplaats geen probleem zijn.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Fiat Argo?

De Fiat Argo is een uitzonderlijke compacte auto met meerdere uitstekende kenmerken. Toch heeft deze auto ook te maken met stevige concurrentie van andere automerken, zoals Audi A1, Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Seat Ibiza, Mazda 2, Opel Corsa en Peugeot 208.

Merk op dat de meeste van de bovenstaande auto’s veel beter presteren dan de Fiat Argo, maar hij is goedkoper en zuiniger dan de meeste van hen.

Slotopmerkingen

Na het bekijken van enkele van de meest verrassende feiten over de Fiat Argo, kunt u verder gaan en andere Fiat Argo-gebruikers aanspreken om erachter te komen hoe goed zij deze compacte auto kennen. Al met al is de Fiat Argo een uitstekende auto uit het B-segment met veel uitzonderlijke kenmerken. Bovendien is hij efficiënt, praktisch en betrouwbaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts