Wat zijn de beste elektrische auto’s qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Nu de rage van elektrische auto’s wereldwijd blijft aanhouden, is het belangrijk om niet alleen een elektrische auto te kopen, maar ook een veilige en betrouwbare. Dat brengt ons bij de vraag – wat zijn de beste elektrische auto’s op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid?

De beste elektrische auto’s op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid zijn Tesla Model 3, Volvo XC40 Recharge, Hyundai Kona electric, Polestar 2, en Ford Mustang Mach-E. Maar om uw werk gemakkelijker te maken, hebben we meer EV’s met goede veiligheids- en betrouwbaarheidsbeoordelingen uitgelicht, zodat u een auto kunt kiezen die zowel aan uw behoeften als uw budget voldoet.

Hier zijn de beste elektrische voertuigen voor veiligheid en betrouwbaarheid:

Tesla Model 3

Bovenaan de lijst van de beste EV’s voor veiligheid en betrouwbaarheid staat de Tesla Model 3. Er is geen twijfel mogelijk dat de Tesla Model 3 de beste EV is als het gaat om veiligheid en betrouwbaarheid. Veel eigenaren van deze futuristische auto hebben een paar klachten gehad over de auto.

Verrassend genoeg zijn de meeste eigenaren zeer tevreden en zouden ze deze auto opnieuw en opnieuw kopen. Hoewel de Tesla Model 3 niet hoog scoort op het gebied van betrouwbaarheid vanwege de bouwkwaliteit, is de auto zeer veilig. Dankzij functies als dodehoekwaarschuwing, lane keep assist en autopilot.

Bovendien is de Tesla Model voorzien van ruimtevaarttechnologie, high-tech engineering en uitzonderlijke prestaties. Hij kan in 3,1 seconden van 0 naar 60 km/u accelereren. Bovendien heeft hij een standaard actieradius van 220 mijl, die kan oplopen tot 313 mijl voor de Long Range Performance-variant.

Hyundai Kona Electric

Een andere veilige en betrouwbare EV op de markt is de Hyundai Kona Electric. Met zijn eigenaardig maar elegant design is de Hyundai Kona EV niet alleen veilig, maar ook betrouwbaar. Het is een van de weinige elektrische voertuigen die de voorbije jaren minder problemen hebben gerapporteerd.
De Hyundai Kona EV heeft een actieradius van 258 mijl, wat geweldig is. Het heeft ook een basisprijs van $ 39.000, dat is enigszins betaalbaar. Het presteert ook goed als het kan versnellen van 0 tot 60 mph in 2,9 seconden. Als u een betrouwbare EV wilt die niet Tesla Model 3 heet, zou deze de volgende op uw lijst moeten zijn.

  Wat is de snelste elektrische auto?

Volvo XC40 opladen

Volvo is een ander luxemerk dat populair is om zijn veilige en betrouwbare voertuigen. Het is niet achtergebleven op het gebied van EV’s, want de Volvo XC40 Recharge behoort tot de meest betrouwbare EV’s op de markt. Naast het feit dat het een veilige auto is, kan dit model in 4,7 seconden van 0 naar 60 km/u accelereren en presteert hij uitzonderlijk goed.

Polestar 2

Polestar 2 is een van de nieuwste elektrische automerken in de EV-competitie. Het merk valt onder Volvo, wat logisch is dat het ook te boek staat als een van de veiligste en meest betrouwbare EV’s op de markt. De Polestar 2 zit boordevol high-end functies en is klaar om te wedijveren met de Tesla Model 3.

Porsche Taycan

Als je van sportwagens houdt, is de Porsche Taycan de beste, veiligste en meest betrouwbare EV op de markt. Bovendien is deze auto prachtig ontworpen met een slanke carrosserie en mooie afwerking. Hij levert ook sportwagen-achtige rijeigenschappen met een uitstekende snelheid. Hij kan in 4 seconden van 0 naar 60 km/u accelereren.

Ford Mustang Mach-E

Als het op uiterlijk aankomt, valt niet te ontkennen dat de Ford Mustang Mach-E de knapste beste EV voor veiligheid en betrouwbaarheid op deze lijst is. Naast veilig en betrouwbaar, beschikt deze fraai ogende auto over een AWD-systeem en kan hij tot 305 mijl afleggen.
Bovendien accelereert de Ford Mustang van 0 naar 60 in slechts 3,8 seconden. Verbazingwekkend genoeg is deze auto zeer betaalbaar met een vanafprijs van 43.995 dollar.

  Cadillac vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

BMW i3

De BMW i3 is nog zo’n betrouwbare en veilige EV-auto waar kopers op kunnen vertrouwen. Zo compact als hij is, de BMW i3 is eenvoudig te onderhouden en gaat niet zo snel kapot als zijn benzine landgenoten. Bovendien is het opladen van deze auto eenvoudig en heeft hij een uitstekende wegligging, waardoor hij gemakkelijk kan manoeuvreren in krappe parkeervakken.

Audi e-Tron

De Audi e-Tron biedt alle luxe die u zich kunt wensen in een ICE SUV, zonder de benzinemotor. Hij heeft een luxueus interieur, soepele rijeigenschappen en een kwaliteitsvolle rit. De actieradius is echter niet goed, want hij levert een maximum van 222 mijl. Over het geheel genomen is het een veilige en betrouwbare auto.

FAQ

Wat is de veiligste elektrische auto op de markt?

De meeste elektrische auto’s scoren hoog op de meeste veiligheidsbeoordelingen. De Ford Mustang Mach-E en Volvo XC40 Recharge springen er echter het meest uit. Hoewel het moeilijk is om tussen deze twee te kiezen omdat ze dezelfde veiligheidsscore hebben, is de Ford Mustang Mach-E de veiligste elektrische auto op de markt.

Wat is de beste elektrische auto op de markt?

Tesla Model 3 is de beste elektrische auto op de markt. Deze auto beschikt over vele uitzonderlijke functies en heeft een betere wegligging, uitstekende acceleratie en een ruim interieur. Het is ook een van de meest betrouwbare elektrische auto’s en eigenaren van deze auto hebben minder problemen gerapporteerd door de jaren heen.

  Welke hatchback auto heeft de beste bodemvrijheid?

Welke elektrische auto heeft de beste actieradius – Porsche Taycan, Audi e-Tron of Tesla Model S?

Een van de dingen die kopers zoeken in elektrische auto’s is actieradius. Als u van plan bent om lange afstanden af te leggen met uw elektrische auto, is het hebben van een auto met een goede actieradius een must. Hoewel de bovenstaande auto’s een aantal van de beste actieradius hebben, heeft de Tesla Model S de beste actieradius.
Met een maximale actieradius van 402 mijl is de Tesla Model S veruit de EV met de beste actieradius op de markt. Hij wordt gevolgd door de Porsche Taycan met een actieradius van 227 mijl, en vervolgens de Audi e-Tron met een actieradius van 222 mijl. Andere EV-modellen met een mooie actieradius zijn andere Tesla-modellen en de Polestar 2.

Conclusie

Elektrische voertuigen hebben de brandstofkosten doen dalen en het rijden milieuvriendelijker gemaakt. Maar net als ICE auto’s zijn niet alle EV’s veilig en betrouwbaar. Maar met de bovenstaande lijst hoef je niet te zoeken naar een betrouwbare en veilige EV, want daar hebben wij het werk al voor gedaan.
De elektrische voertuigen die we hebben geselecteerd zijn niet alleen veilig en betrouwbaar, maar ze presteren ook uitstekend. Ze zijn ook comfortabel en gaan langer mee dan andere EV’s. Bovendien hebben ze een uitstekende actieradius, wat van vitaal belang is voor bestuurders die van plan zijn hun EV dagelijks te gebruiken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts