Is de Fiat Argo een goede auto?

Fiat Argo

De Fiat Argo heeft de Fiat Punto en de Fiat Palio vervangen. Hij is ook praktischer dan andere compacte Fiat hatchback modellen op de markt, omdat het interieur ruimer is. Maar is de Fiat Argo een goede auto?

De Fiat Argo is een goede auto voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, comfortabele, efficiënte, geavanceerde en sportieve hatchback. Hij is ook voorzien van meer technologieën dan andere Fiat hatchbacks op de markt. Bovendien zullen gezinnen hem interessant vinden omdat hij praktischer is.

Wie daarentegen op zoek is naar een meer geavanceerde, krachtige, luxueuze en krachtige hatchback, zal andere opties moeten overwegen. Al met al is het nog steeds een leuke auto en wordt hij beoordeeld met een bovengemiddelde betrouwbaarheid.

Geschiedenis van de Fiat Argo

De Fiat Argo is een subcompacte auto uit het B-segment. Hoewel hij wordt gemaakt door Fiat, een Italiaans bedrijf, is hij ontwikkeld voor de Zuid-Amerikaanse markt. De eerste exemplaren werden in 2017 in Brazilië gepresenteerd en verkocht. In Argentinië begon de verkoop in 2018.

De Fiat Argo is een vijfdeurs hatchback met een motor voorin en voorwielaandrijving. Daarnaast biedt de fabrikant drie motoropties, waaronder 1,0-liter FireFly I3 flex fuel, 1,3-liter FireFly I4 flex fuel en 1,8-liter E.torQ I4 flex fuel. Merk op dat alle motoren flex-fuel zijn voor de Braziliaanse markt en alleen benzine op andere plaatsen.

Kenmerken van de Fiat Argo

Uiterlijk

De Fiat Argo is prachtig ontworpen met een Italiaanse ziel. De auto is elegant, sportief en stijlvol. Enkele van de uiterlijke kenmerken die opvallen zijn de volumineuze motorkap en de bi-parabool koplampen met LED, en de honingraatgrille. Ook het interieur is modern en geavanceerd met high-end functies, zoals het 7-inch multimediascherm.

  Is de Fiat 124 Spider een goede auto?

Prestaties

Ondanks dat Fiat auto’s niet populair zijn als het gaat om prestaties, is de Fiat Argo net even anders. De auto biedt uitzonderlijke prestaties, want u kunt kiezen uit acht motorvarianten. Al deze uitvoeringen zijn gebaseerd op de 1.0-liter, 1.3-liter en 1.8-liter motoren met verschillende prestaties.

Omdat de motoren gebaseerd zijn op de kracht van de Firefly, zijn ze zeer efficiënt en betrouwbaar. Bovendien levert de 1,0-liter driecilindermotor maximaal 77 pk, terwijl de 1,3-liter viercilindermotor maximaal 109 pk levert en de E.torQ Evo VIS, de krachtigste motor, maximaal 139 pk levert.

Het is ook belangrijk om te weten dat de Fiat Argo drie transmissieopties heeft, waaronder de handgeschakelde vijfversnellingsbak, de geautomatiseerde GSR comforttransmissie en de automatische zesversnellingsbak.

Comfort en laadruimte

De Fiat Argo heeft een van de grootste cabines in het B-segment. Hij biedt in totaal 99 kubieke meter ruimte. Hij heeft dus veel ruimte achterin, voorin, op de knieën en in het hoofd, wat betekent dat passagiers comfortabel zitten zonder het interieur aan te passen. Hij heeft ook een ruime laadruimte van 10,6 kubieke meter, zodat de inzittenden bagage achterin kunnen meenemen.

Brandstofefficiënt

De Fiat Argo is zeer zuinig met brandstof. Daarom mogen gebruikers verwachten minder geld uit te geven aan deze auto. De Fiat Argo 1.0 flex motor heeft een rendement van 23,3 mpg in de stad met alcohol en 33,4 mpg met benzine. Op de weg heeft hij daarentegen een rendement van 25,2 mpg met alcohol en 35,5 mpg met benzine.

Veiligheid

De Fiat Argo behoort tot de meest recente Fiat-modellen die op de markt zijn gebracht. Daardoor is hij iets veiliger dan de oudere modellen met enkele veiligheidsvoorzieningen. Enkele van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen in de Fiat Argo zijn elektronische stabiliteitscontrole, achteruitrijcamera, achteruitrijsensor, ISOFIX-stoelen en tractiecontrole.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat 124 Spider

Prijs

De prijs van de Fiat Argo hangt af van de uitvoering die u kiest. De goedkoopste uitvoering is de Fiat Argo 1.0 flex manual met een vanafprijs van ongeveer 12.200 dollar, terwijl de middelste uitvoering de Argo Drive 1.3 manual flex is met een vanafprijs van 15.000 dollar. De hoogste uitvoering, die toevallig de Argo HGT 1.8 automatic flex is, heeft een vanafprijs van ongeveer $19.300.

FAQ

Is het de moeite waard om de Fiat Argo te kopen?

Als u een betaalbare, stijlvolle, zuinige, praktische, ruime, enigszins geavanceerde en comfortabele compacte hatchback wenst, is de Fiat Argo het aanschaffen waard. Maar als u een ruimere, krachtigere, geavanceerdere en luxueuzere hatchback wenst, kijk dan niet verder.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de Fiat Argo?

De Fiat Argo mag dan sportief, comfortabel, veilig, stijlvol en praktisch zijn, hij heeft ook een aantal problemen waar de eigenaar mee te maken krijgt. Enkele veel voorkomende problemen met de Fiat Argo zijn falende schokdempers, problemen met de ophanging, elektrische problemen, dashboard problemen, een slecht werkend stuur en slechte remmen.

Is de Fiat Argo een goede dagelijkse bestuurder?

Dat hangt af van uw locatie. Als u in de buurt bent van een Fiat-winkel of servicecentrum waar onderdelen gemakkelijk te vinden zijn, dan is het een prima dagelijkse bestuurder. Maar als er geen Fiat-winkel in uw buurt is, dan is het geen goede dagelijkse bestuurder.
Afgezien van de moeilijkheid om onderdelen te vinden, is de Fiat Argo een uitstekende dagelijkse bestuurder. Deze auto is zeer betaalbaar, compact, ruim, zuinig en praktisch. Daardoor is het een droomauto voor stadsbewoners vanwege het rij- en parkeergemak in de stad.

  Veel voorkomende problemen met Fiat 500

Hoe snel is de Fiat Argo?

De Fiat Argo is een van de best presterende Fiat hatchbacks op de markt. Deze auto heeft een uitstekende snelheid, want hij kan in slechts 8,8 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 121 mph zonder snelheidsregelaar.

Merk op dat deze acceleratie en snelheid gelden voor de Fiat Argo HGT 1.8 Flex AT6 uit 2021, de hoogste uitvoering.

Is een tweedehands Fiat Argo een goede auto?

Ja, een tweedehands Fiat Argo is een fijne auto. Dat komt omdat ze een bovengemiddelde betrouwbaarheid hebben, wat betekent dat kopers zich meestal geen zorgen hoeven te maken over reparaties. Bovendien zijn tweedehands Fiat Argo’s goedkoper dan nieuwe, waardoor kopers wat geld kunnen besparen.

Maar zoals de meeste gebruikte auto’s, zorg ervoor om een goed onderhouden Fiat Argo te kopen om veel problemen in de toekomst te voorkomen.

Samenvatting

De Fiat Argo is een van de beste instapmodellen op de markt. In tegenstelling tot de meeste van zijn broers en zussen in Zuid-Amerika, is hij ruimer maar toch betaalbaar, comfortabel, efficiënt en leuk om te rijden. Toch heeft hij ook verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers mee om moeten kunnen gaan.

Sommige van de problemen die kopers moeten klaar om te gaan zijn elektrische problemen, schorsing problemen, dashboard problemen, en remproblemen. In het algemeen is de Fiat Argo een slanke en betrouwbare auto. Het is ook een perfecte auto voor in de stad omdat hij compact is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts